שאלות..

michalQ

New member
שאלות..

1. מישהו יכול להסביר לי מה זה הילוך אחורי, נמוך, קדמי וסרק היות וזה לא מוסבר בספר ולא התנסיתי בהילוכים ולא היה לי אף שיעור נהיגה.? 2.מישהו יכול לתת לי רשימה מסודרת של שנים שבאים צריך ולא צריך לחגור חגורות בטיחות.גם מקדימה וגם מאחורה. 3.למי שיש את הספר ללימוד תיאוריה הכחול של 2006 "הנהיגה". עמוד 84 ו- 90 ללמוד? ובכלל ברגע שעמודים מסומנים עם ציור של משאית ואופנוע.. אני לא אמורה ללמוד את זה נכון? ואםאני עושה תיאוריה על רכב פרטי יכולים לתת לי שאלות על משאית או על אופנוע? 4.להתמקד על משקל של רכב מסחרי וכו' יש המון משקלים כמו 10000 ,4000, 14999 אני אמורה לזכור כל דבר ולאן הוא משתייך? כנ"ל על שנים? תודה מראש.

Superdror

New member
תשובות למיכלקיו

1. הילוך אחורי - הילוך שמאפשר לרכב לנסוע לאחור - רוורס. הילוך קדמי - הילוך שמאפשר נסיעה קדימה, ברכב ידני יש בדרך כלל 5 הילוכים קדמיים והילוך אחד אחורי. כל הילוך קידמי מאפשר נסיעה במהירות אחרת. ככל שההילוך יותר גבוה - כך ניתן להגיע למהירות יותר גבוהה. כמובן, אי אפשר להתחיל נסיעה בהילוך 5 "ישר", יש להתחיל בהילוך 1, לעבור ל2, ל3 וכו'. כשאומרים הילוך נמוך מתכוונים בדרך כלל להילוך 1-3, בדרך כלל תתקלי במושג הזה כשמדובר בנסיעה בירידה ארוכה, על מנת שלא להשתמש בבלמים בצורה חריגה, משלבים הילוך נמוך(נמוך ביחס למהירות) ואז יוצרים בלימת מנוע ומונעים מהרכב מלהמשיך להאיץ - מושג שיתבהר לך כשתתחילי ללמוד נהיגה. בירידות לכיוון ים המלח יש שילוט "יש לשלב הילוך נמוך". סביר להניח שיש עוד מקומות בארץ שיש בהם שילוט שכזה. 2. חגורות בטיחות - בדיוק שרשור מאתמול. משנת 1969-1982 - אין חובה להתקין חגורות מאחור. משנת 1983 - ישנה חובת התקנת חגורות גם מאחור. (התקנה בלבד!) משנת 1987 - ישנה חובת חגירת חגורה גם מאחור. ובשביל לענות על השאלות שלך בתאוריה: אם שואלים אותך ממתי חובת התקנת חגורות מאחור - משנת 1983. אם שואלים אותך ממתי חובת חגירת חגורה מאחור - 1987. היושבים מקדימה חייבים לחגור בכל רכב, בלי שום קשר לשנת הייצור. קצת הרחבה לידע הכללי שלך: לפני שנה החוק שונה מעט וכעת, בכל רכב שבו מותקנות חגורות בטיחות - חובה לחגור. כלומר, אם ברשותי רכב משנת 1982 (שאין חובה להתקין בו חגורות מאחור) שקיימות בו חגורות בטיחות מאחור - על הנוסעים היושבים מאחור לחגור חגורות, שוטר שיעצור את הרכב לביקורת יכול לתת לנוסע ולנהג דו"ח על אי חגירת חגורת בטיחות. החוק החדש אף מחייב חגירת חגורות במשאיות ובאוטובוסים בהם קיימות חגורות. 3. מה שמסומן בציור של אופנוע ומשאית - את לא צריכה ללמוד בשביל רשיון על רכב פרטי. ולא, כשאת עושה תאוריה לרכב פרטי את לא נשאלת לגבי משאית או אופנוע. 4. לא חובה, רק תדעי שהרשיון שלך תקף לרכב שמשקלו הכולל לא עולה על 4 טונות(4000 ק"ג). לגבי השנים - לא הבנתי את כוונתך. בהצלחה

למעלה