שאלות

geger

New member
שאלות

קודם כל רציתי לומר שאני נהנה לקרוא כל שבוע את השאלות והתשובות הארוכות של חברי הפורום, זה בהחלט תורם למוטיבציה! יש לי שתי שאלות: א. האם מישהו שנניח אוכל סטייק וצ´יפס כל יום, אבל עוסק בפעילות גופנית יום יומית בכל זאת ישמין כיוון שהוא אוכל ג´אנק פוד? ב. רמי ירון אמר לנערים צעירין שהשרירים שלהם לא יכולים לגדול כי הם עדיין צעירים מידי, אז מאיזה גיל השרירים כן מתחילים לגדול? תודה.

אני באופן אישי שונאת ולא מסוגלת

להתשעבד לאוכל ולתזונה מאוזנת. אני מאמינה שמי שאוכל לפי דרישות הגוף שלו ולא מגזים, אוכל מעולה... מניסיון אישי, אני יכולה להעיד שבתקופה שהתאמנתי, אכלתי כל יום (אבל ממש כל יום) מנת פלאפל בצהריים, כשהאימון היה בערך ב-18:00 ולמרות מה שכולם אמרו לי.. רזיתי והתחטבתי להפליא...

dkt

New member
ג´אנק פוד

לפי דעתי זה הכל יחסי היחס שאתה אוכל ושורף קלוריות אם תגיע ליחס המאוזן בין שניהם זה יהיה טוב למרות שג´אנד פוד לא בונה לך את הגוף אלא רק ממלא אותך... כך שהכי טוב לאכול אוכל בריא אך גם לא נורא כ"כ לאכול ג´אנד פוד מידי פעם

רומן19

New member
אוכל והשמנה

היי, לפי התרשמותי השמנה קשורה קודם כל, לגנטיקה שלך. ולראיה אתה בוודאי יודע שיש אנשים שלא משנה מה הם יוכלו הם יהיו שמנים, ויש כאלה כמוני, שכל חייו אכל ג´אנק פוד ושנים היה לי משקל קבוע, בלי שהתאמנתי. אומנם, את המינימום שומן שיש לי שנדרש להוריד כדי לראות קוביות, אני לא מצליח להוריד למרות שאני עד לא מזמן (הלכו לי הנעליים) רצתי חצי שעה ביום. אז אם אתה יודע שככה זה אצלך, סביר להניח שפעילות גופנית לא תשנה זאת. מצד שני, למי שכן מושפע, יש צורך לבדוק את המאזן קלוריות שלו - כלומר כמה אתה מכניס וכמה אתה מוציא (מה הפעילות הגופנית שלך ביום). כלומר אתה יכול לאכול המבורגר ולקנח במילקשייק, אבל תצטרך לרוץ איזה שעתיים א"כ. מקווה שמומחי הפורום יאשרו את דברי... רומן

ronen222

New member
תשובה

א.העינין הוא לא הג´נק פוד או לא ג´נק פוד כל העינין הוא בכמות ולא האיכות יש שלושה אבות מזון זה תלוי כמה קלוריות אתה מכניס באותו היום וכמה אתה מוציא מה שנקרה מאזן קלורי אם תהיה במאזן שלילי אזי כמובן שתוריד משקל ואם תהיה במאזן חיובי אז הגוף יספוג יותר "משקל" ובאותו היום תשמין חשוב כמובן היחס בין אבות המזון 40% פחממות 30% חלבון 30% שומן כמובן שניתן לשחק אם זה למתרות גדילה או הרזיה תלוי במטרה ב.כנראה שרמי התכוון לנערים שעדיין לא התבגרו ושחסר להם טסטוסטרון הורמון גברי כי זהו הורמון שעוזר בגדילת השריר אך נער שכיים אצלו זרע יש לו טסטוסטרון ושריריו יתפתחו ככל אדם בוגר

ג´אנק פוד

התשובות שענו לך נכונות מאוד. כפי שציינו הכל שאלה של מאזן קלורי. יש תזונאי מפורסם (ברח לי השם שלו) שהיה בארץ והשתתף בסדנה בוינגייט, ששאלו אותו מה לאכול, כמה ומתי הוא ענה - "הכל ומידה" - תחשבו על זה !!! לגבי היפרטרופיה (עיבוי סיבי השריר - "ניפוח") אצל נערים, השלב המשמעותי יהיה מגיל 15-16 (הפרשת הורמון טסטסטרון לפני זה נמוכה יחסית).

למעלה