שאלות

¥otamsh

New member
שאלות

שג'וג'ין בא לוינטרפל הוא אמר שהוא בא לעזור לבריאן לפתוח את העין השלישית שלו אחרי כמה זמן רואים שבראן שולט יותר בהחלפת עורות מה ג'וג'ין לימד או אמר לו? האם רפאים נהרגים בעזרת זכוכית הדרקון כמו האחרים?וכך גם בנוגע לאש? שהעז כורת את ידו של ג'ים רוז בולטון אומר לג'ים שהייתה לזה מטרה מה היא הייתה? למה קלגאן עזב בסוף הספר השני את שירות בני לאניסטר? לא ממש הבנתי את סיבותיו? באביר הלא משוח כתוב בהתחלה "שלאירועים תהיה השפעה מרחיקת טווח על ווסטרוז" איך? ע"י פיצול בית פוסווי? או המוות של הנסיך ההוא? מישהוא יודע אם יש איזו שהוא אילן יוחסין של בני טארגרין? תיאוריית ואריז הממזר הטאיגריני לא נראת לי ממש הגיונית- אאריון הוגלה לליס 100 שנה לפני אירועי משחקי הכס והוא שהה שם לפי מאיקר 4-3 שנים ולא נראה לי שואריז בן 100 מצטער שהפצצתי בכ"כ הרבה שאלות יחד ותודה מקדימה על התשובות

myochay

New member
טוב אממ...

בטח התכוונתה לבראן ולא לבריאן וג'וגין קודם כול העלה לו את המודעות שהעין השלישית בכלל קימת ולא סתם חלום שלו. ושנית דריי הביצות קרובים הרבה יותר לילדי היער משאר בני האדם ועדין זוכרים כול מיני טכניקות של מדיטציה וכו... של ילדי היער וגם את זה הוא לימד אותו. אנחנו לא יודעים אם הרפאים נהרגים מזכוכית דרקון אבל אני מניח שכן. אש הורגת רפאים אני מאמין שהיא אינה הורגת את האחרים. העז ידע שטיווין בחיים לא יסלח לו אז הוא מנע מג'יים להישלח ע"י אביו לחסל את מסכות הדמים בעתיד. לדעתי זה שילוב של טראומה נוראה מהבלקוואטר הבוער (ידוע לנו שלכלב יש טרואמת ילדת מאש שרפו לו חצי פנים) ושנמאס לו להיות המשרת הנחות שבנחותים של ג'פרי. בגלל כול ארועי האביר הלא משוח בסופו של דבר אג הגיע להיות המלך הוא איגאון הבלתי יאומן והוא הסבא של אריז אל תתפוס אותי במילה ופה היא ההשפעה הגדולה. בטוח יש לא יודע איפה חוץ ממה שיש בנספחים של סוף השלישי.

../images/Emo32.gif האם רוז בולטון יצליח להציל את

הצפון? הצפון נמצא עכשיו בבלאגן נוראי ובגלל החורף שמגיע, מישהו צריך לעשות סדר שם. רוז בולטון הוא הריבון של הצפון, ואני בטוח שהוא רוצה שהאיזור שלו יפרח. ויש אפילו כמה דברים שיעזרו לו להציל את הצפון, כמו לדוגמא אנשי הברזל שמתכננים להסית את הפוקוס שלהם למקום אחר. עוד דבר שיכול לעזור הוא שהוא די ערמומי, ויש לו את אחד הכוחות הגדולים בצפון (אני מניח כי הוא בין היחידים ששמר על הצבא שלו במלחמה) אבל מצד שני יש המון דברים שעומדים להרוס לו את החזרת הצפון למוטב, אחד מהם הוא שהוא הרג את המלך הקודם, מעטים ישכחו את זה. בנוסף המלך הקודם הותיר לעצמו יורש, כך שגם זה עלול לייצור בעיות. ויש לו את הבן המעצבן שאוהב לעשות בעיות. מה דעתכם?

הוא עם כל הצבא

תקוע כרגע דרומית לחפיר שבו שולטים אנשי הברזל,לא משנה כמה הוא ערמומי או איזה צבא יש לו כל עוד לא יהיה לו צי חזק (וכרגע ציי ווסטרוז לא ממש בעדו) או כוח שינוע לתקוף מתוך הצפון דרומה הוא חסר סיכוי. למעשה סטאניס הוא הסיכוי היחיד שלו-אבל סטאניס לא יסכים להיתחבר איתו ובולטון לא י תחבר עם סטאניס.

myochay

New member
יש לזכור

שהכוח המשמעותי ביותר בצפון עכשיו זה סטאניס ונרמז שהוא יתמוך בקארסטארים שהקשר שלהם לבית סטארק הוא הקרוב ביותר. אז מאוד יכול להיות שעד שרוז יצליח לעבור את החפיר לצפון קבר היה שליט.

בערך

לסטאניס יש כוח גדול בצפון אבל הוא ממוקד על החומה, חוץ מזה לכל הלורדים שנותרו בצפון יש יותר חיילם מאשר יש לסטאניס. גם לו וגם לבולטון יש את הריכוז הכי גדול של חיילים.

האבק

New member
איך הגעת לזה שיש להם יותר חיילים

רוב הצבא בצפון יצא ביחד עם רוב - אף אחד לא חזר. המעט שנשאר יצא לכבוש מחדש את וינטרפל והם נשחטו ע"י בית בולטון.

לצפון יש בארבעים אלף חיילים

לגייס, בגלל ההכנות לחורף רוב גייס רק עשרים אלף

אבל הוא יכול לעקוף את החפיר

הדרך הראשית עוברת דרך החפיר, אם הוא רוצה הוא יכול לעקוף את החפיר דרך הביצות. ספוילר: חוץ מזה אנשי הברזל כבר לא רוצים את הצפון, הם רוצים את מישור הנהרות, זה בזבוז לבזבז חיילים בשמירה על מצודות שאין להם כל רצון לשמור עליהם.

Elfking

New member
הוא לא ממש יכול לעקוף את החפיר

אני לא זוכר במדויק את התוכנית של רוב, אבל אני כמעט בטוח שהיא כללה את עזרת אנשי הביצות, מה שאין כל כך לבולטון... הוא יאבד יותר מדי אנשים בביצות ממכשולים טבעיים ואנשי ביצות עם נאמנות לא ברורה, אבל נראה לי שהלורד ריד לא יחבב במיוחד את הרוצחים של בן-חבירו...

האבק

New member
ישנה אפשרות

דרך הביצות עם סירות - דבר שיהיה אפשרי רק עם עזרתם של אנשי הביצות. לעבור דרך הביצות רגלית בלי הדרכה זו התאבדות.

אולי-אם אתה לבד ללא צבא

גם אם תצליח לעבור עם הסירות את הביצה מעבר של צבא ימשוך תשומת לך-ונחש מה יחכה לחבר'ה בצד השני כשהם ירדו בקבוצות קטנות מהסירות המתנדנדות? מאות צבאות דרומיים אדירים התנפצו על החפיר-צבא בולטון המדולדל לא יצליח לעשות זאת גם הוא.

האבק

New member
אבל אצל בולטון זה שונה

להם יש צבא גם בצפון. הם יכולים להתקיף את החפיר שמוגן ע"י מעט אנשי ברזל הן מהצפון והן מהדרום.

האבק

New member
אל תשכחו...

אל תשכחו את הצבא שיש לבולטון מאחורי החפיר - הצבא של ראמזי. זה צבא גדול וחזק שיכול לתקוף את החפיר מאחור. כמו כן החפיר גם לא מוגן כל כך טוב (מעט אנשים) ואאל"ט מספרים שהם מותקפים תמידית ע"י דרי הביצות.

חוץ מזה

אנשי הברזל לא רוצים להיכנס לתוך קרב גדול, החפיר החזיק מעמד כשהוא היה מוגן הייטב עם הרבה אנשים, אנשי הברזל לא רוצים להשקיע כמות גדולה של אנשים על טירה שהם גם ככה לא ממש רוצים. אני בטוח שאם רוז בולטון יתקרב עם הצבא, אנשי הברזל יוותרו על הטירה.

Elfking

New member
רפאים

לא נהרגים מזכוכית דרקון, משהו, נראה לי סם למרות שלא חושב שזה היה הוא, ניסה את זה והזכוכית פשוט נשברה.

deathstar

New member
לא

רפאים כן נהרגים מזכוכית דרקון, זה כתוב שחור על גבי לבן. סאם כל הזמן אמר שלא הוא הרג את הרפאים אלא הסכין הרגה את הרפאים.

Elfking

New member
אתה טועה

הזכוכית דרקון הרגה את האחרים! אחרי זה מישהו ניסה לדקור אחר עם פגיון כזה והפגיון נשבר. אחר זה יצור מהיר, זריז, נבון, מרושע ומקפיא. רפא זה זומבי חסר בינה. 2 סוגי ייצורים, לא כולם מודעים לזה.

צודק

סאם הרג את האחר בעזרת זכוכית דרקון בעוד את הרפא הוא לא הצליח להרוג, והזכוכית נשברה. את הרפאים אפשר להרוג רק עם אש.

למעלה