שאלות

שאלות

א. כשאני בצומת שהיא ירידה, אני עוצר לתת זכות קדימה, שומר על קלאצ' נמוך? ב. בעלייה זה הפוך? קלאצ' גבוה? ג. כמה זמן טסט? ד. בחנייה בניצב, כמו שבתמונה, איזה רווח צריך להיות בין הפנסים האחוריים שלי לפנסים הקדמיים של הרכב החונה? ה. יש לי בעיה עם ברקסים חזקים, וגם לפעמים אני אגרסיבי עם ההילוכים. יכולים להכשיל על זה? למרות שהורדתי קצת את האגרסביות... ו. מראות, אתם אומרים להסתכל על המראות שבולמים. צריך להסתכל במראה ואז לבלום? לא יודע אמרו לי ההיפך, ההיגיון אומר שקודם מראה ואז בולמים. באיזה מראה, אגב? מרכזית, או שמאלית?

PinkyRaSta

New member
תשובות ../images/Emo210.gif

א. אין משו מוגדר, אם אתה צריך לתת זכות קדימה כשאתה בירידה אתה צריך להכניס קלאץ' ולעצור. אח"כ להעביר ל1 ולהמשיך ב. בעלייה במתן זכות קדימה זה תלוי אם אתה עוצר, אם אתה עוצר אז פשוט תעצור ואם אין שדה ראיה, להעביר ל1.. לא הבנתי את השאלות האלה כוכך.. זה תלוי במצב. ג. טסט יכול להימשך בין 10 דקות לחצי שעה ולעיתים אף יותר, תלוי, הממוצע זה 15-20 דקות. ד. אין רווח מוגדר, עדיף שיהיה כמה שיותר קרוב כדי שהחנייה תצא כמה שיותר מדוייקת אבל שוב, לא יותר מדיי קרוב, תעשה כמו שהמורה שלך לימד/ ה אותך, בינתיים.. אחרי שיהיה רשיון כבר יהיו לך שיטות משלך. ה. ברקסים חזקים והעברת הילוכים אגרסיבית יכולה לגרום להרגשת אי נוחות אצל הטסטר/ית.. ואני חושבת שאם הדבר יחזור על עצמו במהלך הטסט זו יכולה להיות גם עילה להכשלה.. שליטה נכונה ברכב כבר אמרנו? תנסה לתת לטסטר/ית הרגשה שאתה שולט באוטו ולא לגרום לו/ה לאי נעימויות שאתה מטרטר את האוטו והאוטו רועד ולעצור בפתאומיות. תהיה רגוע עם ההילוכים אין מה למהר, כנ"ל עם הברקסים.. אלא אם כן זה מקרה מיוחד. ו. לפני עצירה, בלימה יש להסתכל במראה הפנימית המרכזית, ותסתכל ותוך כדי תבלום כזה, כי אם אתה צריך לבלום אתה בכל מקרה תבלום.. פשוט אם אתה רואה שרכב מאחורה קרוב מדיי אליך אז אתה יכול להאריך את הבלימה.. ובכלל זה משרה רושם שאתה מסתכל במראה לפני שאתה בולם.. וגם זה די חשוב. במהלך לימודי הנהיגה כמעט ולא ייחסית לזה חשיבות.. ועכשו כשאני כבר נוהגת אני כמעט לפני כל בלימה מסתכלת אם יש מישו/י מאחורה.. וכמה מאחורה הצלחה, תהיה רגוע, תעשה מה שלימדו אותך ותן לטסטר/ית הרגשה של ביטחון ונוחות שאפשר לסמוך עלייך.

תודה, רואים אבל שלא הבנת את השאלות

הראשונות, "ב. בעלייה במתן זכות קדימה זה תלוי אם אתה עוצר, אם אתה עוצר אז פשוט תעצור ואם אין שדה ראיה, להעביר ל1.." אני חושב שזה לא רק בעלייה. בכל צומת שהיא לא כיכר ואין שדה ראייה, ויש תמרור זכות קדימה צריך לרדת לראשון. ו"להסתכל במראה הפנימית המרכזית" פנימית = מרכזית, לא?

PinkyRaSta

New member
כן באמת לא הבנתי את הראשונות ../images/Emo210.gif

וכן פנימית מרכזית.. אותו דבר. חח ולא תמיד צריך להעביר ל1 כשאין שדה ראיה, נגיד בירידה.. לא מעבירים ל1, לפחות אותי לימדו ככה. כי עד שתעביר ל1 שזה אומר הכנסת קלאץ' זה סתם מגביר מהירות <קלאץ' בירידה> ולא בדיוק משרת את המטרה שלשמה אתה רוצה להעביר ל1.. ויש גם עוד' משו אבל לא זוכרת, אני פשוט זוכרת שלא העברתי ל1 בירידה.

למעלה