שאלות

shlumbergera

New member
מחר בבוקר תפתח את המחשב ותמצא

הודעה על מיקום המפגש ועוד הרבה פרטים. תודה רבה על המשלוח, מוטב מאוחר מאשר לעולם לא

בני כמה השזיף והאפרסק שלך?

לגבי ההרכבות, אתה צריך קנה חזקה המיועדת להרכבות, ואת תהליך ההרכבה צריך ללמוד מסודר. לפני כמה שבועות הכנסתי לפורום שירשור של המטע ובין השאר יש תמונה של אפרסק או נקטרינה, מורכב. כדי שיצא עץ נקטרינה יש להרכיב על הקנה נקטרינה, וכמו שקטבו לך יש מספר זנים של נקטרינה.

שקדי

New member
טעות דולצ'ה...ברשותך

את הנשירים היום מרכיבים לא על כנת שקד מר אלא על כנות רובן 677 שזאת הכלאה מסוימת של שקד ואפרסק

HAIM63

New member
לא מתווכח ../images/Emo3.gif משהו נוסף "נקטרינה"

בספר "עץ פרי למינהו" הפירות הגדלים בישראל. של שאול חומסקי. בעמוד 118 גם נקטרינה=אפרסק. המחבר מומחה לעצי פרי. אם לא אשכח אני מביא את הספר למפגש. יום טוב.

תודה רבה,

תגידו לי איזה אוכל להביא אמא שלי תכין, אבל אין לי עוד זרעים וייחורים אז מצטער בעניין הזה.

רוּפֵן

New member
../images/Emo6.gif...אם חופרים מספיק עמוק, מגיעים,

לסין.. או לאוסטרליה.. תלוי אם חופרים ישר..
לגבי ה"אפרסק/נקטרינה" שלי.. פשוט אחכה ואראה מה ילד יום. מאחר והוא עוד לא בן שנה, אני מוריד לו את כל הפירות, למעט כמה בודדים, כדי לקבל זיהוי מוחלט של סוג הפרי. העץ מורכב! וכאמור לעיל, הוא הגיע אלי מ'עיזבון' של איש יקר שנפטר בדמי ימיו, ולא הספיק לטעת אותו. הזיהוי היחידי היה לפי העלים. האם לידיעתך, ל'נקטרינה' יש גם פריחה ורודה כמו לאפרסק ? הנה הפריחה שהייתה אצלי..

המשך...

אז לא יהיה לי פירות השנה? אני מת על שזיפים ואפרסקים! אם אני יקח ייחור של אפרסק וישריש אותו ואני יקח חתיכה מהשזיף וירכיב יהיה לי נקטרינה? מישהו יכול לשלוח הוראות מצולמות איך עושים את ההרכבה והייחורים וכל זה? למישהו יש תמונה של שזיף בלק המאר? תודה רבה,

drorjs

New member
סרקתי את האינטרנט ולא מצאתי

שום זן של שזיף שנקרא "בלק האמר". סנטה רוזה מצאתי ופיסרדי מצאתי אבל "פטיש שחור" לא...

shlumbergera

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo20.gifאפרסק ונקטרינה=פריחה וורודה

כל השאר = פריחה לבנה.

drorjs

New member
איך זה קורה?

מה זה כמו הכלאה בין חמור לסוס? איך מזה שמרכיבים יש ערבוב גנטי? הרי הפרי הזה משלב תכונות של שתי הפירות חייב להיות כאן סיפור של גנים.. לא ברור לי הסיפור הזה.

shlumbergera

New member
זה קורה בדיוק כמו שהתינוק ירש את

האף של אמא והעיניים של אבא וכלכך חבל שלא להיפך

בהרכבה אין ערבוב גנטי.

הפירות הם הפירות של הרוכב בלבד. בהכלאה מקבלים פרי שונה משני הוריו.

shlumbergera

New member
נכון,מילים שונות לכל צורך. אבל,

בהרכבת שזיף ואפרסק, מקבלים פרי שונה מהרוכב ומהכנה גם יחד. המראה של אחד, הגלעין של האחר והטעם משהו בין לבין.

drorjs

New member
זה לא יכול להיות בהרכבה.

אני סבור שמדובר בהאבקה של אפרסק עם אבקה של פרחי שזיף או הפוך רק ככה יהיה ערבוב גנטי. בהרכבה יש התחברות של תאים משני עצים שונים אבל רק באיזור ההרכבה עצמו. הרוכב נשאר עם אותן תכונות.הרי ככה יוצרים עץ הדר "משוכלל" עם כנה של חושחש ושלל רוכבים שונים כמו תפוז קלמנטינה ופומלה וכל רוכב שומר על תכונות צמח האם שממנו נלקח.אנא שלומברגרה אם יש לך הסבר יותר מפורט לגבי העניין אני כולי עין..

לגבי 6:

אתה יכול לזרוע, אבל הבא בחשבון שזרעים שנקנו בחנות פיצוחים מגיעים מדלעת או אביח שטופחו במיוחד לתת הרבה זרעים טובים לפיצוחים. כך שמה שיצא לך זה פיצוחים. אם אתה רוצה לאכול אבטיח או דלעת, אתה צריך זרעים מתאימים. נ.ב למישהו יש גרעינים של אבטיח בלי גרעינים?

למעלה