שאלות

שאלות

שלום, 1)בעצי השקד והשזיף שלי היו פרחים וגם קצת פירות, אבל באה הרוח והעיפה אותם. הם צריכים להוציא פריחה חדשה מתי שהוא? ועוד בקשר לזה: 2)העלים של השזיף והאפרסק נראים שמוטים כאלה, ממה זה יכול להיות או שככה הם צריכים להיות? 3)מתי האפרסק צריך להוציא פריחה? 4) מישהו יכול לתת לי הוראות גידול לעץ אלון התבור? 5) יש מישהו בבקשה שיכול לשלוח תמונה של שזיף בלק המאר? 6) האם אני יכול לזרוע את הדלעת והאבטיח שסבא שלי קולה, הוא קונה אותם לפני קלייה וקולה אותם בבית? תודה רבה, וסליחה ששאלתי כל כך הרבה שאלות. חג שמח.

oferessel

New member
../images/Emo91.gif

ביום שישי 28.02.2006 יתקיים מפגש של הפורום. מאוד כדאי לך להגיע למפגש. במפגש מחלקים/מחליפים זרעים, שתילים, יחורים ומה לא. מציע שתארגן את כל השאלות/הבעיות/הבקשות שיש לך.

oferessel

New member
למה?

בעיות תחבורה? מחר-מחרתיים יתפרסם פה שרשור טרמפים. בטוח שהחבר'ה ישמחו לעזור לך.

הבחור עוד בבצפר.

והמורה שלו לא מבינה שיש דברים יותר חשובים משיעור חברה. פתק מהמנהלת ישכנע אותה?

רוּפֵן

New member
כמה תשובות...

לגבי השקד והשזיף, נו, זה קורה..! פנק אותם הייטב עם הרבה קומפוסט והשקייה טובה והם ילבלבו ואולי יוציאו עוד פרחים, כעת זו התקופה שלהם. עלים שמוטים, בד"כ כשהם סובלים מחום וחוסר מים.. האפרסק שלי (אולי 'נקטרינה'..) סיים עם הפריחה שלו לפני כחודש. ביום שני, ראיתי במטולה, מטע אפרסקים בתחילת הפריחה שלו.. כעית זה הזמן, אך המועד המדוייק משתנה לפי המיקום הגיאוגרפי, תנאי אקלים, גובה וכו' לגבי זרעי דלעת ואבטיח - כן, בהחלט - לזרוע בעומק 3-4 ס"מ באדמה, ולשמור על סביבה לחה עד לנביטה. לא להציף במים אלא שהאדמה תהיה לחה. בהצלחה,

shlumbergera

New member
הערונת:'נקטרינה'הוא פרי בפני עצמו

ואינו אפרסק. הרכבת שזיף ואפרסק - לא זוכרת מי הכנה ומי הרוכב - נותנת נקטרינה. שקד ושזיף, גם עם פינוק של 5 כוכבים ומעלה, לא יואילו בטובם לפרוח עכשיו. עונת הפריחה של השקד היא פברואר ואולי טיפ'לה במרץ. עונת הפריחה של השזיף בסוף פברואר ולאורך מרץ. יואילו המומחים להוסיף אם באזורים הקרים נצפו שזיפים פורחים באפריל. הנער מתגורר באזור פתח תקוה, כך שהחום והלחות שאצלו לא מעודדים פירות אביב וקיץ לפרוח מאוחר.

רוּפֵן

New member
../images/Emo6.gifחי חי חי בוקר טוב../images/Emo42.gif

התגובה הייתה לפני הקפה של הבוקר ?! "..'נקטרינה'הוא פרי בפני עצמו .." - "..הרכבת שזיף ואפרסק נותנת נקטרינה.." נו, אז מה הבעייה ?! שתלתי עץ צעיר בסוף הקיץ, שלא ברור בדיוק מהו (בעל השתיל, נפטר, ו"ירשתי" כמה משתיליו שלא הספיק לשתול..). לפי העלים לא ניתן לזהות את סוג הפרי. לאחרונה הוציא את הפריחה המקסימה שלו - הכנסתי תמונות לפורום ! וכעת הוא מלא בפרי, כנראה שזו נקטרינה, כי על הפרי אין את ה"פרווה" האופיינית לאפרסק. ביום שני, ראיתי מטע אפרסקים במטולה, שכולו פורח וגם מופיעים כבר מעט פירות, ואלו היו עם "פרווה" 0 קרי, אפרסקים. שקד אולי לא יפרח, אך אם יפונק בדישון ומים, בטוח שילבלב ("..ואולי יוציאו עוד פרחים..") השזיף שלי - הסנטה רוזה - סיים עם הפריחה ומלא בפרי. הסנטה רוזה של השכן, עדיין עם פריחה.. כן, אני ב"צפון"..! קפה..?!!?

HAIM63

New member
נקטרינה=אפרסק (ללא פרווה)

"נקטרינה נקטרינה החלה את דרכה בסין והיא סוג של אפרסק, ולא, כפי שנהוג לחשוב, הכלאה בין אפרסק ושזיף. אחד מקיסרי סין נהג לקרוא לה נקטר האלים. משם עברה לאירופה ואח"כ לארה"ב. " ציטוט מתוך הכתובת המצורפת. גם שמעתי מפי מומחים, ביום עיון ב"עמותה לפירות אקזוטיים". יום טוב.

shlumbergera

New member
וכי איפה יכולה להיות?סין ממש רחוקה

וכל הקרובים שלי שם נפטרו בשיבה טובה. ילדיהם ונכדיהם עשו עליה, אז אין את מי לשאול. הפרי הקרוי נקטרינה, כאן בארץ, שהמטעים משופעים בו, הוא הכלאה בין שזיף לאפרסק. נכון שהפרווה היא סימן, אבל הסימן הבדוק שלפנינו עץ מורכב היא התפיחה כעיןטבעת בבסיס הגזע. מבנה העץ, העלווה, הפריחה ותחילת הפרי, זהים לאפרסק. הפרי עצמו נראה כשזיף - עוד סיבה מדוע אי אפשר לטעות בינו לבין אפרסק - הגלעין זהה לאפרסק. ומסתבר, חברים יקרים, שיש כל מיני זני נקטרינות: קטן, גדול, ביצני, כדורי, מתוק, חמצמץ ועוד ידינו נטויה. הפרי רגיש מאד לכל מגע. וההרכבה רבותי: יש גם וגם: כנות שהן אפרסק ורוכב שזיף ולהיפך. עכשיו ארוחת בוקר
(קפה רק אספרסו בבית קפה)

בוקר טוב, את רוב הנשירים מרכיבים

על קנה של שקד בר, כן כן שקד בר, יש זנים שונים של שזיפים, נקטרינות, ואפרסקים. הפריחה תלויה גם בסוג הזן. בחקלאות על זנים מוקדמים או מאוד מאוחרים מרוויחים יותר (ראה מחירי פרי בשווקים שלא בשיא עונתם). לכן מנסים לפתח זנים שיתנו פרי גם לא בעונתו הטבעית.

תודה רבה על התשובות, אבל

אז לא יהיה לי פירות השנה? אני מת על שזיפים ואפרסקים! אם אני יקח ייחור של אפרסק וישריש אותו ואני יקח חתיכה מהשזיף וירכיב יהיה לי נקטרינה? מישהו יכול לשלוח הוראות מצולמות איך עושים את ההרכבה והייחורים וכל זה? למישהו יש תמונה של שזיף בלק המאר? תודה רבה,

הודעה משמחת!

אמא שלי הסכימה לי לבוא. אבל היא רוצה לדעת איפה זה? באיזה שעה? ובאיזה יום? ואם היא יכולה לבוא גם? לא צריך אישור של המנהל והמורה אם אמא נותנת אישור. ראיתי מישהו למעלה שכתב שצריך אישור של המורה. אז זה לא נכון. לשלומברגה. היום שלחתי לך את המעטפה (סליחה על האיחור)

ב28 לחודש, אמא שלח מוזמנת

המפגש פתוח לכל מי שרוצה. המפגש יהיה באחד הפרקים באיזור תל אביב רמת גן, לא זוכרת איפה הוחלט בסוף.

שלח=שלך, זה יוצא יום שיש בבוקר

בהמשך יהיה שירשור של אוכל (כל אחד מביא משהו) ושירשור זרעים ויחורים (לא חובה להביא) בו כל אחד כותב מה הוא יכול להביא וכדי לומר מראש במה אתה מעונין.

למעלה