שאלות

פורטיו

New member
שאלות

א. כשאני רואה תמרור "תן זכות קדימה, משולש הפוך כזה" אני מאט יורד לראשון תוך כדי נסיעה ולא עוצר ישר? ב. כשאני רואה תמרור עצור אני לא חייב לעשות מה שכתוב בסעיף א', אלא ישר עוצר ואז מוריד לראשון? ג. האוטו יזוז במישור אם אני לא ישים גז? כאילו אפשר עם קלאצ' ברעידות להזיז את הרכב? ד. פעולות של חנייה, חנייה במקביל וחנייה בניצב, שכחתי את ההגדרות ומה אני עושה, בבקשה מי שיכול לפרט לי איך מבצעים את 2 החניות האלה... ה. בפניות? אני בחד סיטרי, הטסטר אומר אנחנו שמאלה, אני מאותת לשמאל, עובר לנתיב השמאלי, רואה אם בכביש שאליו אני פונה מוצב תמרור כחול של חד סיטרי, אם יש - אני פונה שמאלה, אם אין - ימינה. תודה רבה.

א נכון, ב אתה יכול להוריד לראשון

עוד לפני ואז עוצר. ד לכל מורה יש שיטה שלו, כל מי שיענה לך תהיה כנראה תשובה אחרת. ה נכון, אם הכביש שאליו אתה פונה הוא חד סטרי אתה נצמד לשמאל, אם דו סטרי אתה נוסע לעבר הנתיב הימני.

aviGODFATHER

New member
../images/Emo26.gif

א. לא תמיד חייב להוריד לראשון, רק אם אין שדה ראיה או שיש שדה ראיה ואתה רואה שיש מכוניות שאתה צריך לתת להם זכות קדימה. אם יש לך שדה ראייה ואתה רואה שפנוי אין סיבה להוריד לראשון (אבל חייבים להאט בכל מקרה). ב. כשיש תמרור עצור אז אתה עוצר בשני ומוריד לראשון כשאתה כבר בעצירה. אפשר גם להוריד לראשון לפני העצירה, אבל לדעתי זה מיותר. ג. האוטו יכול לזוז אם אתה לא שם גז, כי גם במקומות שהכי נראים לך מישור יכול להיות שיפוע קטן. אם זה באמת מישור לגמרי אז האוטו לא יזוז. וכמובן שאפשר עם הרעידות של הקלאץ' להזיז את האוטו. זה נקרא גלישה. ד. חנייה רגילה: אתה מאותת+מסתכל במראות, ונכנס עם קלאץ' בפנים במהירות איטית עד שאתה מגיע למרחק של 20-30 ס"מ מהמדרכה. חנייה ברוורס (לצורך העניין נגיד שאתה נכנס לצד ימין. עם שמאל זה בדיוק ההפך): אתה עוצר במקביל לאוטו שלפניו תחנה, משלב לרוורס (כמובן אחרי איתות+מראות), לוקח את כל ההגה ימינה וגולש עם הקלאץ' עד לזווית של כ45. אחרי זה אתה לוקח את כל ההגה שמאלה וגולש שוב, עד שאתה חונה לגמרי. חנייה בניצב: אתה נכנס ברוורס עד שאתה רואה שאתה מקביל למכוניות החונות בחניות שלידך, ואז אתה מישר את ההגה ונכנס עד הסוף. ה. בדיוק מה שאמרת.

B i g B

New member
תיקונים

ג. זה תלוי במנוע של הרכב, אפשר להזיז את האוטו בלי להוסיף גז במישור אם הטורים של המנוע "במנוחה" (בלי גז נוסף) גבוהים מספיק. זה מנסיון של מנוע טורבו דיזל על פולקווגן בורה. העיקר זה לא לזרוק את הקלאצ'. לעומת זאת על מנוע בנזין 1.6 מנסיון על מיצובישי סופר לנסר כדי לזנק טוב בלי שהוטו ירעד (במישור) צריך להוסיף גז. ככה שהכל תלוי. בנוגע לגלישה, אני חושב שזה לא מה שאמרת. לפי מורה הנהיגה שלי גלישה זה כאשר אתה מתקרב לצומת ולקראת העצירה לוחץ על הקלאצ' וממשיך לתגלגל עם קלאצ' לחוץ בזהירות ובאיטיות לכיוון הצומת. אבל כמובן שיש מצב שהמורה טועה אז זה בערבון מוגבל.

למעלה