שאלות

• פותח הנושא fsmr
  • פורסם בתאריך

fsmr

New member
שאלות

כשמחייגים בסטארגייט ונוצר חור תולעת יש מין גל שיוצא החוצה ומפרק כל מה שבדרכו... מדוע באטלנטיס ובכל מיני מקומות אחרים בסדרה יש שערים שלא עושים כך? אלא פשוט נוצר החור תולעת חלק... עוד שאלה בזאט וופן האקדח הקטן של הגואולד. פעם הסבירו שיריה אחת משתקת יריה שנייה הורגת ושלישית מפרקת לגמרי כל חומר האם הבנתי שגוי או שסתם כבר לא נוהגים להשתמש בזה יותר, ביריה השלישית כדי להעלים עצמים, פצצות גרעיניות שעומדות להרוג את כולם וכו... תודה רבה מראש... אגב סטראגייט אטלנטיס מזה דפוק, אני ממש לא אוהב אותו, הם פשוט לא מקצועיים שמה, כיאלו הם היו עושים המון שטויות מטופשות כאלה, כאילו זה היה לא אמין... אני זוכר שהייתי מאוד ממורמר בסוף כל פרק (ולמרות זאת לא יכולתי שלא לראות את הבא...) מי מזדהה? (פשוט מנגד חברתי לשעבר יותר אהבה את אטלנטיס...אני חושב שהיה לא רצינית...)

Nogmor

New member
טוב אז ככה..

1) למה להשמיץ? לכל סדרה יש את הטוב מחד, ואת הרע מאידך, זה לא אומר שאתה צריך ליפול כאילו העולם קרס ולא תראה יותר אלנטיס בחיים. (כמו שאמרת, אתה לא יכול לחכות לפרק הבא.. - סימן להתמכרות, חברי היקר..
) 2) הזאט (ZAT'NKETEL) פוגע ומשתק גוף *ביולוגי*\חפץ חשמלי בפגיעה הראשונה(למרות שיש דברים שחסינים אליו, כמו המשכפלים), הורג גוף *ביולוגי* בפגיעה השניה, ומפרק למולקולות של גוף *ביולוגי* בפגיעה השלישית ברציפות. כלומר, הוא לא יכול סתם ככה לפרק חומר, בתנאי שהוא חומר ביולוגי. (אחרת מה הפואנטה בעצם?, אם כבר, אז הייתה יורה בחלליות בחלל ומפרק אותן, לא?) 3)בקשר ליצירת ה"אפקט" של השערים: יש עולמות\טכנולוגיות שבהם השער לא מחייב הופעה פתאומית של אפקט השער. כגון בפרק כלשהו שבו רואים שת'ור (האסגרד) משתמש בחפץ שיש לו על היד ופשוט גורם לשער להיות מחובר מבלי לחייג אפילו. ככל הנראה, השער של אטלנטיס בנוי כך שאין צורך ב"זינוק" של אפקט השער. עוד שאלות? - שאל בכיף.

ido vo

New member
לא בדיוק נכון....

בפרק 1969 (עונה שניה פרק 21)ג'ק יורה בזאט על ארגז של זאטים וכל מיני דברים והארגז כולו נעלם......

4Z7GBA

New member
טוב זה היה ב 1969 הרבה זמן עבר מאז

וברצינות יש בזה משהו למה הם לא לוקחים אחד כזה איתם הם יכולים להעלים בעיות

Nogmor

New member
יש עליהם אחד כל הזמן...

לא? משהו כמו נשק משני, כמו האקדח. אה ואני לא זוכר.. אני רק יודע מה שאני בערך יודע על העסק.
תשאלו את המומחים, או מומחיות.

nzkiwi

New member
יכול להיות שזה קשור למסה או נפח

או התנגדות חשמלית של המטרה שמקבלת את הזץ של הזאט... הנשק מכוייל ליריות 1, 2 ו- 3, פחות או יותר לפי גוף של בן אדם או דומה לו.

סלמאק

New member
ההסבר שלי:

הרי ידוע שפגיעה שנייה מ"זאט"- הורגת ופגיעה שלישית- מפרקת. נשאלת השאלה: מי קובע מהי פגיעה שנייה או שלישית? או במילים אחרות, אם נפגעתי לפני דקה/ שעה / אתמול מה תעשה לי הספיגה הבאה? האם מדובר בספיגה נוספת, או שהספירה של הפגיעות מתאפסת? המסקנה שלי הייתה שכל עוד העצם הנפגע (ביולוגי או גולמי) עדיין "סובל" מההלם החשמלי של ה"זאט", הפגיעה הבאה תוסיף להשפעה (תהרוג/תפרק). לכן, כאשר מדובר בעצמים חיים, יכולות לעבור יותר שניות עד לירייה הבאה וההשפעה עדיין תתווסף לפגיעה הקודמת. וכשמדובר בעצמים דוממים- יש צורך לירות בהם 3 פעמים במהירות (יחסית) ע"מ לגרום לפירוק (כזכור מהפרק 1969 כשג'ק פירק את הציוד ה"עתידני") מאחר וההלם לא נשאר בהם לאורך זמן ומשתנה ע"פ רמת המוליכות וההתנגדות שלהם. לגבי השאלה מדוע לא מפרקים עצמים כמו פצצות מתקתקות וכיו"ב ע"י שימוש ב"זאט": לדעתי זה פשוט החשש מהפעלה בשוגג של מטען הנפץ. בפרק 1969, ט'יאלק ירה עם "זאט" במבער של טיל ניסוי וגרם לתקלה בהצתה, כנראה בגלל קצר חשמלי שההלם גרם. מה היה יכול לקרות לפצצה גרעינית אילו הייתם מנסים לירות בה ב"זאט"? הקצר החשמלי היה יכול לגרום להמון דברים, בניהם הפעלת הפצצה. האם שווה לקחת את הסיכון? זה יהיה כמו להתחיל לשחק עם חיתוך גורלי אקראי של החוטים של הנפץ.

fsmr

New member
הוא צודק...בואו שניה לפה

גם לי זכור שמתי שהו מעלימים חפצים עם זה.... אבל די מובן מדוע הפסיקו להשתמש באופציה הזאת(הם בטח ירו באפשרות הזאת 3 פעמים והיא התפרקה... :) פשוט היה הרבה יותר מהר וקל לפתור בעיות (בואו נירה באנוביס 3 פעמים..., בואו נירה בפצצה הזאת 3 פעמים וכו...) קיצר אני רוצה לנסות לפתוח דיון חדש.. האם יש עוד מקומות בסידרה בהם העלילה לא עיקבית, מבחינת העובדות וכו... תחרות המי מוצא יותר בעיות בעלילה... תתפרעו...:)

Nogmor

New member
בעיות זמן.

יש המון סדרות שבחוסר ידע מתעסקות ב"זמן", והיו כמובן כמה פרקים שהתעסקו עם הזמן, והם היו לא טובים מהבחינה הזאת. אני לא זוכר אילו, אבל אני כן זוכר שמבחינה לוגית זה לא היה נכון.

Chelnak

New member
דוקא (לדעתי) רובם היו בסדר:

1969 - המסע בזמן הסתדר מכיוון שהסתבר שהוא קרה כבר, והמונד ידע עליו עוד לפני שהם חזרו בזמן. Window Of Opportunity - בזמן שהם היו תקועים בלולאת הזמן, כל היתר המשיכו ברצף הזמן הרגיל. כשהם יצאו מהלולאה, הם גִלו שעברו כמה חודשים. 2010 - הם בִטלו, למעשה, את מה שקרה מ-2001 עד 2010. אם נזכר ב"תאורית המזלג" (כלומר - כל בחירה בחיים יוצרת מעין פִצול במציאות - כשבמציאות אחת בחרת כך, ובאחרת - אחרת, כך שמתקימות מציאויות מקבילות), המסר שהם שלחו לעבר, יצר בעצם מציאות מקבילה בה הם לא מגיעים לעולם הבית של ההאשן. Unnatural Selection - האסגרד כלאו את המשכפלים בבועת-זמן, בה הזמן "זורם" במהירות שונה. וכמובן: Moebius על שני חלקיו - המון חזרות בזמן, כאן יש הכי הרבה מקום לכשלים לוגים. אין לי כח להכנס לזה כרגע, אבל כאן (http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=784&msgid=63070398 ) היו כל מיני דיונים על זה. ומאטלנטיס: Before I Sleep - מסתבר שמה שראינו בפילוט לא היה מה שבאמת קרה בפעם הראשונה שהם הגיעו לאטלנטיס.

Nogmor

New member
בדיוק...

אם לא מתעסקים יותר מדי אז אפשר לצאת עם כמה פרקים שבאמת "אפשריים" זמנית, אבל ברגע שאתה ממש מתחיל לקפוץ בזמן כמו בmobious או בפרק של אטלנטיס, אז אתה נכנס ללולאה שאי אפשר לצאת ממנה עם הסבר מפורש ו"אפשרי" .

Chelnak

New member
אנוביס התעלה למחצה, כך שזאט בטח

לא היה הורג אותו.

neboris

New member
בעיית סטארגייט

יש את הבעיה המוכרת ברואים בעיקר בעונות הראשונות של הסדרה, שלפעמים כשמישהו מחייג מבחוץ אל SGC, הם מקבלים (או לא מקבלים) איתות של GDO לפני שנוצר חור התולעת וזה, מן הסתם, לא יכול לקרות.

Nogmor

New member
משהו שאני כן רוצה הסבר עליו:

איך יכול להיות שהמחסום (IRIS) לא "נבלע" כשהשער נדלק? ראיתי כמה פרקים שהשער היה חסום, אך הוא התחבר מבלי שהאפקט יעבור דרך המחסום ויבלע אותו. הסבר? אמרו לי משהו על זה שהאפקט נוצר בערך 5 מיקומטר מהשער, והמחסום נמצא 4 מיקרומטר מהשער, אם כך, למה לא רואים את האפקט לפני המחסום? קיצור - הסבר?

XiroX

New member
בקשר לרישתית

האפקט שנוצר הוא לא כל יכול. חומר חזק מספיק עדין מצליח להחזיק. אני מניח שצריך לתקן מדי פעם את הרישתית אבל זה ההסבר שאני הבנתי. בגלל זה לפעמים כשנוצר חור תולעת בשער שנפל אז המכתש קטן יותר מהפלופ. בקשר לאטלנטיס, הסיבה שאין פלופ זה בגלל שיש להם שדה אנרגיה בתור תחליף רישתית. בכוכבים אחרים יש פלופ, למרות שכשחשבתי על זה באטלנטיס לא רואים הרבה את הפתיחה של השער. לרוב הוא נפתח באטלנטיס ואז הם עוברים. ההסבר שלא מדבי לזה הסביר פעם האחראי על האפקטים. מה שקרה זה שכשהתחילו עם הסידרה בנו אלגוריתם מותאם למחשב מסויים שיעשה את כל האפקטים של השער. מן הסתם המחשב היה ממש ישן ולקח הרבה זמן (כמה ימים) על כל זווית חדשה של השער. הקטע הוא שלא משנה כמה הם ניסו הם לא הצליחו לגרום לשלולית להראות אותו הדבר עם מחשבים אחרים, אז מטעמי קוהרנטיות עדין משתמשים באותו המחשב לחלק מהתהליך. אני מניח שבאטלנטיס הם פשוט העדיפו פשוט למצוא לזה פתרון אחר

Chelnak

New member
הסבר...

זה נושא שעלה כמה פעמים בפורום: הקשתית (לא "רשתית") נמצאת מספיק קרוב לאופק המאורעות, כך שחומר שעובר דרך חור-התולעת לא מספיק "להתגשם" מחדש. כלומר - אדם שעבר דרך השער ונתקל בקשתית סגורה לא "נמרח" עליה בדמות אדם, אלא כשטף של מולקולות נפרדות. גם המערבולת שנוצרת בדרך-כלל כשחור-התולעת נפתח לא מספיקה להתגשם, ולמעשה כלל לא מופיעה כמערבולת.

nzkiwi

New member
אז נפתח חור תולעת אבל בלי המערבות??

אם כן, למה לא להשתמש כל הזמן בקשתית (גם שיוצרים חור תולעת יוצא) כאמצעי בטיחות? ככה היה נמנע המוות של הזארטק (איך שלא רושמים את זה) מהפרק של הזארטקים. ובכלל זה מצויין כאמצעי בטיחות...

morashty

New member
מה?!

זארטק זה מישהו שעבר שטיפת מוח של הגואולד בשביל מטרה מסוימת (לחסל מישהו,להרוס משהו) וגם הוא עצמו בכלל לא מודע לזה.(בפרק DIVIDE AND CONQUER ממהעונה הרביעית). כשיוצרים חור תולעת יוצא אין סיבה להשתמש בקשתית כי ממילא הצוות יודע שהולך להיווצר חור תולעת והוא גם ככה מספיק רחוק,ועד כמה שנראה לי גם זה קורה לפעמים.

nzkiwi

New member
לא הבנת אותי, על זה בדיוק אני מדבר.

כשהזארטק הראשון בפרק, שהיה אויראי, לא הצליח למלא את יעודו הוא התאבד... זוכר איך? הם פתחו חור תולעת (יוצא) והמסכן קפץ לתוך אפקט הפתיחה של החור (לתוך הראש של התולעת) וכל מה הנשאר ממנו זה הנעלים. אני מדבר על אמצעי בטיחות כזה, אמצעי בטיחות שימנע תאונות סביב השער.

Chelnak

New member
אתה מתבלבל בפרקים... ../images/Emo13.gif

קודם כל, זה "זאטרק" ולא "זארטק". הפרק של הזאטרקים הוא Divide And Conquer. הפרק שאתה מדבר עליו הוא The Light. האויראי ההוא התאבד בגלל תופעות הגמילה מהמתקן עם האור שנמצא בפלנטה שהופיעה באותו פרק. בקשר לרעיון שלך - בעקרון, היות שהם לא מפחדים שמישהו יכנס דרך חור-תולעת יוצא, הקשתית פחות נחוצה. יכול להיות שכל פגיעה של חומר בקשתית מחלישה אותה, ולכן הם מעדיפים להמנע מלסגֹר אותה גם לחורי-תולעת יוצאים. אבל זאת רק השערה שלי.

למעלה