שאלות

שאלות

שלום, אני רוצה למכור עצים במחירים זולים, אני וחבר שלי עובדים בתור גננים. ואני רוצה למכור לאנשים עצים עם הרבה פירות ופירות טעימים, ולא השגתי באף משתלה כנות לנשירים או חושחש להדרים, אם מישהו יכול להגיד לי איפה אפשר להשיג בזול כנות לכל העצים בפתח תקווה. חשבתי לכלוא שזיף ואפרסק וזה יהיה הכנה שלי לנשירים. ולכלוא אשכולית, לימון, ותפוז שכל פרי מייצג קבוצה במשפחת פירות ההדר, וזה ישמש אותי בתור חושחש. אבל פשוט לא רציתי כבר לשאול אותכם יותר מדי שאלות, וגם חשבתי לערבב זבל אורגני (בלי גושים) עם דשןנוזלי (וקצת זבל מהגינה) וזה ישמש אותי לאבקת השרשה, נ.ב. יש מישהו באזור פתח תקווה שיכול לשלוח לי ייחורים של עצי פרי מכל הסוגים בדואר? ותודה רבה גדולה מאוד מאוד

צפנתי

New member
אבקת השרשה היא הורמון

ולא זבל, ולא דשן. הכלאה (אם לזה התכוונת) של שזיף ואפרסק תתן כנה חלשה כמו שזיף ואפרסק, ואולי יותר, אז למה להתעסק בכלל עם כנה? תייחר את השזיף או מי שאתה רוצה, וזהו. הכלאה בין אשכולית ולימון, או צירף אחר עם תפוז (בכל הכלאה, כמו בתינוקות, אפשר לשתף רק שני הורים, השלישי יכול לעמוד בצד ולתת עיצות...) לא תתן לך חושחש.

Rebeccan

New member
מכירה ת'סיפור של פושקין והדוגמנית ?

גם לא בטוח בשני הורים - אם יצא חכם ויפה או טיפש ומכוער פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

crazyflower

New member
למה הוא צריך להיות מאזור פתח תקווה

אם הוא שולח לך ייחור בדואר? ושאלה נוספת - האם נראה לך נאה לבקש משלוח ייחור בדואר ע"מ לגדלו למטרות מסחר?

Rוני

New member
אחד באפריל עבר כבר

ופורים עוד לא הגיע אם אתה רוצה לעשות עסקים על חשבוננו, חשוב שנית אם אתה רוצה ללמוד פה מידע על מנת לשפר את עסקיך זה דבר אחד, אבל לבקש מאנשים שישלחו לך יחורים כדי שתוכל להרוויח, נו, זה באמת כבר נראה לי מדע בדיוני

טסונמי1

New member
בקצב הזה עד שתימכור לאנשים

עצים עים פירות -יגיע עידן הקרח- מציעה לך לרדת מהנושא וללכת לעבוד בישביל כסף

טסונמי1

New member
../images/Emo6.gifכל התוכנית שלו נישמעת כמו

מדע בדיוני בעיקר הקטע הזה-חשבתי לערבב זבל אורגני (בלי גושים) עם דשןנוזלי (וקצת זבל מהגינה) וזה ישמש אותי לאבקת השרשה,

צפנתי

New member
גם אותי זה כ"כ הצחיק...

כ"כ הצחיק אותי עד שלא שמתי לב שהוא רוצה למכור את זה לאנשים...

עצי פרי

לא פשוט יותר למצוא משתלה יצרנית באיזורך של עצי פרי להגיע איתם להסדר (לדוגמא: בית הספר גננות ושתלנות בפ"ת)תפעיל קצת את התאים האפורים תבדוק עלויות של אבקת השרשה +עלויות במשתלות יצרניות תגלה שאין טעם לגדל לבד

לִיאֲת

New member
חקלאי צעיר

אני מתפעלת מהיוזמה ומהדמיון שלך. אפשר לשאול בן כמה אתה?

shlumbergera

New member
לפי כרטיסו - 15.גמני מתיחסת ברצינות

לנער. כדאי להסביר לו את הדברים הבסיסיים.

14

הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה ואני התכוונתי ללמוד ממכם ואז לעבוד, אבל אני רואה שזה לא המקום אז להתראות!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לִיאֲת

New member
תודה, חקלאי

רגע רגע, אל תעלב. נדמה לי שהיתה כאן אי הבנה גדולה מכל הכיוונים. אני מנסה להבין, כדי שיהיה יותר קל לעזור לך. איך הגעת לרעיון הזה, של גידול ומכירת עצי פרי דווקא? אני מתכוונת, מה גרם לך לבחור דווקא בדרך הזו כדי להרוויח כסף? למה לדעתך זה רעיון טוב?

Rוני

New member
באמת לא בדקתי בכרטיסך

חקלאי זה כבר מקצוע ללמוד תוכל המון לקבל ייחורים כדי לגדל ולמכור זה ידע אמיתי דווקא תקרא את התשובות ותראה את הקשיים צחקנו על השאלה לקבל יחורים ולמכור אותם אבל בהתייחס לגילך אני רואה בזה יזמה ולא בקשה משונה

BloodyWolf

New member
רגע, רגע חברים זה לא יפה ../images/Emo122.gif

הצעיר בסך הכל רוצה ללמוד. אין צורך להפחיד אותו. אם מישהו אוהב את המיקצוע, למה שלא ירוויח קצת כסף ממנו? אולי בהמשך יפתח משתלה שכולנו נוכל להיעזר בו? לפי ההתנסחות שלו הוא באמת צעיר, ואני מאמין שהוא לא מבין מה כל המהומה שאנחנו עושים על העניין הזה (אם הוא לא היה אומר שזה לצורכי מסחר כולנו היינו שולחים לו ייחורים ונותנים לו הדרכה, כך יוצא שהוא נענש על הכנות שלו). מצד שני אני מבין גם אתכם שאתם מרגישים שיש כאן איזשהו ניסיון לניצול. אז כדי להבהיר את העניין - לחקלאי הצעיר: לא נהוג לבקש טובה מאנשים, ולמכור אותה אח"כ למישהו אחר. אם אתה מתכנן להשתמש בייחורים למסחר, אתה יכול להציע תשלום לשולח (אם זה לא מנוגד לחוקי הפורום, אני בטוח שהמחיר יהיה סימלי). בנוסף לכך אתה יכול להגיע לאותו הסדר עם משתלה כפי שעשו כאן כמה מחברי הפורום עם הפוקסיות. בהצלחה כבר כתבתי את התגובה הזו בפעם הקודמת שכתבת הודעה בנושא (אבל עושה רושם שלא ראית אותה אז הנה היא שוב): נתחיל מהסוף - אבקת השרשה היא לא מצע השרשה. עד כמה שאני מבין את זה, היא מכילה הורמון המעודד הצמחת שורשים (אוקסין או תואם אוקסין), ולכן למרות שהדשנים מעודדים צמיחה, הצמיחה היא לאו דווקא לכיוון שאתה רוצה. אני לא רואה למה משתלה תחזיק כנות - הרי בפעולה מאוד פשוטה (עבורם) הם יכולים להכפיל את הרווח. אם אתה רוצה לגדל עצים כדי למכור אותם, אני מציע שתעשה קודם כל את החישוב אם זה משתלם - קח בחשבון גורמים נוספים חוץ מהעלות ההתחלתית (מים, דישון, עבודה פיזית וכד') כמו כן קח בחשבון מחלות עצים ועלויות טיפול, וגם קח בחשבון שכמו בכל דבר, גם בזה יש פחת (לא כל העצים שתגדל יצליחו). והכי חשוב - גידול עצים לוקח הרבה מאוד זמן. אם בכל זאת החלטת ללכת על זה (מאהבת המקצוע, ולא מאהבת הכסף), דובר הרבה על כך שכבר לא משתמשים בחושחש ככנה, מאחר שהוא רגיש לכל מיני מחלות ומזיקים בארץ. בתקופה זו עצי החושחש מלאים בפירות בשלים מהם אתה יכול לקחת את הגרעינים ולהנביט. גם דובר הרבה על הגימיק שנקרא "רב בוסתן" (כמה זנים על אותו עץ), ובד"כ התוצאה היא לא מה שאתה רוצה, ואחד הזנים משתלט על כל העץ (לפעמים הכנה). השתלמויות בנושא הרכבות יש במשתלות יגור כל כמה זמן, תנסה ללכת פעם (לא הייתי אף פעם אבל אני מאמין שזה בטוח יותר טוב מיריות באפלה). בהצלחה.

למעלה