שאלות

goblin572

New member
שאלות

1. אני מנסה להבין כמה דברים לגבי הקב"א שלי. אני ביקשתי ללכת לעתודה האקדמית ודחו אותי על הסף. לא קיבלתי את החוברת של העתודה, ולא הסכימו לקבל אותי כמועמד חריג. לכאורה אמור להיות לי קב"א נמוך מ-52, מפני שלא נתנו לי להתמיין (מובן שגם לטייס, חובלים, שחקים ופרוייקטים אחרים במודיעין, שאליהם בני המחזור שלי קיבלו זימונים, אני לא קיבלתי). אבל, במנילה שנשלחה אליי (של יחידות השדה) הופיעו המסלולים לקצונה ייעודית (חימוש, לוגיסטיקה ועוד). וכאן השאלה בעצם. העובדה שמסלולי הקצונה הייעודית הופיעו במנילה, בהכרח אומרת שיש לי את הנתונים למסלולים האלה (ואז יש לי אולי קב"א 52 בכל זאת), או שהם מופיעים שם "אוטומטית" לכל מי שמשובץ ליח"ש גם אם אין לו בהכרח את הנתונים לכל המסלולים. ועוד דבר, קיבלתי גם זימון לתלפיות (הזימון היחיד שקיבלתי ד"א). ותלפיונים יוצאים לקצונה, וגם עושים תואר. אז אולי גם זה אומר משהו על הקב"א (אני עד עכשיו מתפלא איך נתנו לי תלפיות ולא עתודה)? או שלתלפיות יש "מדדים" אחרים, שלא מתחשבים בקב"א אלא בציוני ביה"ס. 2. האם ישנם קצינים בדרגת סגן בצבא שמרוויחים 10000 ש"ח בקבע(טייסים לדוגמא)?

deathcaster

New member
התייחסות

לגבי שאלה 1 - מה בדיוק אתה רוצה ?! לגבי שאלה 2 - לא ברור לי למה אתה שואל ,הרי אתה לא טייס.

goblin572

New member
תשובה ל-"התייחסות"

לגבי שאלה 1-אני רוצה להבין איפה הקב"א שלי, בערך, עומד. דחו את המועמדות שלי מהעתודה האקדמית ובגלל זה יש לי סיבה לחשוב שיש לי קב"א נמוך מ-52. אני רוצה לדעת, אם קיבלתי במנילה קצונה ייעודית, זה בהכרח אומר שאני מתאים למסלולים האלו-יש לי קב"א 52? או שזה לא בהכרח מחייב. דבר נוסף הוא, הייתי מועמד לתלפיות, ובגלל שבמסלול זה יוצאים לקצונה, אולי גם זה מראה משהו על הקב"א? או שלתלפיות יש מדדים אחרים לבחירת המועמדים שלהם (זה כבר עניין אחר). לגבי שאלה 2-תגיד לי, מה זה משנה לך אם אני טייס, צנחן, עתודאי או שק"מיסט? שאלתי שאלה, אתה יכול לענות עליה? אני אשמח לשמוע. לא, אז אל תענה. כל מילה מיותרת. אני אשאל שוב. האם יש בצבא קצינים בדרגת סגן שמרוויחים 10000 ש"ח בחודש?

deathcaster

New member
תגובה

1. תמצא מישהו שמשרת בשל"ר או בבקו"ם ויכול לברר לך את הדפ"ר ואת הקב"א, כמו כן לא רשמת אם היה לך ראיון מועמדות לעתודה - אם לא היה לך אז כנראה נכשלת בשלבים הראשוניים, אם היה לך ראיון אולי אמרת שם דברים שלא היית צריך.....לא רק הקב"א היא פקטור לקבלת מועמד לעתודה. 2. מה אתה תוקף ? לא התכוונתי למשהו רע, אתה מזכיר לי את שלומי ארבייטמן
......התשובה היא - אם הם לא אקדמאים שחזרו לצבא - אין סיכוי.

ioio2

New member
עוד שאלה

אני אסביר שוב. לא היה לי ראיון לעתודה, כי לא הייתי אפילו מועמד לעתודה. לא הייתי מועמד בגלל שלא נתנו לי-הנתונים דלי היו נמוכים מדי. ככה שלא הגעתי בכלל לשלבים של ראיון. שלחתי בקשה למועמדות-ונדחיתי. בכל אופן, אם במנילה ששלחו לי יש מסלולים לקצונה, זה בהכרח אומר שאני מתאים למסלולים האלה? או שהם רשומים "אוטומטית" לכל מועמד ליחידות השדה?

outer

New member
תשובה לשאלה 2

באופן עקרוני טייסים בדרגת סגן-סרן לא מגיעים לשכר יסוד של 10 אלף אבל במתכונת החדשה של הקורס - עם התואר האקדמאי - התשובה היא כן.

למעלה