שאלות

gaya45

New member
שאלות

א.מה ההבדל בין תוכניות חיסכון למוצרים מובנים ובאיזה אפיק מקבלים ריביות יותר גבוהות ? ב.האם תוכניות חיסכון צמודות למדד הן כדאיות ויותר רווחיות מאשר תוכניות שלא צמודות ?ואם המדד שלילי בחודש מסוים אז מה קורה ? ג.האם כל התוכניות חיסכון מבטיחות את הקרן? ד.איזה תוכנית חיסכון לשנתיים מעכשיו תתאים למצב הכלכלי העתידי ? צמודה למדד+ריבית קבועה ,תוכנית ברירה (בחירה בין מדד לריבית קבועה מה שיהיה יותר בתום התקופה) והאם יש אופציה למדד+ריבית משתנה?(אני מבינה שהריבית במגמת עליה )

אמיר72

New member
תשובות

א. שמיים וארץ - תוכנית חסכון מבטיחה קרן וריבית (ולעתים הצמדה) בסוף תקוהפ, מוצר מובנה מבטיח (רק לעתים !) קרן ואין לו כל הבטחה לריבית. לכן אי אפשר למדוד אותם באותו אופן. ב. תלוי בתקופה ... כאשר המדד עולה עדיף תוכנית צמודה, ולהפך. ג. כן ד. לטעמי צמודה למדד בריבית קבועה, אנחנו הולכים בטווח הזה לעליית ריבית. לא מכיר מדד וריבית משתנה, לדעתי בנק בכלל לא מתכסה על כך.

gaya45

New member
שאלה נוספת

אתה ממליץ על צמודה למדד+ריבית קבועה ,האם לעלית הריבית תהיה השפעה על המדד וגם הוא יעלה (האם יש תלות בין הריבית למדד)? ושאלה נוספת מדוע לא תוכנית ברירה שיש בחירה בין צמוד למדד לבלתי צמוד ובתום התקופה בחירה בין הגבוה מבין השתיים ? הרי אם יהיה מקרה שהוא מנוגד לציפיות והמדד לא יעלה בהרבה אז זאת יכולה להיות דווקא תוכנית רווחית ? האם יש חיסרון לתוכנית ברירה ,למשל, ריבית קבועה נמוכה יותר ? אני מצטערת אם השאלות שלי קצת מטופשות ,יש לי מעט ידע בתחום. תודה

אמיר72

New member
לגיטימי לשאול אם לא יודעים

וכבר שנו חז"ל "לא הביישן למד". לעניין: 1. לרוב עליית המדד -היינו אינפלציה - גוררת עליית ריבית ולא להפך. יש בהחלט קשר בין הריבית למדד, אבל הוא מורכב מדי להכניסו למשוואה פשוטה של "אם ... אז". 2. בתוכנית ברירה הריבית תהייה יותר נמוכה מאשר בתכנית שהיא רק מדדית, אין ארוחות חינם. 3. נכון - אם המדד לא יעלה והריבית תשאר במקומה אזי עדיף תכנית שקלית. עם זאת, הריבית כיום, בעולם ובישראל, נמצאת ברמותיה הנמוכות מאז ומעולם. הציפיה הרווחת היום היא לעליית ריבית, לא לירידתה - וזו מגמה כלל עולמית.

gaya45

New member
פועלים בטלפון/אינטרנט

לפי מה שהבנתי תוכנית חיסכון שמתבצעת דרך טלפון או אינטרנט יש איזשהו בונוס על הריביות ,האם ההעלה משמעותית? והאם זה לא מסוכן להפקיד לתוכניות חיסכון דרך הטלפון ? (האם אקבל בדואר איזשהו מסמך או קבלה עם פרטי העיסקה ותנאי תוכנית החיסכון לאחר ביצועה דרך הטלפון )?

אמיר72

New member
תלוי בבנק

עקרונית הבנקים נותנים הטבות לעבוד בטלפון/אינטרנט בכדי לעודד לקוחות לעשות זאת, ועוד ריבית זה תמיד טוב. מסוכן - לא מקבלים מסמכים בודאר לאחר מעשה, מה גם שהשיחה מוקלטת. ליתר בטחון את יכולה לרשום את שעת השיחה ועם מי שוחחת, ואז אפשר לאתר את השיחה במקרה מחלוקת.

למעלה