שאלות...!

שאלות...!

היי! יש לי שאלה: אני מתכננת לנסוע לטיול אחרי צבא, בערך לשלושה חודשים. חושבת לטוס למזרח הרחוק: * לאילו מקומות כדאי לטוס? * האם שלושה חודשים זה לא פרק זמן ענק (האם יהיה לי מה לעשות שם, כל כך הרבה זמן)? * מה עדיף דרום אמריקה או מזרח? * האם,20000 ש"ח לטיול של שלושה חודשים במזרח, זה מספיק כדי להנות בלי לדפוק חשבונות קטנים, או שזה יצא יותר? * יש במקומות האלה ישראלים, כדאי לטוס לבד, או שמסוכן מידי? תודה מראש על התשובות!

muga

New member
חלק מהתשובות

* לאילו מקומות כדאי לטוס? -- בלתי אפשרי לענות על זה. תלוי בתקופה, תלוי מה מעניין אותך. יש המון מדינות במזרח... * האם שלושה חודשים זה לא פרק זמן ענק (האם יהיה לי מה לעשות שם, כל כך הרבה זמן)? -- ממש לא. תמיד יש מה לעשות. אני הייתי חצי שנה במזרח, ואח"כ עוד 3 חודשים, ועדיין לא ראיתי את כל מה שיש לראות. כמו שאמרתי - יש המון מדינות במזרח. רק בהודו אפשר בקלות רבה להעביר 3 חודשים ולא להשתעמם לרגע. * מה עדיף דרום אמריקה או מזרח? -- אין לי מושג, לא הייתי בדרום אמריקה. * האם,20000 ש"ח לטיול של שלושה חודשים במזרח, זה מספיק כדי להנות בלי לדפוק חשבונות קטנים, או שזה יצא יותר? -- סביר להניח שכן. אני טיילתי חצי שנה עם אותו הסכום. כולל טיסה הלוך/חזור, טיסות פנים, וממש בלי להתקמצן. * יש במקומות האלה ישראלים, כדאי לטוס לבד, או שמסוכן מידי? -- בכל המזרח אפשר למצוא ישראלים. לא מסוכן לטוס לבד. יש תמיד מטיילים אחרים שאפשר לחבור אליהם. והמלצה אחת לסיום - אני ממליצה לך לשבת ולקרוא קצת על המדינות השונות במזרח. תראי מה מעניין אותך, מה מושך אותך.. יש הבדל מהותי בין הודו לסין לתאילנד או ליפן... בהצלחה!

muga, קודם כל

תודה! אני ממש ממש מבולבלת, לא מכירה כלום, שום דבר ממה שניתן לראות במזרח! עוד לפני כחודש הייתי סגורה על זה שמזרח זה בטח לא הכיוון שלי! עכשיו, הכל פתאום השתנה!!! איפה אני יכולה לקרוא על המדינות השונות במזרח- כדי באמת לראות מה מתאים.. בגדול נראה לי שאני בכיוון ים, חופש, נופים, טיולים... לגבי מזג האויר- איך זה שם? (בערך בחודשים:ינואר- פברואר- מרץ, או שעדיף להמתין לחודשים חמים יותר אפריל- מאי- יוני)? תודה

muga

New member
חמניה יקרה

על המדינות הרבות במזרח אפשר לקרוא בכל רחבי האינטרנט - כאן בפורומים, באתר למטייל, ובעזרת חיפוש קל בgoogle. ניתן ומומלץ לקפוץ לאחת מחנויות המטיילים, לפתוח ספר, ולהתחיל לקרוא ולעיין. או אפילו ללכת להרצאה. סקירה קלה של המדינות הנפוצות לטיול - הודו, נפאל, סין, סרי לנקה, תאילנד, בורמה, לאוס, קמבודיה, ויאטנם, יפן...ויש עוד כמה..כפי שאת רואה - לא חסרות מדינות. בגדול - ינואר-מרץ - העונה היבשה (מזג אוויר חמים, ללא גשמים) אפריל-יוני - העונה החמה והרטובה (חלקה מזמן חם מאוד, ובסוף הזמן מתחילים גשמי המונסון). כמובן, שזה משתנה ממדינה למדינה... מתי לסע - תלוי במדינה שאת בוחרת. תתחילי לעשות מחקר - ואז תוכלי להחליט. בהצלחה!

kogawa

New member
לא מכיר את כל דרום מזרח אסיה

הייתי רק שנתיים באסיה במצטבר, אבל יש שם מה לראות ומה לעשות, ועיקר הבעיה תהיה לך במה לבחור, אבל..... בדקי האם זרקת אינדיק ועכשיו את מסמנת עיגולים מסביב, אם את אוהבת חיות ושבטים לצד נופים, סעי לאפריקה, אם אנשים וטיולים רגליים בנופים עוצרי נשימה אז דרום-אמריקה, אם את אחרי רוחניות ומקדשים דוקא אז אסיה תספק אותך, ואם נוחות לצד כל אלו אז אולי אוקייניה, צפון אמריקה או ארופה. בכל היבשות יש מהכל, אבל תלוי מה הדגשים שלך, ולגבי ישראלים, לצערי תפגשי בהם בכל מקום, ולאו-דווקא תמיד במיטבם. לגבי "מסוכן", מסוכן לא פחות בארץ, כך שתסירי בעיה זו מליבך. לגבי הכסף, כל אחד ודרישותיו, לי הספיק לטיול של 3 חדשים בגילי המופלג, פחות משלושת אלפים דולר כולל הכל, מאמין שגם לך זה יספיק (לפני השקעות בציוד ומתנות כמובן). ולגבי משך טיול, כל זמן שזה פחות משלוש שנים, תמיד יהיה לך מה לעשות ומה לראות, מוזמנת לבלוג שלי לראות מה עשוי להיות לאחר יותר משלוש שנים רצופות של טיול..

kogawa

New member
הקישי על שמי

ובחרי מימין בלוג או אתר (אולי יתן לך רעיונות?) בהצלחה

ronyboy

New member
שלום לחמניה הצהובה

את מוזמנת להתחיל לקרוא רשמים על הארצות השונות (חלקן) כאן תהני רוני

למעלה