שאלות

שאלות

שלום ד"ר ברק, התאומות שלי בנות שבעה וחצי חודשים והן שוקלות שתיהן כ- 8.600 כל אחת מהן בערך. הבעיה היא שהן רוצות לאכול רק תחליב חלב בלבד הן לא מוכנות לאכול לא מרק ולא פירות. התחלתי בגיל חצי שנה במרק לעט לעט כמה כפיות בכל פעם הן התחילו לאכול יפה עד שהיה להם פתאום וירוס של שילשולים והקאות לשתיהן כי אחת הדביקה את השניה ואז הם התחילו להקיא את המרק ולא רצו לגעת בזה יותר אז עשיתי הפסקה של שבועיים ואז חזרתי לזה שוב לעט לעט כמה כפיות כל פעם. אז אחת מהן סוגרת את הפעה הרמתי ברגע שהיא רואה את הכפית אז אני מנשה לעבוד עליה עם המוצץ ע"י התבילה של המוצץ במרק ואח"כ לתת את הכפית וזה לא כל כך הולך. והשניה כשאני נותנת לה את הכפית של המרק עושה לי תנועה של עוד רגע הולכת להקיא אבל אני מצליחה לתת לה קצת יותר אבל היא אח"כ פתאום עולה לה כל המרק והיא מקיאה אותו בהקאה קשה שקשה לה להקיא. אותו הדבר הן עושות לי עם הפירות אפילו שהתחלתי פרי פרי ואח"כ עירבבתי כמה פירות ביחד זה לא עוזר. זאת שמקיאה מקיאה ישר את הפירות כאילו יש לה מן חומציות כזאת בקיבה. יש לציין שהיא בדר"כ לא מקיאה ולא פולטת את החלב. אני מאוד מיואשת ולא יודעת מה לעשות איתן עם בני הגדול בן הארבע זה לא היה לי הוא אכל הכל בלי בעיות ואז עוד התחילו בגיל ארבע חודשים לתת את המרק. תודה מראש על העזרה.

סרבניות מרק ופירות

אין לי נוסחת פלא לבעיה. בהתמדה יש לחזור מדי פעם ולנסות. לא בכוח ולא נגד התנגדות. אפשר לנסות "לעבוד" עליהן בכל מני צורות : לתת את המזון האחר גם בבקבוק, לנסות לערבב קצת אבקת חלב בתוך המאכל האחר, על מנת לקרב את טעמו לטעם המוכר של החלב. לדעתי זה ילך יותר קל עם הפירות. אין מה להלחץ , לא ייגרם כל נזק מזה שעדיין מקבלות חלב בלבד. פשוט להמשיך לנסות ולמצוא את התרכובת הכי מתאימה מבחינת הטעם שלהן. בהצלחה דר' מילה ברק

למעלה