שאלות

Chocksum

New member
שאלות

כתבתי אצלכם לפני כמה חודשים על התקף אפילפטי ראשון ויחיד עד כה של הבן שלי וקיבלתי הענות אוהדת ועוזרת ועליה אני מאוד שמחה. היום יש לי עוד סוגייה שאולי היא בעצם המשך של מה שהיה. בערב סוכות בני סיפר שבעצם עוד קודם להתקף ואחריו, כל כמה ימים מול מחשב ובעיקר מול הטלויזיה הגדולה שבחדרו הלא כל כך גדול הוא פתאום רואה "לבן" כזה מול עיניו והראייה מיטשטשת. הוא מרגיש שהעינים זזות הצידה וכדי להרגיש רגיל הוא הולך ושוטף את עיניו עוצם אותם בחוזקה וזה מאוד מכאיב לו. נדמה לי שזה סוג של התנתקויות קטנות מהתפיסה הרגילה. כאילו שיש לו משהו במוח שמתעייף ואז השטף הרגיל של הדברים, כפי שהוא צריך להיות אצל כלל האנשים, מתבלגן ומתעייף. האם לדעתכם יש קשר בין ההתקף של אז שכלל אובדן הכרה ורעידות במשך 2 דקות לבין מה שתיארתי כעת? האם הטלויזיה הענקית שבחדרו גורמת לראייה המטושטשת בגלל רגישות שיש לו? איפה אפשר להשיג חומר כתוב על אפילפסיית נעורים (בני יהיה בן 12 בקרוב) ועל אפילפסייה הקשורה לאלקטרוניקה בקרב לבני/ת נוער? כבר קבעתי תור לנוירולוגית ילדים אבל זה רק בנובמבר ונראה לי שאלך לרופא/ה פרטי/הלמרות מצב כלכלי לא מזהיר. כל ההתרחשות הזאת שקשורה למוח של בני נורא נורא מפחידה אותי ואני מרגישה צורך גדול לקבל תשובות על מה שקורה לו כמה שיותר מהר. תודה מראש לכל אלה שיעזרו לי מתוך נסיונם.

חייםלוי

Member
מנהל
בוקר טוב ושבת שלום

אני אמנם לא נוירולוג אבל נראה לי שיש קשר בין הטלויזיה ובין הבעיה שלו. ידוע הוא שהבהוב הו טריגר להתקף אפילפטי וטלויזיה מהבהבת גם אם לא רואים את זה. גם מסך מחשב מהבהב אבל בקצב הרבה יותר גבוה ולכן לא רואים את ההבהוב. בטלויזיה קצב ההבהוב נמוך הרבה יותר ולכן מורגש יותר.

ufo11

New member
לגבי רופא פרטי.

אני יודע שהיום יש הסדר עם קופת חולים (לפחות עם כללית מושלם).. שהיום משלמים סכום יחסית קטן לעומת מה שפעם היו משלמים לרופא פרטי... אני זוכר שלפני כן, לא היינו זכאים להחזר והיינו משלמים באופן מלא (וזה הרבה כסף לשלם לרופא פרטי..המון), אבל מאז ההסדר שהגיעו אליו, משלמים הרבה הרבה פחות. אז שווה לבדוק עם קופת חולים אם יש איזה הסדר כלשהו ולברר איזה. בכל מקרה, אני חושב שעדיף ללכת לרופא/ה פרטי/ת, במיוחד במצב כזה. אבל זה כבר לשיקולכם:) לדעתי, שישהה פחות ליד המחשב/טלויזיה (לא שיפסיק בכלל, אבל שישתדל קצת פחות), ואם הוא רואה טלויזיה או משחק במחשב, אז שישים לב מתי זה קורה לו. אם יש הבהובים במסך, אם סתם ככה פתאום וכד'. המשך יום טוב:)

Chocksum

New member
../images/Emo51.gif וכבר יש לי הקלה

האינפורמציה שקיבלתי מכם מאפשרת לי להירגע קמעה ולהרגיע את רמות החרדה שבבית שמזמן לא היו כה גבוהות, מה שוודאי לא תורם להתמודדות מקלה עם המצב החדש, וגורם לשיטות שונות ומשונות לשימוש בהגנות מדחיקות ומכחישות את מה שקורה לבני ולנו.

qt1

New member
Chocksum יקרה../images/Emo24.gif

אני מצרפת את הודעתך הראשונה, לאלו מאיתנו שלא מכירים את המקרה וירצו לנסות ולהבין קצת יותר...הודעתך הראשונה. בנוסף לדברים שכתבו לך עד כה בשרשור זה, נראה לי שאת מאוד מודעת למה שקורה איתכם לפי הדברים שאת כותבת, לכולנו יש מנגנוני הגנה/הדחקות והכחשות... קוראים לזה השרדות,
את מוזמנת לשתף, אני מקווה שתצליחי להקדים את התור, אם את צריכה עזרה, פני במסרים אשתדל לסייע.

היי Chocksum...

אני אתייחס גם לשאלה הראשונה שלך שקיוטי שמה, התקפי אפילפסיה יכולים לנבוע ממתח נפשי וזה משפיע גם על ריבוי ההתקפים. אני רק רוצה לתת לך דוגמא לגבי אחי הוא בן 21 אבל בניגוד לבן שלך אחי סובל מפיגור שכלי וזה הגורם לאפילפסיה שלו, מה שרציתי לומר לפני 6 שנים נפטרה אימי (וכמו שציינת הבן שלך עבר טראומה בכלל לא נעימה) וגם לנו זו הייתה טראומה מאוד קשה ולאחר המקרה התרבו ההתקפים של אחי ויצא מהאיזון. לא רוצה להבהיל או להפחיד אבל מתח נפשי הוא אחד מהגורמים להתקף אפילפסיה. אני יודעת שאת מפחדת ולחוצה האם הוא מקבל טיפול תרופתי? האם יש לו התקפים חוץ ממה שהוא מרגיש עכשיו? תנסי קודם לפנות לרופאת המשפחה לגבי השאלות שלך ועל התופעות החדשות לגבי הראייה, ואם יש צורך היא תפנה אותך לנוירולוגית. מאחלת לו המון בריאות ובהצלחה נשמח להתעדכן במצב של הבן ובהרגשה שלך. המשך חג שמח ורק טוב
סיגל

למעלה