שאלות

עידוק

New member
שאלות

כמה שאלות: 1)יש לי קוקטייל בצע צהוב בהיר, כל פעם שאני בא לגעת בו, באופן טבעי הוא נבהל ומתחיל לעוף בכלוב [זה כלוב גדול מאוד], אבל הבעיה היא שהוא מעבד את עצמו, הוא מתחיל לעוף ולא מוצא מקום לעמוד, והוא עף בפאניקה מסביב, עד שהוא יורד על הרצפה ועף חזרה, ויש מלא איפה לעמוד אבל הוא לא מוצא. למה זה? 2)כל התוכים שלי נראים קצת רזים, כלומר כמו שהם צריכים להיות, לא שמנים מידי ולא רזים מידי. אני נותן להם לאכול גרעינים שחורים [זה מיוחד לתוכים אל תדאגו] והגרגירים הרגילים, האלה עם הסומסום וגם יש להם גיר תלוי. זה מספיק? או שיש עוד משהוא? 3)קניתי את התוכים ב 04/09/04, מתי הם יתחילו להטיל ביצים? ני כבר לא יכול לחכות, זה ממש מרגש

174M4R

New member
תשובות

1. אולי אתה לא צריך לגעת בו? אם הוא פראי אתה לא צריך לגעת בו כי אתה סתם מבהיל אותו... 2. זה מספיק אבל רצוי מאד לשים להם יותר מאבן גיר אחת ולשים להם גם קבוע ירקות.... 3. זה תלוי מאד! תלוי אם קנית אותם ממקומות שונים, תלוי בני כמה הם, תלוי אם הם פוריים, תלוי אם יש להם תנאים מתאימים וכמובן שאם הכל טוב ומושלם עדיין לא חייב שיהיה להם גוזלים...

עידוק

New member
תגובות ../images/Emo13.gif

1) גם אם אני לא נוגע בו, למשל אם הוא עומד ליד האוכל, ואני בא לתת להם אוכל, אז הוא משתגע 2)אוקי 3)הם פוריים,ומספיק מבוגרים [ככה אמרו לי בחווה], קניתי אותם ממקום אחד... יש הערכה? תודה עידוק

אלTK

New member
סבלנות!

קודם תוסיף להם למזון גם ירקות או פירות(חוץ מאבוקדו ועגבניה שזה רעיל)ואחרי שכמובן סידרת להם תאי הטלה וכאלו פשוט אתה צריך להמתין בסבלנות שיתרגלו למקום ויסתדרו בזוגות ואז זה יהיה ממש קרוב. לגבי הערכת זמן קשה לומר אך מניסיון אוכל לומר לך שהסבלנות בסופו של דבר משתלמת. שיהיה לך בהצלחה.

ממממ...

לאחרונה התחלתי להוסיף לתוכים שלי גם קצת טיפות ויטמנים למים. למישהו כאן יש נסיון עם הויטמינים שמטפטפים להם במים? זה באמת כדאי? וגם אני שם להם מדי פעם את החטיף הזה עם הדבש (המקל שתולים). קראתי גם שזה חשוב שתוכים יהיו 5-10 דקות ביום בשמש זה ממריץ להם את הויטמין D. אבל אני פשוט שם את התוכים שלי מול החלון עם אופציה של מקום להסתתר מהשמש אם חם להם מדי, ככה שהם יכולים להחליט מתי להשתזף ומתי לנוח בצל
אבל אני חושב שהכי חשוב זה לתת להם 10000 פעמים ביום המוןןןןן נשיקות!

למעלה