שאלות:

elani9

New member
שאלות:

1.בחילות,הקאות,חוורון,רעידות,הזעה,הזיות-האם יכול להיות כתוצאה מתסמונת גמילה(ואם לא אז האפשרות השניה היא גורנישט מיט גורנישט)? 2. מטרת החיאת לב-ריאות חצי מתקדמת היא למנוע נזק מוחי או להחזיר את הלב והריאות לעבודה תקינה(אני חושבת שבגדול למנוע נזק מוחי). 3.עצירת שט"ד קודמת לבדיקת דופק מרכזי ועיסוייםבטראומה - האם נכון? 4. מדוע נוצר תסחיף ריאתי לאחר טיסה ארוכה?

hoshri

New member
אני מכיר את השאלה

בקשר לשאלה 1 גם אני התלבטתי בקורס מדריכים רק שלא לקחת את האפשרות של גונישט מיט גורנישט בחשבון בגלל שהפירוש של זה כלום וכלום או משהו כזה (זה ביידיש) ואחד המדריכים בקורס (עידו אם אני לא טועה) אמר לי שזה תסמונת גמילה בקשר לשאלה 2 לדעתי וזאת רק דעתי אכן החייאה כזאת לא תחזיר את הגוף לעבודה תקינה אלא רק תמנע דרדור של המצב (וגם זה המון) 3: אם זה שט"ד רציני כגון מהפמורלי אז העיסויים לא יהיו יעילים ולכן תטפלי בו קודם ועל שאלה ארבע אני לא יודע כלום ואשמח לקבל מידע

בקשר לשאלה 4...

אני יכול לנסות. כשמדברים על טיסות ארוכות, אז הרגליים זזות בצורה מינימלית ונוצרים קרישי דם ברגליים ( הסיבה המדוייקת לכך לא ממש ידועה לי.. ). קרישי הדם האלו " מטיילים " במחזור הדם ומגיעים לנימים העוטפים את הנאדיות. כאשר מס' הנימים "הסתומים" הולך וגדל כך תהליך חילוף הגזים נפגע.... לכן, בפתאומיות, יראה קוצר נשימה, כאבים בבית החזה וכו'.. מקווה שעזרתי... איציקעידנה

perfectionist

New member
תשובות

1. הסימפטומים שתיארת יכולים להתאים לתסמונת גמילה, אך גם להרבה מאוד דברים אחרים. כל מקרה נבדק לגופו. 2. ניפוץ מיתוס- החייאה לא מונעת נזק מוחי, ולא מחזירה את המערכת לפעולה תקינה (באופן ישיר). מטרת ההחיאה היא לשמור על פרפוזיה מוחית מינימלית, עד להגעת צוות/מיכשור יותר מתקדמים, בעלי אפשרויות טיפול מגוונות יותר. כלומר, ההחייאה עשויה במקרים מסויימים להקטין את הנזק המוחי, אבל לא למנוע אותו. לחצי הדם שנוצרים בהחייאה אינם עוברים את ה 50 סיסטולי בד"כ. כמובן שלעתים יש החייאות מוצלחות.... 3. עצירת השט"ד תבוא במקרה זה לפני לפני כל השלבים, בגלל שהדימום המאסיבי הוא זה שהביא למצב ההחיאתי, ובלי לעצור את הגורם, "לא יהיה לנו על מה לעבוד", כמו שאומרים. בכל מקרה, אדם שהגיע למצב בו השט"ד הביא אותו למצב של דום לב ונשימה, סיכויו לשרוד כמעט אפסיים. כמו כן הנושא של החייאה עם עיסויים בטראומה נדון רבות ואין החלטה חד משמעית האם יש לבצע או לא.... 4. התהליך הוא כזה אדם שישוב בטיסה ארוכה מצוי במצב סטטי למשך זמן ארוך. חלק מהדברים שבהם תלויה החזרה הורידית אל הלב היא פעילות השרירים ותזוזתם. כאשר יושבים בטיסה ארוכה אין בעצם כמעט תזוזה, ואז במקומות מסויימים יש סטגנציה, כלומר, מקום שבו הדם נמצא אבל לא זורם. במקומות אלו עלולים להווצר קרישי דם, העלולים בשלב זה או אחר להשתחרר אל מחזור הדם, להגיע אל הריאות, ולחסום כלי דם בהן.

תסמונות גמילה ודליוריום טרמנס

שלום! רציתי להוסיף מספר דברים: 1. תסמונות גמילה קיימות לכל חומר אפשרי, אך הנפוץ ביותר (לפחות בארה"ב) הוא האלכוהול. תסמונת הגמילה (withdrawal syndrome) מופיעה לאחר שיש ירידה בכמות האלכוהול בדם, רק אלכוהוליסטים יכולים לפתח תסמונת גמילה. הסימנים הם בין השאר: טרמור (רעד של הגפיים), בחילות, הקאות, היפראקטיביות, אינסומניה (חוסר שינה) ואף פירכוסים. תסמונת גמילה מופיעה לרוב כ 6 עד 24 שעות לאחר הפסקת השתייה ויכולה להמשך עד שבוע. כפי שהזכיר כאן מישהו הסימנים אינם ספציפים ויש לבדוק גורמים אחרים כגון: תירוטוקסיקוזיס, פסיכוזה, אנצפאליטיס, מננגיטיס. השלב הבא שיכול להופיע נקרא Dellirium Tremens. הסימנים דומים אך השלב מופיע רק לאחר 3 ימים מהפסקה מוחלטת של השתייה. בנוסף לסימנים של תסמונת הגמילה יכולים להופיע: הזיות ריח, שמיעה, ראייה. כמו כן החולים לרוב טאכיקרדיים והיפרטנסיביים. יכול להמשך 5 ימים בממוצע. 4. חשוב להבין שטיסה ארוכה היא חלק מגורמי הסיכון לתסחיף ריאתי, אך היא לא ה-גורם. לרוב, האנשים שחווים תסחיך ריאתי במהלך טיסה הם בעלי נטייה לכך, כלומר, יש להם ברקע פקקת ורידים (DVT), הם מעשים, נוטלים גלולות נגד היריון, שמנים, וכו' וכו'. מה שאני מנסה לומר זה להטיסה היא הקש ששבר את גב הגמל. החולים צברו גורמי סיכון רבים, אך לא מספיק כדי לחטוף תסחיף ריאתי. הטיסה הארוכה הטתה את כף המאזניים לרעתם. בכל מקרה, יש לי מחקר שמפריך את הטענה שטיסה ארוכה מגדילה את הסיכון לתסחיף ריאתי אני אנסה להביא אותו יותר מאוחר. יום טוב, דניאל

שקוף 101

New member
1+3 כמיטב יכולתי.

1. מה זה כלום??? למה שלבנאדם יהיו תסמינים שכאלו סתם כך באמצע החיים?! וד"א זה גם יכול להיות תסמינים להיפו-גליקמיה בתנאי ש:יש היסטוריה מתאימה, וזה לתקופה קצרה (בין 5 ל15 דקות).ואח"כ מתפתח לסימני היפו חריפים יותר. 3. ברור שלפני הכל עוצרים שט"ד ואין מה להתפלסף בכלל, לא חבל על הזמן של הבדיקה והעיסויים כשהמסכן מתרוקן מדם?!(שט"ד מסיבי כן?!) @.

למעלה