שאלות

• פותח הנושא 55
  • פורסם בתאריך

55

New member
שאלות

שלום כבוד הרב אני בחורה חילונית ורציתי לדעת אם תוכל לענות לי לפחות בקוים כלליים על כמה נושאים: 1.האם זה נכון שיגאל עמיר לא רצח את רבין? 2.האם אתה חושב שרוב הציבור החרדי או הדתי מרוצה מאורח חייו? 3.האם אתה חושב שיכול להיות מצב שהציבור החרדי או הדתי לא עושה את מה שהוא רוצה לעשות מחשש של מה יגידו? 4.האם יש לכם איסורים מיוחדים בחיים [מלבד להתלבש חשוף ולנסוע בשבת] ? תודה

תשובה אחת לכל השאלות:

השאלות מעידות על דעות קדומות שאין להן בסיס במציאות. לצערנו העיתונות מציגה את דת ישראל והדתיים בצורה מעוותת מיסודה. איננו מאשימים אותך חס וחלילה, אבל כדי להבין את התורה, מומלץ לפנות לארגונים המספקים מידע אמין על הדת היהודית ועל אורח החיים של שומרי התורה. אני מבטיח לך שאחרי שתשמעי את האמת, לא יהיה מקום לשאלות האלה. למען הסר ספק-יגאל עמיר רצח בזדון גמור את רבין. אין שום היתר לרצוח ראש ממשלה או כל אדם, ויגאל עמיר הינו רוצח גמור שדינו גיהינום. הטיעון כאילו הדתיים תמכו ביגאל עמיר, מקורה ברשעות ורצון להשחיר את פנינו, ולהרויח כמה מנדטים בבחירות. האמת היתה כך: יצחק רבין לא אהב את הדתיים, והדתיים ברובם לא אהבו אותו, אך מכאן ועד רצח, הדרך ארוכה מאוד מאוד. מעולם לא שמעתי קריאה לפגוע בו, ורק איש זדון כיגאל עמיר העלה אפשרות מרושעת כזו על סדר היום. מדהים היה באותם ימים לשמוע דברי בלע וסלוף: רב שהואשם בקריאה לרצח היה מקורב ליצחק רבין, ואפילו נפגש עמו כמה ימים לפני הרצח. ההפגנות הקשות כנגד רבין היו תמיד תחת השפעה של הרוגי הטרור הערבי. הקריאה היתה לשנוי המדיניות ולהפסקת שפך הדם, אך לא לנקמה אישית ח"ו. המיעוט הקיצוני שאיים באלימות היה ברובו שכור ע"י משרד ראש הממשלה: אבישי רביב ועוד כמה סייענים, שתמורת חופן שקלים הדפיסו קריאות נבלה. שלא במקרה, סברו השוטרים בעת העצרת שיגאל עמיר הוא סוכן שב"כ.

asaf2000

New member
excuse me

זה פורום של שאלות הלכתיות לא פורום פוליטי או חברתי.

למעלה