שאלות...

MYORI1

New member
שאלות...

התחלתי החודש איקקלומין 2 כדורים ליום מהיום החמישי למחזור. היום, היום ה 10 למחזור (אתמול סיימתי את האיקקלומין) עשיתי מעקב זקיקים: רירית רחם: 4 מ"מ שחלה ימנית: 13,12,12 שחלה שמאלית:8,9 קיבלתי מהרופא אסטרופם 4 מ"ג, כדור אחד ליום וזומנתי ליום חמישי לבדיקת דם ו US נוסף. שאלותי הן 1. האם לאור העובדה שאני מבייצת באופן טיבעי מאד חזק (פרוג' ביום 21 82) היה לדעתכן נכון להתחיל עם 2 איקקלומין ליום? האם לאור התוצאות כדאי לבקש בטיפול הבא לרדת לכדור אחד? 2.האם לא היה הגיוני שהרירית תגיע טיבעי לעובי סביר במשך הזמן שנותר? האם תמיכת האסטרופם לא ניתנה מאוחר מידי? האם יש לאסטרופם תופעות לוואי? 3. מתי להערכתן/ניסיונכן תינתן הזריקה (אוביטרל)? (בן זוגי בחו"ל עד יום א'...) 4. האם יש סיכוי שהזקיקים בשחלה השמאלית יגיעו גם הם לגודל ביוץ ויהיה ביוץ ב 2 השחלות עם 5 זקיקים או שהזקיקים בשחלה השמאלית יהפכו (בסבירות גבוהה)לציסטות... 5.בכמה אחוזים עולה הסיכוי להריון בפרוטוקול הנ"ל (איקקלומין, אסטרופם, אוביטרל, הזרעה תוך רחמית) בהנחה שאנחנו מה"לא מוסברים"? מצטערת מראש על כל השאלות אבל אני בלחץ!!!!!!!!!!!!!!!!! אשמח לקבל תגובה מכל מי שיש לה ניסיון זהה/דומה/קרוב או סתם ממי שמבינה. תודה!

MYORI1

New member
מקפיצה ועוד שאלה.

האם את האוביטרל צריך לשמור במקרר? רשום שיש לשמור בטמפרטורה מתחת ל25 מעלות...

MYORI1

New member
תודה, כבר התחלתי להרגיש זנוחה

ונעלבת.... לא היה הגיוני שאף אחת כאן לא היתה במצב זהה/דומה/כמעט ולמרות זאת ולמרות ההקפצה לא ענו לי
עד שהגיעו תולו ופונג (המקסימה) וגאלו אותי
אז תודה לכן על הסבלנות והתשובות ואני מקוה שהחודש זה החודש (אמן!!!) ויצא לי מכל הזקיקים רק תינוקת אחת בריאה.

תולו

New member
מנסה../images/Emo66.gif

1.העובדה שייצרת כמות יפה של זקיקים אינה קשורה לביוץ, גם אם הוא טבעי ומטרתו של האיקק היא לייצר יותר זקיקים ואכן זוהי כמות מכובדת אך לא מוגזמת. לגבי כמות הכדורים - דברי על זה עם הרופא, לא נראה לי שהוא יתנגד, אבל אני יכולה כבר להגיד לך שאצלי בשני מחזורי איקק, עם אותה כמות כדורים הגבתי אחרת. 2. איקקלומין דופק רירית. נ ק ו ד ה. אמנם לא תמיד, אבל לרוב. לא ממכירה תופעות לוואי של אסטרופם. 'צטערת. 3. הזקיקים גדלים בממוצע 2 מ"מ ביום ואמורים לבייץ כשהם מגיעים בערך ל- 20-22 מ"מ. בין 20 ל- 40 שעות אחרי מתן האוביטרל מבייצים. 4. אחת מה"מתנות" של איקקלומין היא ציסטות, תתכונני... אבל עדיין, לא מחייב. 5. לגבי סיכויים - הכמות שייצרת מעלה את הסיכויים והתזמון של הביוץ מוסיף עוד וההזרעה, בכלל - רק להיות אופטימיים. בהצלחה

פּוֹנְג

New member
ואני אוסיף קצת על מה שתולו ענתה

אסטרופם קיבלת בדיוק בזמן. מקבלים אותו עם סיום האיקקלומין. אם זו הפעם הראשונה שלך עם איקקלומין, באמת מוזר קצת שלא התחילו עם כדור אחד, לפעמים מתחילים אפילו רק אם חצי כדור. אבל זה לא קשור לעובדה שאת מבייצת לבד, כי הכדור בא להגביר את התגובה השחלתית שלך, לייצר יותר זקיקים ולתזמן את הביוץ כך שתדעי מתי לעשות הזרעה. עם איקקלומין יש נטייה לביוץ כאשר הזקיקים קצת יותר גדולים מ 20 ממ כך שיכול להיות שהוא יצטרך להגיע ישר משדה התעופה עם כוסית הזרע ביד
כאשר נותנים אוביטרול כל הזקיקים מבייצים, מי שבשל ברוך הבא, מי שלא בשל - הולך לאיבוד או באמת לא מבייץ ונהנה ציסטה או שלא. באופן כללי האיקקלומין נוטה לעשות ציסטות... לא ברור לי איך זה שאת רק מתחילה טיפול (איקקלומין זה בדרך כלל ההתחלה) וכבר מוגדרת כ "לא מוסברים" נראה לי שיש נטייה מהר מאד להגדיר בעיות פיריון כלא מוסברים. ואיך שהוא על פי ההבנה שלי, עד שלא יודעים מה איכות הביציות (שזה ניתן לדעת רק ב IVF) לא באמת אפשרי להגדיר כ"לא מוסברים". לא לדעת מה הבעיה, זה עדיין לא "לא מוסברים" (למרות שזה נשמע ככה
) שוב אני תוהה בקול רם, (מקווה שהפעם זה לא יפריע למי שתהיות שלי מפריעות לה
) נראה לי שהרופאים נוטים להגדיר לא מוסברים במקום באמת לעשות את כל הבדיקות. אבל, מה אכפת לך, מוסברים או לא מוסברים, העיקר שמהזקיקים היפים האלו, ומבן הזוג שיבוא בריצה עם כוס הישר מהדיוטי פרי (
) תהיי בהריון מוסבר בהחלט. בהצלחה. (העיקר כתבתי בכותרת שאני "אוסיף קצת "
)

למעלה