שאלות

TiptiponBoy

New member
שאלות

שאלות שקצת מעסיקות אותי: 1)מה יש לעשות כשיושבים סביב שולחן האוכל ומישהו עשה דבר מה שאינו מנומס (לדוגמה:שחרור גרעפס קולני ביוחד)? האם זה משנה אם הוא קטן או גדול ממני? האם ההתנהגות משתנה כשאר אלה לא קרובי משפחה אלא חברים או אפילו אנשים הזרים לכם שמתארחים? 2)כשבאים לבלות עם קרובי משפחה בערב חג איזו מתנה תחשב למכובדת מספיק ולא מוגזמת מידי? מהן המתנות הכי "כדאיות" (על פי הקריטריונים שצוינו מקודם) בכל חג? תודה מראש לכל מי שינסה לענות.

מהסוף

להתחלה
ארוחת ערב חג משפחתית , ברוב החגים שלנו , כשמה כן היא לכן אין צורך במתנות אישיות אלא מתנה כללית לבית/למשפחה המארחת. תשומת הלב היא החשובה בעיקר ולכן יש להקפיד על האריזה שתיהנה את המארחים ורצוי לצרף ברכה אישית. המתנה עצמה היא קודם כל בהתאם לתקציב אך לא מפוארת מידי ושכאמור תעיד בעיקר על הרצון לתת ועל תשומת הלב והמחשבה שהוקדשה לבחירתה. לפי מה שנראה לך מתאים לאופי המארחים והבית המארח (אם מדובר על משהו דקורטיבי) או שאתה יודע שחסר שם (אם מדובר על משהו שימושי). רצוי לא משהו שהוא קיצוני מבחינת "הטעם" על מנת שיקלע כמה שיותר לטעמם של המקבלים. שים לב לא להביא משהו שאתה מאוד מאוד צריך ולא דווקא הם
אם זו ארוחה שהמתארחים מביאים חלק מהכיבוד אפשר להביא אותו בכלי יפה שישמש גם כמתנה עצמה. אם יש לחג "סמל" כלשהוא אפשר להביא משהו שמסמל את החג כמו כלי עם דברי מתיקה לראש השנה (לא משהו מורכב מראש אלא שאתה הרכבת את התכולה שלו בעצמך כולל בחירת כלי האכסון ). או כלי הגשה בצורת דג. המוטו שלי : "מתנה נותנים באהבה או לא נותנים בכלל" ולעניין ההתנהגות של האחרים ליד השולחן , נדמה לי שהגדרת בעצמך - תלוי בחברת מי יושבים ומי "המתנהג" הבלתי מנומס. ברוב המקרים נראה לי שהתעלמות תעזור להעביר את הרגע המביך.(ובמיוחד אם זה סתם נפלט למישהו והוא מבקש סליחה לאחר מעשה ) הבעיה היא שלא תמיד כולם יכולים להתאפק מלצחוק , או להגיב באיזו אמירה ואחרים מצטרפים.אם זה ממש לא מתאים לסוג הנוכחים יש להשתדל להימנע מזה ככל האפשר.

Danihell1

New member
../images/Emo6.gif

לדעתי אם מישהו עושה גרעפס, גם את צריכה לעשות. לאות הנימוס. אני לא מבינה, למה זה מטריד כ"כ שמישהו עושה גרפס? זה משעשע לעיתים...

למעלה