לא צריך לקנות כל מה שיש בסופרמרקט
1לשאלתך: 1. אם את אוכלת 2 כפות של גבינה האם עלייך לברך ברכה אחרונה? היה מי שהשיב לך: אם שתי כפות גבינה משביעות אותך את צריכה לברך ברכה אחרונה ואם לא אז לא. גדר השביעה נקבע מפורשות בפסיקה הלכתית. ובקיצור תשובה שההוא השיב לך אינה נכונה להלכה. לשאלתך בענין ברכה כשאת אוכלת שני דברים המעורבים יחד. איני מכיר בדיוק את המאכל שהזכרת, אבל אם על שני הדברים מברכים ברכה זהה, כי אז אין כל בעיה. והיה אם לכל דבר יש ברכה מסוג שונה, אז יש לברר צורת העירוב שבהם, והאם האוכל נימוח ומעורב ועוד כמה דברים. ובקיצור תשובה שגם כאן ההוא השיב לך אינה מדוייקת להלכה, ואי אפשר לקחת דברי המשיב הנ"ל כהלכה למעשה מבלי להתחשב במכלול דברים. לשאלתך: האם בנות יכולות ללבוש חולצות טריקו? ואף כאן ההוא השיב לך. הוא השיב ש'כן'. אני משוכנע שהמשיב אינו נמנה על הרבה רבנים מזרמים מסויימים שבכח תורתם הוציאו איסור על בגדים מסויימים... הנך חייבת לדעת מי הוא הרב המלמדך דעת ה'. לשאלתך: אם יש בטלויזיה תוכניות צנועות, כמו למשל ערוץ תכלת-האם מותר לראות? ואף כאן השיב לך ההוא: שכן, בתנאי שאת לא צופה בתוכניות אסורות. אני יודע שהפוסקים תחת הנהגת גדולי ומאורי האומה התורה והדור בזמן החזון איש כשהוא בראשיהם אסרו באיסור מוחלט צפייה בטלויזיה, הם אסרו זאת על כל מי שבשם ישראל יכונה. מעניין אותי מאד, ההוא שהשיב את שהשיב, מנין נטל זאת, ואיה המקור ההלכתי לדעתו זו. עפ"י הלכה ברור שחייבים לקבל דעת תורה ואסור... בקשר לאם מותר לשים פאה. אז ככה, אם מדובר בגבר שמתקרח ל"ע, חייב לשאול שאילת רב, אם אין בזה איסור של גבר לא ילבש... אבל עם פחות ציניות. הרי שפאה מהווה כיסוי ראש לדעות מסויימות. ההוא גם כאן השיב לך, ותלה זאת באם את אשכנזיה. אין זה הכלל. אצל בנות אשכנז יש שהחמירו, ועל הפאה מניחים כובע, ויש אשר יחמירו ללכת לגמרי בכיסוי בלי פאה. ויש אשר יתירו לחבוש פאה. ויש שיסברו שפאה עדיפה. ובקיצור. ב'סופר מרקט' יש מלא דברים, לא כל מה שיש שם צריך לקנות...