שאלות

שאלות

1. אם אני אוכלת 2 כפות של גבינה האם אני צריכה לברך ברכה אחרונה? 2. אם אני אוכלת קונפלקס עם שיבולת שועל-האם לברך על כל אחד בנפרד? 3. האם בנות יכולות ללבוש חולצות טריקו? 4. אם יש בטלויזיה תוכניות צנועות, כמו למשל ערוץ תכלת-האם מותר לראות? 5. האם מותר לשים פאה?

SupermanZW

Well-known member
תשובה

1)"ואכלת ושבעת וברכת", אם שתי כפות גבינה משביעות אותך את צריכה לברך ברכה אחרונה ואם לא אז לא. 2)לא, את צריכה לברך רק על החלק העיקרי במאכל, כלומר אם יש יותר קורנפלקס את מברכת על הקורנפלקס ואם יש יותר שיבולת שועל את מברכת על שיבולת שועל. 3)כן. 4)כן, בתנאי שאת לא צופה בתוכניות אסורות. 5)כן, אם את אשכנזיה נשואה.

SupermanZW

Well-known member
תשובה

כי זהו מנהג אירופה, באירופה נהגו הנשים היהודיות הנשואות ללבוש פאה וכך היתה דעת רבני אשכנז שעל נשים נשואות לכסות את שיער ראשן ואין הכיסוי (גם אם הוא פאה, וגם אם הפאה עשויה משיער אמיתי) נחשב כשיערן, רבני ספרד סברו כי פאה דינה כשיער ראשה של האשה משום שאין מבדילים בין הפאה לשיער האמיתי ולכן אסרו פאות, מאז ועד היום רבנים אשכנזים מתירים פאות ורבנים ספרדים אוסרים.

lala897

New member
על שתי כפות גבינה לא צריך לברך

ברכה אחרונה כי זה לא כשיעור.

לשאלותייך...

1. ב-2 כפות גדושות של גבינה יש כנראה שיעור של ברכה אחרונה וחייבים לברך "בורא נפשות". 2. אם שיבולת השועל הינה בכמות מעטה הינה בטלה לקורנפלקס ואי"צ ברכה מיוחדת. 3. לא, זה לא צנוע בגד הדוק. 4. מ"פה טמא" לא מקבלים גם דברים נקיים. 5. לבנות אשכנז מותר ואילו בנות עדות המזרח החמירו ללבוש כובע או מטפחת.

א77

New member
לא צריך לקנות כל מה שיש בסופרמרקט

1לשאלתך: 1. אם את אוכלת 2 כפות של גבינה האם עלייך לברך ברכה אחרונה? היה מי שהשיב לך: אם שתי כפות גבינה משביעות אותך את צריכה לברך ברכה אחרונה ואם לא אז לא. גדר השביעה נקבע מפורשות בפסיקה הלכתית. ובקיצור תשובה שההוא השיב לך אינה נכונה להלכה. לשאלתך בענין ברכה כשאת אוכלת שני דברים המעורבים יחד. איני מכיר בדיוק את המאכל שהזכרת, אבל אם על שני הדברים מברכים ברכה זהה, כי אז אין כל בעיה. והיה אם לכל דבר יש ברכה מסוג שונה, אז יש לברר צורת העירוב שבהם, והאם האוכל נימוח ומעורב ועוד כמה דברים. ובקיצור תשובה שגם כאן ההוא השיב לך אינה מדוייקת להלכה, ואי אפשר לקחת דברי המשיב הנ"ל כהלכה למעשה מבלי להתחשב במכלול דברים. לשאלתך: האם בנות יכולות ללבוש חולצות טריקו? ואף כאן ההוא השיב לך. הוא השיב ש'כן'. אני משוכנע שהמשיב אינו נמנה על הרבה רבנים מזרמים מסויימים שבכח תורתם הוציאו איסור על בגדים מסויימים... הנך חייבת לדעת מי הוא הרב המלמדך דעת ה'. לשאלתך: אם יש בטלויזיה תוכניות צנועות, כמו למשל ערוץ תכלת-האם מותר לראות? ואף כאן השיב לך ההוא: שכן, בתנאי שאת לא צופה בתוכניות אסורות. אני יודע שהפוסקים תחת הנהגת גדולי ומאורי האומה התורה והדור בזמן החזון איש כשהוא בראשיהם אסרו באיסור מוחלט צפייה בטלויזיה, הם אסרו זאת על כל מי שבשם ישראל יכונה. מעניין אותי מאד, ההוא שהשיב את שהשיב, מנין נטל זאת, ואיה המקור ההלכתי לדעתו זו. עפ"י הלכה ברור שחייבים לקבל דעת תורה ואסור... בקשר לאם מותר לשים פאה. אז ככה, אם מדובר בגבר שמתקרח ל"ע, חייב לשאול שאילת רב, אם אין בזה איסור של גבר לא ילבש... אבל עם פחות ציניות. הרי שפאה מהווה כיסוי ראש לדעות מסויימות. ההוא גם כאן השיב לך, ותלה זאת באם את אשכנזיה. אין זה הכלל. אצל בנות אשכנז יש שהחמירו, ועל הפאה מניחים כובע, ויש אשר יחמירו ללכת לגמרי בכיסוי בלי פאה. ויש אשר יתירו לחבוש פאה. ויש שיסברו שפאה עדיפה. ובקיצור. ב'סופר מרקט' יש מלא דברים, לא כל מה שיש שם צריך לקנות...

lala897

New member
אתה יודע כמה "רבנים" יש היום בשוק

החרדי? אני לא צריכה לספר לך. חולצת איסור היא בהחלט מותרת עפ"י ההלכה. וגם אם יש רב מסוים שטוען זשזה אסור זה עדיין לא אסור עפ"י ההלכה. במיוחד שלא ראיתי אף רב שהביא מקור לעניין מתורתינו הקדושה. ואגב, אני לא מאמינה שרב שיושב ולומד כל חייו רב שקידש את חייו ללימוד התורה בדק כיצד נראית חולצת הטריקו על גוף האישה כדי לאסור אותה.

איתמר770

New member
חולצת טריקו

הגדרים לבגד צנוע הם פשוטים: 1. עם שרוולים. 2. סגור באיזור הצוואר (בלי מחשוף מקדימה או מאחורה). 3. לא צמוד. 4. לא שקוף. 5. לא צעקני. לגבי השרוולים, הם צריכים להגיע עד למרפק. או לפחות לעבור את אמצע היד שבין הכתף למרפק. חולצת טריקו, ייתכן והיא צנועה. תלוי אם היא צמודה או לא. והרבנים לא צריכים לבחון את החולצה על בחורה כדי לראות אם זה צנוע.

lala897

New member
נכון.

לגבי השרוולים רב הפוסקים פוסקים שהם צריכים לעבור את המרפק. כל חולצה שאישה לובשת חייבת לעבור את הקריטריונים האלה כדי שתהיה צנועה. חולצת טריקו יכולה בהחלט להיות צנועה. בדיוק כמו שחולצת כפתורים יכולה להיות צמודה\ שקופה. לכן ההעדפה של חלק מהציבור החרדי את חולצת הכפתןרים לא מובנת לי. הרבנים לא צריכים לבחון את החולצה על בחורה אלא אם כן הם טוענים שדווקא בד טריקו לא צנוע ואת זה צריך להגיד על סמך ידיעה.

א77

New member
ואם בתגובתך האחרת טענת שצריך מקור

מקור מן התורה. הרי כי לא מצאתי בכל התורה, מקור לענין המרפק דווקא. למעשה אני רגוע, כי חששתי שבעקשנותך על מקורך, עוד תאמרי שהבחורות התל אביביות צנועות דיין, לפי ה'מקור' שלך.

lala897

New member
בגמרא במסכת גיטין יש דיון של האחרונ

האחרונים בעניין הזה.

א77

New member
יש המון רבנים היום

והיו המון רבנים תנאים ואמוראים מזמן. ובדיוק למחרת רדת משה רבינו מן ההר כבר נתקבלה החלטת 'ואתה תחזה' הנאמר בפרשתנו בדיוק. למנות שרי אלפים שרי מאות שרי חמשים ושרי עשרות. חשבון פשוט מוכיח כי שבעים ושמונה אלף ושש מאות שרים להורות העם דרכי האלוקים ולדונם, התמנו ע"י משה רבינו מיד למחרת רדתו מן ההר ביום י"א תשרי של אותה שנה. בשביל 'מקור' מפורש מתורתינו אין צריך כלל רב. עשה לך רב הוא בשביל כל מיני אזהרות. מקור בתורה יש להכל, גם למה שאינך מבחין/ה בו. הנה פסוק מפרשתינו. והזהרתה אתהם את החקים ואת התורות והודעת להם את הדרך ילכו בה ואת המעשה אשר יעשון. קצת מושגים בנושא, ודוגמא קלה תוכל/י לעיין על הפסוק בתרגום יונתן בן עוזיאל. ותבחין/י שיש דברים שלא נראה לך שיש להם מקור מן התורה. ולכן אינך 'רב'.

lala897

New member
לא.

כיום המצב הוא שכל בנאדם שלובש פראק קורא לעצמו רב ומוציא פשקוילים. אבל נעזוב את הנושא. בשביל הלכה צריך מקור. בשביל פסיקה צריך מקור מהתורה. כי היא ורק היא אומרת לנו כיצד לנהוג. ברור שאני לא יודעת את המקור לכל הדברים ולכן אני מצפה שרב או כל בנאדם שמנסה להנהיג משהו מסוים על ציבור שלם, ציבור יודע ספר ומשתדל לשמור תורה ומצוות שיגיד ויודיע את מקורות החלטתו, מאיפה הוא מביא מה. לא מקורות של פתגמים ו"וורטים" כי התורה שלנו בנויה על חוקים והלכות.

א77

New member
שכנעת אותי...

...בדעתך. ולפיה אין ענין ברב כלל. אין ענין ברב לדרשת שבת שובה, ולא בשביל שיאמר לי על ימין שהוא ימין ועאכו"כ שלא יאמר על שמאל שהוא ימין ולהיפך. אין טעם בהתנצחות בשביל לומר שאין מקור... אוליי המדענים יספקו לך מקורות יותר טובים. בנין התורה שלך זה מחוקים והלכות. ואל תאמרי התורה שלנו בנויה וכו'.

lala897

New member
כנראה לש שכנעתי אותך ב"דעתי"

כי זאת לא דעתי. אין עניין ברב? אני לא אמרתי דבר כזה. לא חושבת דבר כזה. מה פתאום?

DAVID523

New member
לפי ההלכה

אסור לאשה לילבוש חולצת טריקו. כי זו חולצה שגברים לובשים.והחולצות החושפניות אסורות מטעמי צניעות. אשה צריכה לילבוש חולצה עם כפתורים שהם בצד הנגדי מצד הכפתורים בחולצת הגבר. בקשר לטלויזיה אם הערוץ שייך לחברת שידור דתי והערוץ דתי אז אין אם זה בעיה. אין אצלי אדם חרדי.יש או חילוני או ירא שמיים[דתי].או לא יהודי. אבל ערוץ תכלת משודר ממקומות לא דתיים העובדים בשבת.אז בזה שאת משלמת להם על הערוץ תכלת.את מעודדת אותם לעבוד בשבת. בנוסף יש חברת שידור לווין בשם YES והיא מציעה לציבור הדתי חבילת ערוצים הניקראת חבילה דתית.אני בדקתי את הנושא וההמלצה שלי היא לא לקנות את החבילה הזו.משום שמשודרים בה גם דברים אחרים ומי שמשלם על החבילה הזו מעודד את החברה להמשיך ולעבוד בשבת.

למעלה