שאלות

שאלות

יש לי כמה שאלות שמעולם לא הבנתי, אני יודעת שלרובכם התשובות ברורות אבל טוב- אני לא הכי מבינה לכן אשמח אם מישהו יענה על שאלותיי המוזרות ^_^ אז הנה: 1) האם הדרקון הנאמקי (פורונגה או איך שלא קוראים לו) מבין *רק* נאמקית? 2) כמה זמן לוקח למצוא את כדורי הדרקון הכדור ארציים (עם מכ"ם)? 3) כמה זמן לוקחת הטיסה לנאמק? 4) באיזה פרק מופיע טאפיון לראשונה? 5) איך קוראים לכלי המוזר שטאפיון מנגן עליו? 6) מי יצר את החרב של טאפיון\טראנקס? זהו נראה לי. אלה השאלות, אוליי בהמשך אני אזכר בעוד כמה תודה מראש לעונים ^_^

Piccolo

New member
תשובות..

אני מתבסס על מה שנאמר בגירסה היפנית והמקורית של דראגון בול ולא בשינויים המוזרים שהתעוותו בעיברית או בכל שפה אחרת.. אה ובנוסף אולי אני לא אדייק בכמה דברים כי ראיתי את זה לפני שנתיים בערך :X 1) לפי מה שאני זוכר, אפשר לקרוא לו ולזמן אותו רק בנאמקית וזה כולל גם את מילוי הבקשות.. אחרי הכל הם ביקשו מדנדה שיגיד לו. 2) מה הכוונה כמה זמן..? כל פעם זה יכול לקחת תקופת זמן אחרת... זה תלוי בעיקר באיזה רמה הם כבר והכל.. (גוקו והאחרים). למשל אני מניח שהיה לוקח הרבה יותר זמן למצוא את הכדורים כאשר אתה חלש יותר.. גם אי אפשר לדעת איפה הכדורים ינחתו בדיוק.. אז אי אפשר לדעת כמה זמן יקח להגיע לאיפה שהם לא נחתו.. בקיצור, אין זמן קבוע ומוגדר מראש למציאת הכדורים.. תלוי בחיפוש.. 3) נראה לי שציינו שהטיסה (בחללית הזו שגוקו נסע בה) לקחה בערך 5 ימים. אני מניח שעם שיפור הטכנולוגיה בכל פעם שהם מצאו דרך חדשה להגיע לשם (החללית של קאמי או איך שקוראים לו בעברית "גוד" לעומת החללית של הסיאנים ששופרה ע"י אבא של בלומה וכך הלאה). 4) טאפיון לא מופיע בסידרה, הוא מופיע רק בסרט 13 של דראגון בול זי. 5) חליל.. ככה הם כותבים בתרגום לפחות.. 6) טאפיון הביא את החרב מהעולם שלו ואז הוא נתן אותה לטראנקס (זה עושה קצת פארדוקס בסדירה,אבל זה מה שהם החליטו
). לפי איך שטאפין הסביר, החרב הגיע מידי האלים או משו כזה כדי שיהיה אפשר להביס את המפלצת. כלומר, החליל עוצר את המפלצת והחרב חוצה את המפלצת ל 2: שזה פלג גוף תחתון ופלג גוף עליון.. ובגלל זה בתחילת הסרט רואים רק את הרגלים של המפלצת.

אמממ..

קודם כל תודה רבה על התשובות ^_^ אבל נגיד בסוף ג'יטי טראנקס היקר שלנו מחפש את כדורי הדרקון כמה זמן בממוצע לדעתך זה לוקח? לא בדיוק

king kazabubu

New member
תחשוב שזה גם תלוי בבן אדם..

גוקו יכול להשתמש באינסטנט טראנסמישן כדי לעבור מרחק גדול יותר מהר יותר.. אז זה יכול לקחת לו פחות מיום אני מעריך...

אני בת ^_^

ולא. אני מתכוונת לטראנקס בלי הטראנסמישן (שאין לו) אני שואלת את זה כי אני כותבת פיק ובאחד הקטעים טראנקס (אחרי ג'יטי) צריך לחפש את כדורי הדרקון בכדור הארץ אבל אני צריכה לדעת כמה זמן זה ייקח לו לכן אני שואלת ^_~

king kazabubu

New member
אז תחליטי לבד...

מה זה משנה כמה זמן אמור לקחת לו? לא כמה חודשים, אבל יכול לקחת לו מספר ימים

bebi vegeta1

New member
kami=god=אל

ככה שזה נכון ולא תמיד התרגום העברי לא טוב יש פרקים שהם מתורגמים בדיוק כמו במקור(יפנית) ולא כמו האנגלית שכל סאגה דאגו לשנות את המלל...

AciDBreeZe

New member
זמן מציאת הדרגון בולז

בסרט 13 החבורה יוצאת לחפש את הדרגון בולז בצוהוריים ככה ואחרי שעה שעתיים שלוש אלוהים יודע מתי הם מוצאים אותם אבל עוד לא ערב... נניח 3 שעות? (הם חיפשו במקומות שונים לא ביחד) אז 3 שעות כפול מספר האנשים שחיפשו אני חושב שזה היה גוקו והזקן המוזר גוהן ווידל טראנקס וגוטן קרירין - לבד :) זהו ... אני חשוב וזה אגב בסוף דראגון בול זי, כלומר אחרי כל המלחמות עם בוו וכו' כלומר כולם שם סוסים לא קטנים :)

miu888

New member
אההה שאלה שאלה !!

אני מאוד יודה למישהו נשמה מלאך שיגיד לי מה קרה לגוקו בסוף ג'י טי??? לאן הוא הולך? הוא מת? ולמה אחרי זה שרואים את פאן צ'אן זקנה היא רואה אותו ואז הוא נעלם? סיינים לא חיים לנצח? וגוקו ימות? דרך אגב, אחרי שיענו לי אני יתן לכם פרס מיוחד ויגיד לכם איפה ראו את האבא של המלך מקיטה!!!

AciDBreeZe

New member
תשובות :\

1. התייאשתי מג'יטי לא ראיתי עד הסוף 2.סיינס לא חיים לנצח, הם רק שומרים על הנעורים שלהם לזמן ממושך יותר בעקב זה שהם גזע לוחמים ואם יהיה לך גזע לוחמים0 שמזדקן מהר לא עשית כלום :) 3. בארדוק ספיישל P:, סרט שמונה - ברולי

Piccolo

New member
כמו שכבר אמרו.. ../images/Emo58.gif

סייאנים לא חיים לנצח אבל הם בהחלט חיים זמן ממושך הרבה יותר מאנשים רגלים.. אני מניח שזה בגלל הכוח שלהם.. בקשר לגוקו.. לא אומרים בדיוק מה הוא ניהיה.. אבל לפי מה שמבינים מהסוף הוא הפך להיות שומר הדראגון בול.. הוא חלק מהם.. אם ראית את הפרק האחרון של הסידרה, רואים את גוקו עף בשמים על הדרקון והכדורים פשוט נספגו בו.. אי אפשר לדעת מה בדיוק ניהיה איתו ומה הוא עושה כל הזמן וכל זה.. אבל זה בהחלט גרם לי להזיל דמיעה בסוף הזה..

king kazabubu

New member
אוקיי. אני אנסה להסביר...

תראו, מי שראה את ג'י טי למד דבר אחד.... שלכל משאלה שהם אי פעם ביקשו דרושה אנרגיה מסוימת משנלונג.. מה שקרה היה שהוא ניצל יותר מדי אנרגיה חיובית ואנרגיה שלילית החלה להצטבר.. ואז קרה מה שקרה עם הדראגון בולז ושבעת הדרקונים השתחררו... כעקרון אחרי שניצחו את כולם הסבירו שכדי לנטרל את האנרגיה השלילית צריך לעבור הרבה זמן בין שימוש אחד של הדרגון בולז לשימוש שני... בעבר, הדרגון בולז היו רק אגדה ואם ביקשו משאלה היו עוברות שנים רבות עד שעוד מישהו היה מוצא שוב את כל הדרגון בולז, אך תודות לטכנולוגיה כל שנה אפשר לבקש משאלה וזה יצר חוסר איזון, גוקו בעצם הפך להיות שומר הכדורים הוא אמור לשמור שלא ישתמשו במשאלות לעיתים תכופות מדי... הסיבה שרואים את גוקו בספיישל עם גוקו ג'וניור זה יותר בקטע של נוסטלגיה... זה ממש יפה איך שרואים אותו הולך בסוף ככה.

AciDBreeZe

New member
לא בגלל הכוח שלהם...

וג'יטה אומר שהסיינס שומרים על נעוריהם כדי שיוכלו להילחם זמן ממושך יותר באחד הפרקים , אמנם מתורגם לאנגלית אבל אני די בטוח שזה נכון.

king kazabubu

New member
הוא אומר שסיינס זה עם של

לוחמים שנועד להלחם שנים רבות בגלל זה הגוף שלהם לא מזדקן. הוא אומר את זה באחד הפרקים האחרונים... 175-176 אני חושב

bebi vegeta1

New member
בפרק שהוא וטראנקס יוצאים מ

spirit and soul chamber... כשבולמה שואלת למה השיער של טראנקס גדל...

king kazabubu

New member
זה משהו אחר...

שם הוא מסביר שסייאן נולד עם שיער בגודל מסוים שלא משתנה.. מה שמאוד מוזר לדעתי.. תארו את רדיץ התינוק?!

bebi vegeta1

New member
כן אבל הוא אומר משהו על הזדקנות

נדמה לי בכל מקרה הוא גם אומר את זה אחרי בוו סאגה באותו פרק הוא גם אומר לטראנקס שאם הוא לא ישתתף בתחרות הוא יקצץ את הדמי כיס שלו.. בקשר לרדיץ בטח היה נראה כמו המחזיק מפתחות השעיר ההוא...

bebi vegeta1

New member
דרך אגב אתה יודע מאיפה אפשר לקנות

את DRAGONBOX vol2 ?(מצידי שיהיה משומש)

AciDBreeZe

New member
כן באחד האחרונים...

לפחות שם אני ראיתי, מן סצנה כזאת שאחרי סאגת בוו הם לא רואים אחד את השני 10 שנים ובולמה באה וצועקת על גוקו והוא אומר לה שכנראה באמת עבר הרבה זמן בגלל שהיא נראית זקנה והיא אומרת סליחה שאני לא מפלצת שלא מזדקנת ואז וג'יטה מסביר..

למעלה