שאלות

ויאגרה

New member
שאלות

ארבעה ספרים מסידרת ``הארי פוטר`` יצאו לאור.לפי דבריה של הסופרת,אמורים לצאת שיבעה ספרים,משמע,כבר יצאו חצי מהספרים ולי,באופן אישי,עדיין אין מושג,מה כ``כ מיוחד בהארי,שגרם לוולדרמורט לאבד את כל כוחות הקסם שלו בניסיון להשמיד אותו.ניתן להבין שהארי הוא קוסם חזק במיוחד,לפי הספר השלישי,בו הארי הצליח לבצע את הכישוף שסילק את הדמנטורים,אבל עדיין....איך זה קרה? זאת כניראה שאלה,שאת התשובה לה נדע רק בעמוד האחרון של הספר השביעי. לי,באופן אישי,יש כמה השערות: 1) הארי פוטר הוא צאצא ישיר של מרלין,הקוסם החזק ביותר שחיי (על שמו יש מסדר ואות הוקרה וכו`),לכן הארי ניחן בכוחות עצומים. 2) קוסמים לא יכולים להפעיל את הכוחות שלהם,חזקים ככל שיהיו,על מנת להרוג תינוקות.וולדמורט ניסה את זה ונענש על בורותו. 3) מישהו,הרבה יותר חזק מוולדמונט ודמבלדור ביחד הפעיל כישוף הגנה רב עוצמה. 4) לפי חוקי היקום של הארי פוטר,לבן אדם יש מכסת רוע שאם הוא ממלא אותה,הוא פשוט נישאר חסר כל כוח ו-וולדמורט עבר אותה,ובהרבה...

bagman

New member
תשובה

כבר בספר הראשון בסוף דמבלדור אומר להארי למה הוא לא מת מהקללה. העובדה שאמא שלו מתה בשבילו יצרה הגנה קסומה על הארי וולדמורט שלא ציפה לזה ניסה להרוג אותו אבל הקללה חזרה אליו מאז (ספר 1 - סוף), וולדמורט לא יכל לגעת (מטאפורית ומילולית) בהארי. אבל יש משהו בדבריך. הארי כנראה קוסם מאד חזק. בספר 4 הוא ניצח את וולדמורט במבחן כלשהו שאותו לא אפרט. אני בטוח שאחרי הקללה, כוחותיו של הארי רק גדלו כי חלק מוולדמורט עבר אליו.

Padfoot

New member
שווה לקרוא H-)

הארי אכן לא מת בגלל שאהבת אמו ורצונה למות בשבילו הייו חזקים יותר מן הקללה של וולדמורט שהרי לא יודע מהי אהבת אם לבנה. מספר 2 אנחנו יודעים שחלק מכוחותיו של וולדמורט עברו להארי, כמו האפשרות לדבר עם נחשים (לחשנן) ולכן הוא בטוח קוסם חזק. למרות הכל, ג`יי קיי לא הפכה את הארי לגיבור המושלם ``הכל יכול``... ברגע האחרון הוא אמנם תמיד מנצח, אבל לעיתים הוא גם נתפס, מפשל, מוריד נקודות לגריפינדור... ראוי לציין שהוא גם לא תלמיד מי יודע מה והשיקויים והכשפים שלו לא תמיד מצליחים. נראה לי שזה אחד מסודות הקסם של הארי והסיבה מדוע אנחנו אוהבים ומזדהים איתו... בסך הכל גם הוא עושה טעויות ויש לו את המגרעות שלו... כמו לכולנו!

Hermione G

New member
לא נכון

לא נכון!!!!! אנחנו כן יודעים למה וולדמורט איבד את כוחו שהוא ניסה לרצוח את הארי!!! הוא אבד אותו כי האהבה של לילי הגנה על הארי וחסמה את הקללה שוולדמורט הטיל עליו!!! מה שאנחנו לא יודעים הוא למה וולדמורט רצה בכלל להרוג את הארי... יש מיליוני השערות אבל אנחנו לא יודעים עדיין... את זה כנראה באמת נגלה רק בספר 7 אני אישית פשוט לא יכולה לחכות לספר 5 כי השמועות הן שנגלה בספר הזה יותר על לילי פוטר!!!

למעלה