שאלות

La Gamba

New member
שאלות

1) לבוגרי תנועות הנוער אחרי תיכון, האם זה לא היה מוזר להיות שוב חניכים של הצבא? (או משהו דומה) 2) נניח שכל השכבה שלכם הולכת להיפגש במסיבה של החטיבה הישנה, האם אתם הייתם הולכים ומתנהגים בדיוק כפי שאתם מתנהגים עם החברים שלכם, למרות שאתם מדריכים ח´/ז´ מהחטיבה?

אמממ

1. אממ להיות חניכה שוב (?) לא ישנה לי כ"כ מפני שאני עדיין עוברת פעולות מ-גניבות עם המדריכה המ-גניבה שלי. 2. אני לא מספיק אינטליגנטית כדי להבין את השאלה

kedeman

New member
בהחלט לא יהיה מוזר

להיות "חניך" של הצבא... חוצמזה שההגדרה של המסגרת שנה לחלוטין ולכן זה מצב שונה מאשר להיות מודרך אז גם עכשיו כשאני פעיל/מדריך יש מישהו שמדריך אותי בהכנות יש מישהו שמדריך אותי כשאני יוצא לטיולים וסמינרים יש דואליזם אני גם מדריך של מישהו וגם חניך של מישהו אחר ובקשר לשאלה השניה- היא קצת מאוד מבולבלת...

La Gamba

New member
השאלה השנייה

נכון שאתם די שונים עם החבר´ה מאשר בפעולה? אז האם במפגש של השכבה במסיבה של החטיבה הישנה הייתם מתנהגים כרגיל (נגיד מקללים, רוקדים פוגו, צורחים על הבמה). אם היו לכם חניכים במסיבה?

טיפקסית

New member
תשובות לשאלותייך

ממש לא משנה להיות שוב חניכים כי בעצם גם כשאתה מד"צ אתה גם חניך-יש מישהו שמדריך ומלווה אותך בתהליך,זה לא שמפסיקים להיות חניכים בדיוק ההיפך כשאתה מדריך אתה חייב להיות מודרך,להיות בתוך תהליך שעוזר לך לעבור את ההדרכה, להבין את השגיאות שנעשות במהלך השנה, ללמוד כיצד להדריך מה לעשות ומה לא, לדעת שיש מי שעוזר לך, אתה לומד להימנע מליפול למקומות מסוימים ומסיק מסקנות משל עצמך יחד עם המדריך או המלווה הבוגר 2- במידה והחניכים שלי היו מגיעים למסיבה/ערב תרבות הייתי מגיעה אבל יודעת שיש איזשהו גבול שאותו אני אישית לא עוברת, אני משמשת דוגמה לחניכים שלי כי יש דיסטנס מסוים אבל יודעת שאני יכולה חופשי ללכת אליהם ולדבר אבל עדיין לשמור על איזשהו דיסטנס שלא יחשבו היא נותנת להם לעשות מה שבא-לשמש להם דוגמה מקווה שהצלחתי להבהיר את מוזמנת להמשיך להישאר ולהשתתף איתנן בפורום שלך בשמת המד"צית - השומר הצעיר,קן אופק

kedeman

New member
עכשיו כשאני חושב על זה...

כשהייתי בכיתה ד פגשתי את המדריכה שלי בארוע משפחתי נראה לי שהיא יצאה מזה מסכנה...

La Gamba

New member
טוב ללא קשר אני פוגש

חניכים שלי באירועים שונים. אבל לראות אותם בזמן שאני עם ה so called חבר´ה, זה דבר שונה לחלוטין, מאשר המשפחה. ד"א, אני בן. והייתי בפורום הזה די הרבה זמן. רק שאני לא ממש פעיל.

פגשתי חניכה שלי בשינקין.

תנסו לנצח את זה... הדרכתי בקייטנה של המרכז נוער בחופש, ורציתי לנסוע לשינקין איזה יום, אז אמרנו למד"נית שאנחנו לא יכולים להישאר למשוב כי יש בר מצוה לבן דוד של חבר שלי. הלכנו לשינקין ופגשנו חניכה שלי.

La Gamba

New member
המקרה הנ"ל קרה לי

זה שהזכרתי בהתחלה... לראות את החניכה שלך באמצע מסיבת דיסקו...

אממ

שנה שעברה, כמה מדצים מהקן שלי היו מלאכים בשנטיפי ובכלל הלכו לשם וראו חניכים שלהם מכיתה ו!

למעלה