שאלות

הלדין

New member
שאלות

א. האם הרפתקנות היא אופי או קריירה? למה הדמויות שלכם נעשו הרפתקניות? האם הן מגדירות את עצמן כהרפתקניות או שהסביבה מגדירה אותן כך? ואם זו הסביבה, איך הדמויות מגדירות את עצמן? האם לדעתכם עולם בעל אחוזים גבוהים של הרפתקנים הוא עולם אמין? ב. קרה לכם פעם שנתבעתם על כך שהרגתם דרקון, טרול, אורק וכו´ ע"י קרובי משפחתו, בני שבטו או כל נציג אחר שלו בבית משפט כלשהו? הכוונה כמובן אם הייתה לכם מקרה כזה? הרי כמה מהמפלצות מודעות לקיומם של בתי משפט והן גם עשויות להשתמש בהם בעת הצורך. ג. האם אי פעם נקלעתם במהלך משחק פנטזיה למדינה בעלת משטר פרלמנטרי? או שהמלך בה הוא נבחר בכל פעם שקודמו מת כמו בפולין ביה"ב ולא יורש את אביו? ד. אם אתם משחקים במערכת היסטוריה אנלוגית, על איזה ארץ בעולם שלנו אתם מעדיפים לבסס את עולם המשחק שלכם? האם מישהו ניסה אי פעם את ישראל?(עם כמה שינויים מכיוון שמדובר בסך הכל בעולם עם קסמים)

הלדין

New member
בקשה

לאחר מחשבה קצרה, החלטתי לפתוח עץ שיגולל סיפור שהנחת היסוד שלו מפורטת בסעיף ב´. אודה לכם אם אי-מי ממכם יצטרף לעץ שלי.

the off player

New member
הרבה שאלות

א. תלוי מה אתה משחק ואיך אתה אוהב לשחק את זה, יש שנאלצו לצאת לנדודים ויש שבחרו בכך, יש שהחלו כ"הרפתקנים" ו"נגמלו" ויש שלהפך, בכל מקרה ההגדרה היא מטופשת. עולם בעל אחוז גבוה של "הרפתקנים"- נסעת פעם לאיזורים של "תרמילאים"(backpackers)?,כולם שם הרפתקנים, אך יש מקומות שהפכו לתירותיים בלבד, ואיבדו בכך מהיחוד שלהם. ב. קצת קשה להביא מישהו למשפט כשאכיפת החוק היא נזילה כמו במערכה ביניימית קלאסית, חוצמזה- אורק לא נראה לי כעד קביל בבימ"ש. ג. לא, לא. ד. למה מערכת היסטורית? יש המשחקים בישראל 2002, או אפילו 2020, זהו פורום "משחקי תפקידים" לא "דנד ופנטזיה קלאסית". ולשאלתך- כן.

לגבי ב.

כן. בערך. במרוצללים. רק שמה שאתה קורא בית משפט קיים שם בצורה מעוותת במקרה הטוב. מה שכן - בסוף כמעט פשטנו רגל כי שילמנו לאישתו פיצויים.

ד ג י

New member
לגבי השאלה על המקום

אני שיחקתי חצי שנה במשחק שהתרחד בישראל בימי הביניים ומסעות הצלב ותתפלאו כמה ירושלים היא עיר טובה לשחק בה חות מזה שהיה נורא מצחיק כי היו בכותל אלפים דתיים

DDN

New member
קצת תשובות

א. הרפתקנות היא גם וגם. רולנד שלי, יוצא להרפתקאות ומגדיר עצמו כגיבור אמיץ. למה? כי גיבורים משיגים יותר סקס. והוא יוצא להרפתקאות כדי לבנות לעצמו מוניטין. ב. לא. בד"כ אני הGM ולא יצא לי. ג. כן, אבל זה רק כי אני הצבתי אותה שם, בתור DM. ד. אמריקה הצפונית בתקופת הגילוי שלה, מערב אירופה בימיה"ב, מזרח אירופה, ישראל בתקופת השופטים, יפן הפיאודלית.

למעלה