שאלות

IpadandGalaxy

New member
שאלות

אני מעוניין לפתוח פייסבוק וישנם כמה דברים שאני רוצה ליישם אצלי שראיתי אצל אחרים. העניין הוא שאני לא בקיא בהגדרות של הפייסבוק ומבקש מכם סיוע:
1. מנויים. אני מעוניין לפתוח פייסבוק ולהוסיף חברים שיוכלו להגיב לי בטקסט. אני גם מעוניין שיהיה מנויים של אנשים אחרים שיתנו לייק כדי להיות מנויים אצלי ויוכלו לתת לייקים על התמונות והפוסטים אך לא להגיב! רק חברים יוכלו גם להגיב. ראיתי את זה אצל אחרים.
א. איך אני עושה מנויים?
ב. איך אני עושה שרק חברים יוכלו להגיב לפוסטים, תמונות וכו' ומנויים יוכלו רק לתת לייקים?
ג. יש עוד משהו שאני צריך לדעת בהקשר למנויים ופרטיות? ומנויים בכלל?

2. איך אני מבטל את האפשרות לשלוח לי בקשת חברות ובנוסף איך אפשר להוריד אפשרות לשלוח לי הודעה באינבוקס - מדובר רק למי שלא חבר אצלי (חברים כן יוכלו לשלוח באינבוקס ולהגיב), אותו דבר לגבי מנויים שלא יוכלו לשלוח הודעה באינבוקס או לשלוח בקשת חברות אלא רק לתת לייקים.

3. איך אני מסתיר את רשימת החברים שלי?

4. בהמשך אני מניח שאצטרך להוריד אפשרות של תיוגים בקיר או פרסום תמונות ופוסטים חדשים של אחרים בקיר שלי. זה רק בהמשך. איך עושים זאת?

5. אבטחה (ופרטיות). מסיבות שלי איני מעוניין לתת את מספר הטלפון שלי לפייסבוק. טוב, אספר את הסיבות. יש לי חשבונות פייסבוק פיקטייבים ואני מניח שברגע שיש לפייסבוק את המספר טלפון שלי הם ידעו על חשבונות פיקטיביים ויבקשו צילום ת.ז כי יחשדו שאני מתחזה (העניין הוא שאת הפייסבוק החדש אני אתן את שמי האמיתי אבל לא מעוניין לשלוח צילום ת.ז)
העניין עם מספר טלפון שיותר קל לאבטח את החשבון במידה ויש פריצה\איבוד סיסמה. בנוסף, משום מה, כל מי שברשימת אנשי הקשר שלי מוצא את הפייסבוקים הפיקטיביים שלי. זה מעצבן. אני מקווה שפייסבוק לא יבקש מספר טלפון בשביל לאמת את החשבון פייסבוק. עדיף אימות במייל בלבד.

מבקש טיפים ועיצות כיצד לאבטח את החשבון בצורה חזקה שיהיה קשה לפריצה. סיסמה טובה יש לי. איך אני גם מסתיר את כתובת הדוא"ל שלי? (במידה וינסו לפרוץ לשם כדי לקחת סיסמה). יש טיפים ועיצות לאבטחה?
.
6. יש לכם רעיונות לעוד סוגי פרטיות? כמו שראיתם, לעיל, העליתי שאלות בקשר לפרטיות מסוימת אך אולי יש עוד דרכים לפרטיות שלא ידוע לי.

7. בעתיד אולי אפתח דף מקצועי בקשר למקצוע מסוים. במידה ואסגור את הפייסבוק שאני מתכוון לפתוח ואיתו גם את הדף המקצועי שמקושר לחשבון, האם אוכל להעביר את הניהול לניהול מלא לחבר פייסבוק אחר (שזה כנראה יהיה אני בפייסבוק פיקטיבי או רשמי אחר חח..
)

shoosh2607

Member
מנהל
תשובות

ראשית ברוך הבא. לא ציינת את שפת הפייסבוק אז אני אענה באנגלית (ואגב, ההגדרות - settings - נמצאות בחץ הקטן בסוף השורה הכחולה למעלה)
&nbsp
שנית - תשובות:
&nbsp
1. עוקבים:
א. על מנת לאפשר עוקבים - settings - followers ושם אתה מחליט. מי יכול לעקוב, האם הם רשאים להגיב וכן הלאה.
ב. ראה תשובה א.
ג. עוקבים יכולים לראות את כל הפוסטים הציבוריים שלך. שים לב לכך.
&nbsp
2.הודעות ובקשות חברות - מה שאתה מבקש לא ניתן אולם אפשר להגביל קצת -
settings - privacy - who can contact me
&nbsp
3. הסתרת רשימת החברים:
היכנס לפרופיל (לחיצה על השם שלך למעלה) - friends - לחץ על העיפרון - edit privacy ושם ניתן להחליט מי רואה את רשימת החברים, את העוקבים וכו'.
בהסתייגות אחת - חברים משותפים לא ניתן להסתיר.
&nbsp
4. תיוגים ופרסומים - settings - timeline and tagging - שם יש את כל האפשרויות
&nbsp
5. אבטחה -
אני מעולם לא נתתי להם טלפון.
תחת settings - privacy יש סעיף שמבטל את האופציה שימצאו אותך ע"י טלפון או מייל. תבטל אותו.
profile - about - contact information - תסתיר שם את כתובת המייל.
סיסמאות חזקות - גם לפייסבוק וגם למייל. זה האבטחה הכי טובה.
בנוסף תחת settings - security - יש עוד כמה דרכי אבטחה. תבדוק גם שם.
&nbsp
6. תראה את ההודעה הזו - אולי תשאב ממנה עוד רעיונות:
http://www.tapuz.co.il//forums2008/...12&messageid=174708247&pagenumber=1&Archive=0
&nbsp
7. כן אבל כמובן שתצטרך לעשות את זה לפני שתסגור את החשבון.
&nbsp
שיהיה בהצלחה ואתה מוזמן anytime

&nbsp

BobboVilla

New member
רק שני חידודים קטנים לגבי 5 - עדיף שיהיו סיסמאות שונות

לשירותים שונים. זה ימנע מצב שבו בגלל שיודעים את הסיסמא לחשבון אחד, יכולים לגשת לכל החשבונות.
&nbsp
סיסמא "חזקה" היא כזו שכוללת שילוב של אותיות גדולות וקטנות, מספרים וסימנים מיוחדים, ושהיא לא משהו אישי כמו שם. למשל Xhxn1@3 היא סיסמא חזקה למדי, ואפילו לא קשה מדי לזכור אם מבינים מה ולמה
. כמובן שככל שהסיסמא יותר ארוכה כך היא יותר חזקה. למשל לפייפאל ולמיילים הסיסמאות שלי הן באורך של 15 תווים. זה די סיוט להקליד את זה, במיוחד שזה "עקום", אבל זה עדיף על פני האלטרנטיבות
.

למעלה