שאלות

• פותח הנושא Almi2
  • פורסם בתאריך

Almi2

New member
שאלות

היי בננות,
שתי שאלות לי:
1. קראתי כאן הרבה את המונח ״תמיכה״. מה זה בכלל? האם זה חריג שמעולם לא קיבלתי תמיכה (מקבלת גונל אף, מונופור ואוביטרל לביוץ, עם יחסים רגילים)?
2. אני במעבר בין רופאים והתור שלי לרופא החדש יוצא ביום ה 9 למחזור כי אתמול קיבלתי :( זה די אומר שהחודש יתפספס לגמרי.
בהתחשב בזה שאני פוליציסטית וגילו את זה בעקבות זה שלא קיבלתי מחזור לאחר הפסקת גלולות.. האם יש הגיון בלעשות מעקבים ובדיקות דם על דעת עצמי ולראות איך הגוף שלי מתנהג בלי הורמונים? יש בכלל סיכוי שאקבל מחזור?

תודה!

משארת שרוב הבנות שרשמו "תמיכה" הן ב IVF, למרות שלעיתים

נותנים גם במקרים אחרים. אז לשאלתך, זה ממש לא חריג.

אני לגמרי בעד לבדוק הורמונים גם בחודש ללא טיפול (אם יש לך כוח לזה) כדי לקבל סטטיסטיקה יותר מאימנה לגבי מתי את מבייצת, אם בכלל, ומה נחשב אצלך כערכים נומינאלים.
לגבי מחזור- אין לי מושג- זה מאוד אינדיווידואלי...

סהצלחה

אני דווקא הייתי מוותרת על זה

זה לקחת את עצמך לחודש של סטרס על ניוטרל, יהיה ביוץ, לא יהיה ביוץ, בדיקות דם, מעקבים, מתי יגיע המחזור..
מי בכלל יתן אישורים לכל הבדיקות האלו?
למה זה טוב? אם כבר עושים את הטיפול אז לעשות אותו במקביל להנחיות הרופא.
&nbsp

ענבל ח1

New member
מצטרפת לאחרות שלא הייתי עושה מעקבים על דעת עצמי

ולגבי תמיכה - תמיכה בד"כ נותנים אחרי הפריות אבל לא רק. משמעות המונח תמיכה הוא בעצם לתמוך בהריון, לעזור לעובר להשתרש ברירית הרחם. התמיכה מגיעה בצורות שונות (נרות או זריקות) ומכילה פרוגסטרון שהוא הורמון שמכין ומעבה את רירית הרחם לצורך קליטת העובר ברירית. כשאין בעיה ידועה של פרוגסטרון נמוך לא יתנו פרוגסטרון למי שמנסה להרות בהזרעות (או טבעי), כי אין סיבה לתת. אבל מי שעוברת הפריות נותנים לה אוטומטית תמיכה גם אם אין לה בעיה כזו, מתוך החשש שמא בהליך שאיבת הביציות נפגע הגופיף הצהוב שאחראי על הפרשת פרוגסטרון באופן טבעי בגוף.
(בד"כ ניתן לדעת שאין בעיה של פרוגסטרון נמוך אם מקבלים ווסת 14 יום אחרי הביוץ. אם את מקבלת פחות מ- 10 ימים אחרי הביוץ למשל, זה מלמד על מה שנקרא "שלב לוטאלי קצר" ואז זה מעיד על מחסור בפרוגסטרון אבל במקרה שלך, בהנחה שאין לך מחזור סדיר ואת בכלל לא יודעת מתי את מבייצת, את לא תוכלי לעלות על זה לבד. לומדים את זה עם הזמן בטיפולים ואם הרופא מזהה בעיה אז הוא ייתן לך תמיכה...).

זה לא תמיד מאוחר..

אני הגעתי לרופא חדש ביום 11 והופ...התגלו 2 זקיקים. דווקא בחודש טבעי לגמרי.
אני ממליצה לך (וזו כמובן רק דעתי) כן לעשות בדיקות דם (ביו"מ 3 וגם בבוקר ההגעה לרופא). כשהם פתאום רואים משהו-זה טוב שיש גיבוי של בדיקת דם.
ולגבי תמיכה-אם הפרוגסטרון נשאר נמוך אחרי הביוץ, כדאי להפנות את תשומת הלב של הרופא...אצלי יש תמיכה גם בהזרעה על בסיס טבעי.
בהצלחה!

למעלה