שאלות...

שאלות...

אני מגיעה מפורום לקראת הריון...
שנה לאחר הפסקת גלולות (מה כבר עברה שנה??)
בחצי שנה האחרונה מזהה ביוץ בעזרת בדיקות ובחודשיים האחרונים בעזרת מעקב ביוץ..
והיום... 13 יום אחרי ביוץ, בדיקת הריון שלילית והפרשות דמיות שמצביעות מעל לכל ספק על המחזור הקרב ובא...

בכל אופן...כבר במעקב זקיקים הקודם הרופא נתן לי מרשם לאיקקלומין במידה ולא יהיה הריון..
ואני כל כך חוששת... נכון שיש מלא מטופלות עם זה והרבה שנכנסות להריון
אבל לדעתי אני קצת שונה..
אני מבייצת... טבעי... בסביבות היום ה20-21 למחזור.
לטענת הרופא שלי, בשלב כזה הביצית לא במצב האופטימלי ולכן יש לקחת איקקלומין לביוץ סביב היום ה14-15... זה נכון?
ובקשר לנטילת התרופה... מהיום החמישי למשך חמישה ימים... ו... מה אז?
אפשר לבדוק ביוץ באמצעות הבדיקות ביוץ בזמן שלוקחים איקקלומין? או שזה משפיע על הבדיקה?
חייב מעקב זקיקים? הרופא אמר לבוא רק במידה ואני לא מרגישה טוב...
מה הסיכויים להיקלט אחרי הטיפול הראשון?
תודהץ

אורי1702

New member
היי לך

אף פעם לא שמעתי על זה שאם מבייצים מאוחר אז איכות הביציות יורדת, אני גם תמיד מבייצת בין היום ה17 ליום ה20 באופן טבעי.
ובטח שאפשר להיקלט בפעם הראשונה, שמעתי כמה סיפורים כאלה.
הבעל עשה בדיקת זרע? הכל תקין?
שיהיה בהצלחה

קצת תשובות

קודם כל ברוכה הבאה לשהות קצרצרה בלבד!
לגבי ביוץ ביום ה 20 - זה לא נקרא ביוץ מאוחר, כזה שפוגע באיכות הביצית, יש נשים רבות שמבייצות ביום 20-21 וזה תקין לחלוטין, אורך המחזור החודשי שלך יוצא כל 34-35 יום וזה בסדר גמור.
טיפול באיקוקלומין, זה טיפול "סטנדרטי" שרופאים רבים (בעיקר בציבורי) נותנים אותו, לדעתי, פעמים רבות שלא בצדק. הטיפול הזה מיועד לנשים שלא מבייצות לבד, יכולת השליטה על המינון בעייתית ותופעות הלוואי שלו גדולות מסוגים אחרים של הורמונים (בזריקות), יחד עם זאת הוא כביכול יותר "ידידותי למשתמש" ופחות "מאיים" מזריקות ולכן נוח יחסית להתחיל איתו. וברור שנשים רבות מצליחות להיכנס עם סוג הטיפול הזה להריון...
רק חשוב לוודא קודם לכן מספר דברים;
ביצעתם בדיקת זרע? פרופיל הורמונלי? את מטופלת אצל רופא פוריות (ולא כזה שהוא רופא נשים ופריון)? נאמר לך שעלייך לבצע מעקב צמוד יחד עם נטילת הכדור? ניסיתם אולי לשלב ביוץ טבעי עם הזרעות?
שיהיה המון בהצלחה!

ופתאום שמתי לב...

שהרופא שלך הנחה אותך לבוא רק אם כואב???!!!
אז זהו, שחייבים לעשות מעקב זקיקים עם איקוקלומין, ולא רק בשביל לזהות את הביוץ (מקלוני ביוץ מטעים עוד יותר עם הורמונים), אלא על מנת לוודא שאת מגיבה טוב להורמונים ולא יותר מידי טוב, כלומר לא חלילה מגיעה לביוץ עם 3+ ביציות בשלות (ואז מסתכנת בהריון מרובה עוברים) או חלילה מגיעה לגירוי יתר...
רופא פוריות לא היה מאפשר טיפול שכזה ללא מעקב... לצערנו ישנם רופאי נשים ופיריון של הקופות שעדיין נוהגים לעשות את זה.... עצתי, לכי להתייעץ עם רופא פוריות ואם את בכל זאת מתחילה עכשיו טיפול תתעקשי על מעקב.

תשובות בחזרה

אז ככה...
אני אצל רופא נשים רגיל... לא פוריות...
עשיתי פרופיל הורמונלי חלקי... של בלוטת התריס, פרולקטין וfsh נראה לי... יצאו תקינים....
בעלי לא עבר שום בדיקות... לא אמרו לנו כלום על זה....
ובקשר למעקב הרופא אמר לי שבחודש הראשון אין צורך. פשוט לקיים יחסים כל יומיים בערך....
אם בכל זאת יהיה מחזור הוא כבר נתן לי עוד מרשם לאיקקלומין ואז הוא אמר לי לבוא ביום ה10...

acka

New member
לא לא לא

אני מצטערת על הנחרצות, אני מדברת מנסיון כואב.
לעבור רופא במידי לרופא פוריות מומחה.
אין שום בעיה עם רופא פוריות בקופה, ממש לא חייבים פרטי, אבל חייבים מומחה פוריות.
בואי נדבר על כמה תרחישים אפשריים:
1. יש לכם בעית זרע חמורה. סתם לקחת כדורים ללא שום תועלת.
2. לקחת איקקלומין והגבת אליו כל כך טוב שנוצרו לך 4-5 זקיקים (כמו שאולי וקרה לי). הזרע סבבה ופתאום את בהריון שלישיה.
3. האיקקלומין גרם לאחת מתופעות הלוואי הידועות שלו ודיקק לך את הרירית - צריך תכשיר נוסף כדי לעבות אותה או שחבל על הנסיון.
4. אולי בכלל לא הגבת לאיקקלומין ואין ביוץ.
&nbsp
יש כל כך הרבה מהמורות אפשריות בדרך שפשוט לא כדאי לעשות את זה ללא מעקב ראוי.
גם אני בתחילת דרכי הקשבתי לרופא הנשים שלי ולקחתי איקקלומין ללא שום מעקב.
למה לי לבזבז זמן.
מצאתי את עצמי ככל הנראה בו זמנית עם הריון תוך רחמי שנפל והריון חוץ רחמי שדרש התערבות.
למזלי זה נגמר ללא נזקים ארוכי טווח, אבל אני מפצירה בך לא לחזור על הטעות שלי וללכת למומחה.

מסכימה עם כל מילה ומוסיפה

חוץ מכל מה שאקה אמרה... שלא לוקחים איקוקלומין ללא מעקב של רופא פוריות! נשמע שבכלל לא עשית ברור מלא למהי הסיבה בגינה לא נקלטתם עד היום ולכן גם כלל לא בטוח שהטיפול מותאם לבעיה...
חייבים בדיקת זרע, פרופיל מלא ותבקשי מהרופא נשים הפניה לרופא פוריות (אפשרי מהקופה כמובן).
בהצלחה

בלונד23

New member
קודם כל בודקים את הזרע.

אל תקחי כלום לפני שיש ביד בדיקת זרע.
בטח שלא איקקלומין.
כיום 50% מבעיות הפוריות קשורות לזרע, ולכן אין להתחיל בטיפול עד שבודקים.
כמו כן אין לבצע טיפול באיקקלומין ללא מעקב, רצוי של רופא פוריות, רצוי מעקב זקיקים+דם.
מציעה לך קודם לבקש בדיקת זרע ואחריה לבקש הפניה למרפאת פוריות.

orile32

New member
יותר מ-30% ובלונד צודקת

אני קראתי שכ- 40% מבעיות הפוריות מקורן באישה, 40% מקורן בגבר, ועוד 20% בעיה "משותפת" של 2 בני הזוג.
אני מסכימה עם בלונד. אני לא הייתי מתחילה כלום בלי בדיקת זרע. זאת בדיקה פשוטה ומהירה ותשפוך אור על המצב.

בלונד23

New member
הנה, מצאתי לך נתונים מדויקים

מהאתר של ד"ר שי שפי:
"כ–15% מהזוגות סובלים מבעית פוריות. בכ-50% מהמקרים הבעיה אצל הגבר, אם כגורם יחיד, ואם במשותף עם בעיית פוריות אצל זוגתו".
&nbsp
מתוך כתבה בYNET
"כ-40% מבעיות הפוריות נעוצות בגבר. מהן הסיבות לכך, כיצד מתבצע האבחון ואיך מגיעים להריון המיוחל? המדריך המלא לבעיות פוריות של הגבר - ופתרונן."
&nbsp
מתוך האתר של הכללית:
"באופן כללי ניתן לומר שבשליש מהמקרים מקורה של בעיית הפוריות הוא באישה, בשליש מהמקרים מקורה בגבר, ב־15% מהמקרים מקורה אינו ידוע ובשאר המקרים מדובר בבעיה משולבת."
&nbsp
מסקנה: הגורם הגברי והנשי כיום שווים באחוזיהם. במיוחד בישראל. ולכן יש קודם לבדוק ולשלול ולא להתחיל הורמונים בלי בדיקה.

למעלה