שאלות

בריאה10

New member
שאלות

היי
אני לא חולת צליאק אבל אין לי בלוטת תריס (אני לוקחת תרופות שיעזרו לי לאזן את חילוף החומרים בגוף). קראתי באינטרנט שגלוטן הוא אחד מהחומרים שצריך להמנע בתזונה היום יומית שלי (מעיב / מקשה על העיכול). אני לא יודעת כלום על מוצרים ללא גלוטן (האם קינואה כוסמת ואורז זה ללא גלוטן????). האם תוכלו לעזור לי פה ולתת לי רשימה של מוצרים עם ובלי גלוטן?
אני כמובן מתכוונת חודש הבא ללכת לדיאטנית ולקבל במסודר תפריט שמתאים לי אבל בנתיים ללא עזרה אני אלך על מידע שקיבלתי מהאינטרנט
תודה

טליאמתי

New member
ברוכה הבאה
לדעתי, לפני שאת מתחילה

תזונה נטולת גלוטן כדאי שתבדקי אצל רופא מומחה את הנושא של התועלת שבה לבעיה שלך. אולי אנדקרינולוג יוכל לעזור בנושא. איו טעם להכנס לעניין אם זה לא ממש יועיל לך. זאת תזונה לא קלה ויקרה.

בתשובה שלי לשאלתך אתייחס לנוכחות גלוטן אבל היא אינה מתאימה לחולי צליאק (צליאקים מקפידים מעבר לשאלה הפשוטה האם מוצר מכיל גלוטן). קשה לתת רשימה מפורטת לכן אתרכז בדברים הבסיסיים.
**קינואה, כוסמת ואורז אינם מכילים גלוטן. כנ"ל גם קטניות שונות.
**יש הרבה קמחים שאפשר להשתמש בהם כמו קמח תירס, קמח חומוס, קמח אורז, קמח שקדים ועוד רבים.
**יש בייגלה ולחמית נ"ג של אסם.
**יש עוגות ועוגיות נ"ג של חברות ייעודיות לצליאק (גריןלייט, בראל וכו').
**במחלקת הקפואים יש סוגי לחמים/בורקס/ג'חנון/מלאווח נטולי גלוטן. אותם אפשר למצוא בד"כ בבתי הטבע ואת חלקם בסופרים השונים.
**יש דגני בוקר ללא גלוטן (קורנפלייקס, כריות וכו')

מקווה שזה יתן לך תמונה להתחלה.

למעלה