שאלות...

HassiD

New member
שאלות...

בעודי קורא/מאזין לספר הארי פוטר והאסיר מאזקבאן, עלו לי מס' שאלות:

1. יש לסניץ' רמות שונות? ז"א אני מתקשה להאמין שמשחק של ילדי בית-ספר על "שביט 260" אמור להיות עם אתה מהירות של אליפות העולם כשלשולם יש "אש המחץ", אבל האם קונים סניץ' אחר? או שהוא יודע לבד להתאים את עצמו?

2. בהתחלה חשבתי שבוגארט מבצע סוג של הולוגרמה, אבל על הארי הוא משפיע ממש כמו סוהרסן, אז אני מבין שהוא ממש לובש את הדמות (מה שאומר בעצם שעל כל בוגארט ניתן או להשתמש ב"רדיקולוס", או בכל קסם אחר כמו "שתק"...), אבל מצד שני, הוא התחפש לירח בשביל לופין, ולגופות בשביל גברת ויזלי, אז זה לא בדיוק גוף, אז מה בעצם קורה שם?

3. מה הקטע של נשיקת המוות? הרי הבן-אדם לא מרגיש כלום אחר-כך, ככה שזה לא באמת "יותר גרוע ממוות", אלא מבחינת הסביבה שלו זה ככה, כי הם בדר"כ ידאגו לו... זה בעצם כמו מצב של צמח בימינו, רק שבמצב של צמח, לא ברור כ"כ מה קורה עם התודעה של הבן-אדם, ויש כאלה שאומרים שהוא דווקא כן שומע, ואז זה אולי כבר שונה, בעוד שאחרי נשיקת סוהרסן, זה סתם גוף הולך, ז"א הוא אפילו לא מודע למצב שלו, אז למה זה גרוע ממוות? ובכלל, מה האינטרס של הסוהרסן לעשות את זה? זה מקביל ללהרוג תרנגולת שמטילה ביצי-זהב כדי למכור את הבשר שלה, אתה מפסיד את ביצי הזהב שאתה יכול לקבל, וגם כאן, הוא היה יכול ל"גדל" את הבן-אדם, ולמצות ממנו את שמחת חייו במשך שנים...

יעלי1232

New member
לגבי הקווידיצ'

כמו כדורגל בעולם, ילדים ואליפויות משחקים באותם מגרשים, כללים וכדורים. פשוט הרמה אחרת כי השחקנים יותר טובים. תופסים מהר יותר, מפילים אחד את השני יותר מהר. ומן הסתם הסניצ' יותר תחמני...

OKDeSign

New member

אני מניחה שזה הבדל של בעיקר מגרשים ואולי גובה של חישוקים.
הרי זה לא שמשנים את הכדורגל בין ילדים ובוגרים

בוגארט

לדעתי מכיוון שהבוגארט מראה לך את הפחד העמוק ביותר שלך הוא לא תמיד יכול ללבוש דמות ברורה כמו עכביש או בנשי.
אצל הארי לופין אומר שהפחד האמיתי הוא מהפחד עצמו, רק שהדמות שיוצאת היא סוהרסן, ברגע שהארי עושה פטרונוס הסוהרסן מגיב חלקית כמו סוהרסן אמיתי, כלומר מפסיק להשפיע עליו בשאיבת השמחה והמחשבות החיוביות. מצד שני הוא מגיב גם כמו בוגארט - למשל מועד, וככה הארי יכול להבין שזה בוגארט ולא סוהרסן, - זה מה שקרה במבוך במשימה השלישית. למעשה הפטרונוס רק הרחיק את ההשפעה השלילית מהארי והרידיקולוס זה מה שחיסל את הבוגארט.
במקרה של לופין ומולי וויזלי וגם הרמיוני זה הרבה יותר מסובך, איך הרמיוני יכולה להתגונן בפני פרופסור מקגונגל שאומרת לה שנכשלה בכל המקצועות? היא הרי לא תקלל פרופסור, היא חייבת להבין שזה בוגארט ורק ככה תוכל להפטר ממנו ע"י רידיקולוס. כנ"ל מולי, וזה למעשה מה שהיא מנסה לעשות כי היא יודעת שזה בוגארט.
אצל לופין זה הכי מסובך. לדעתי זה משקף את החשש שלו לפגוע באחרים ולא את החשש מעצם ההפיכה לזאב. מה שאומר שיתכן שכשהוא לבד הבוגארט שלו שונה.

HassiD

New member
אני מסכים, אבל...

אם לדוג' הוא היה הופך ללורד? אז בעצם לא היה ניתן להרוג אותו? או שסוף-כל סוף הוא גם יצור חי בצורה זו או אחרת...
או אם נגיד הוא היה הופך לעכבר, (כי מי שמולו פוחד מעכברים), ופתאום היה מזנק חתול משום-מקום, הוא היה הורג אותו? ז"א כשהוא כן הופך למשהו מוחשי, זה סופי?

אני לא חושבת (לגבי החתול)

הבוגארט לא נראה לי לגמרי ממשי, אני גם לא חושבת שהעכביש הענק היה באמת מסוגל לטרוף את רון, אני חושבת שגם לופין חושב ככה כי כשהוא מביע בפני הארי את החשש שולדמורט יופיע בחדר הכיתה הוא לא מדבר על "כי הוא יקום וירצח את כולם" אלא על תלמידים שיאבדו את העשתונות

דוקא לא נראה לי

אני חושבת שלופין פחד שולדמורט יופיע בכיתה- כי אז הוא באמת יקבל את התכונות של וולדמורט, יש סיכוי שהוא אשכרה יהרוג תלמידים וינסה להשתלט על העולם( ככה לפחות אני הבנתי את זה).
ולמה אתם חושבים שכשלופין לבד הבוגארט שלו שונה? הוא פוחד מהירח כי הוא פוחד להפוך לזאב. זה תהליך כואב ולא נעים בנוסף לזה שהוא גם מסכן אנשים. לפי התיאור בספר השלישי, כשלופין מתמודד מול הבוגארט-ירח שלו, הוא נהיה מנומנם. ז"א שלמרות שזה רק בוגארט, ולמרות שלא היה ירח מלא באותו זמן- התכונות של הבוגארט הן באמת התכונות של הירח, והבוגארט היה יכול להפוך את לופין לזאב

אני לא ממש מסכימה

לופין מתואר כמי שאמר את הלחש כמעט בפיהוק התיאור שייך לזה שהוא טוב בלחש הזה לדעתי ולא לעייפות

אני בטוחה שהירח בוגארט לא הופך אותו לזאב באמת כי אם הוא כן היה לופין לעולם לא היה מסתכן ככה ומביא בוגארט לתלמידים הוא הרי מפחד לנשוך, הוא לא יגרום לזה לקרות בכוונה

לא יודעת

ככה לפחות אני הבנתי. ברור שהוא לא חשב שהוא יהפוך לזאב באמצע הכיתה- הוא יודע איך להתמודד עם בוגארט.

OKDeSign

New member
לא חושבת

כמו שאמרו פה לפני, זה רק "הד" של הפחד שלך, אני לא חושבת שהירח באמת היה הופך את לופין לזאב, וולדמורט לא היה הורג אנשים (הוא לא קוסם, הוא בוגארט הוא לא באמת יכול להשתמש בקסם של שרביטים אם הבנתי נכון)
בקיצור, זה יותר הפחד שמשתק אותך ומכשיל אותך מאשר מה היצור יעשה לך באמת

לא ניראה לי.

צריך להבין פה משהו, בוגרט משקף את הפחדים שלנו. בהתאם לזה לבוגרט סוהרסן יש קצת את אפקט הסוהרסן-כי זה מה שמפחיד את הארי. לאו דווקא הצורה של היצור אם הבדרס-אלא הרגשות שהסוהרסן מעורר.
אם הבוגרט היה הופך לולדמורט-הוא היה הופף לולדמורט כפי שהוא מצתייר במוחו של הארי. לא בהכרח זה יהיה תואם לולדמורט האמיתי.
אני אסביר. דמיני לך ילד שחי בעולם הקוסמים. מגיל צעיר-הוא שומע על ולדי, הוא לומד לפחד ממנו-ולצורך הדוגמה ולדי הופך לפחד הכי גדול של הילד. הילד מעולם לא פגש בולדי-הוא לא יודע איך הוא ניראה. אבל בראש שלו יש מין ולדמורט דמיוני-כפפי שהוא מדמה אותו ולכן הבוגרד ולדמורט של הילד יכול להיות מפלצת סגולה עם נצנצים. האם זה ולדי האמיתי? לא. אבל ככה הוא מדמיין אותו-ככה הוא מיוצג בראש שלו.
פרופסר מגונגל למשל לא היתה צועקת על הרמיוני שהיא נכשלה בהכל-אני בטוחה שהיא היתה מוצאת דרך הרבה יותר עדינה במקרה כזה. אבל בראש של הרמיוני-ההתרחשות הזו קשה ונוראית.
בוגרט משקף את החששות הסוביקטיביות שלך, דרך העיניים שלך, בלבד. הוא בשום פנים ואופן לא משקף מציאות אוביקטיבית בהקשר הפחד שלך.

האם זה היה ברור? אני קצת במצב כפית כרגע...

תשובות

1) לא נראה לי שיש דרגות של סניצ'ים. נראה לי שהבעיה העיקרית לתפוס את הסניץ' היא למצוא אותו בכלל. הוא קטן ומהיר ונעלם מהעין מהר. ככה שגם אם המטאטא שלך איטי או מהיר זה לא משנה- בשני המקרים זה קשה.

2) כן ממה שהבנתי- בוגארט הופך לדבר שאתה הכי פוחד ממנו. אם אתה פוחד הכי בעולם מעכבישים והבוגארט שלך הוא עכביש אתה יכול לעשות עליו "שתק". אבל אם הבוגארט שלך הוא סוהרסן- "שתק" לא יעבוד עליו, כי גם על סוהרסן אמיתי זה לא יעבוד. אז לסיכום- אפשר להביס כל בוגארט עם "רדיקולוס", ולכל בוגארט פרטני לפי מה שיביס אותו....

3)מה שאתה אומר זה שעדיף להיות צמח מאשר למות. אני בכל פנים חושבת שעדיף למות. התיאור של רולינג למי שעבר נשיקת סוהרסן כ"קליפה ריקה" נשמע נוראי. למה סוהרסנים רוצים לנשק? הם הרי ניזונים מהנפש של האדם. זה נראה לי כמו סוג של סוללה שמטעינה אותם, ואם הם יבצעו נשיקה זה כמו לבלוע סוללה ממש ממש חזקה מאשר כל פעם "להטעין" קצת...

HassiD

New member
לגבי 3

אני לא יודע מה ההבדל שיוצא מצמח או מוות, כי ת'כלס - בסוף אתה לא מרגיש כלום, אז מה זה משנה? מבחינתי אפשר באותה מידה לקצוץ את גופי לחתיכות... (אנישים משאירים את קרוביהם כצמח רק מהסיבה שאולי הם יחזרו לעצמם). ולגבי הסוללה, תחשבי שאת במדבר, את לא תסיימי את המים שלך אם את לא יודעת בוודאות שיש לך עוד מים, אז אני לא יודע עד כמה יש לסוהרסנים אנשים "זמינים למציצה", ככה שאני לא הייתי "גומר" את האנשים שלי מהר מידי....

אבל אתה חושב בהיגיון.

סוהרסנים פועלים לסיפוק היצר שלהם. איך שאני רואה את זה-הנוכחות של אנשים נותנת להם מזון. שאיבת הנשמה-זה מין דליקטס שהם משתוקקים לו. בתח שרגשות האנשים באזקאבן נהיים יותר ויותר כהים.

למעלה