שאלות :)

שאלות :)

מה זה לבלוב?
מה זה חידוש מוצר?
ואיך כותבים פוליסי? האם יש משהו מקובל או שזה תלוי מוצר? האם יש חוק מסחר מסויים שצריך לכתוב על פיו פוליסי? למשל, בארץ על ביטול עסקה מותר לי לגבות 5$+דמי משלוח... מה קורה אם לקוח מבטל עסקה לפני שאני שולחת את המוצר או אחרי? מה קורה אם הוא הזמין מוצר בהזמנה אישית ולא מרוצה או ביטל לפני שקיבל? מה כדאי לציין בפנים ולמה לשים לב?

שבת שלום!

כבר חיפשתי

אם אני כותבת "לבלוב" יש 60 תוצאות. בעמוד הראשון מזכירים את המילה, אבל לא מסבירים מה זה. אם אני כותבת "מה זה לבלוב" לא יוצא כלום.
כך לגבי כל שאר המונחים.
את יכולה לפחות לומר לי בבקשה איזה מילות חיפוש לעשות כדי למצוא את מה שאני מחפשת?

RolyzCreations

New member
התשובה לא תמיד בעמוד הראשון

צריך להקדיש זמן לחיפושים בפורום, לנסות גם צורת יחיד וגם רבים.
(או להתאמץ ולקרוא באנגלית, או לשלם על קורס/ הדרכה)

לא הבנתי משהו

חידוש זה של מוצר שעברו 4 חודשים ולא נמכר או נמכר ואני רוצה למכור שוב, נכון?
אז איך אנשים מדברים על לחדש מוצרים שעדיין במלאי כל יום? מה זה נותן להם?

ולבלוב זה שמישהו עושה לייק למוצר שלי והוא נכנס למועדפים שלו, אבל זה שונה מאוצר שזה לפי מה שהבנתי סוג של מועדפים, אבל רשימה לפי נושא מסוים?

artiseverything

New member
לבלוב=לסמן אהבתי למוצר.מכניס אותו לפייבוריטס

אפשר לחדש מוצר כל יום או כל שעה.כל חידוש עולה 20 סנט ועצם החידוש מקפיץ אותך לראש קטגוריית החיפוש שלך כלומר מייצר נראות.טוב במיוחד למי שעושה אוצר וימצא אותך יותר בקלות.או ללקוח פוטנציאלי שמחפש את המוצר שלך.
אוצר זה יצירה של קולקציה של מוצרים לפי נושא מסויים או סתם אוסף מוצרים.מטרת האוצרות בסופו של דבר להגיע לדף הראשי ובכך לייצר חשיפה מוגברת ומכירות.אוצר מתחלף כל שעה בדף הראשי.הבחירה נעשית על ידי אטסי עצמה וכך שלנו אין שליטה על זה.הרעיון הוא לייצר כמה שיתור אוצרות ובכך להגדיל את הסיכוי שואלי אחד מהם יבחר לדף הראשי.לשם כך יש טימס=צוותים שמקדמים אחד את השני ביצירת אוצרות ושיתוף אחד של השני.לך אסור לכלול מוצר שלך באוצר.
כל התשובות בקצרה - מקווה שממצה.
גם אני לא מאוד אוהבת לחפש - אבל לפעמים אין ברירה...
שיהיה בהצלחה

תודה על העזרה!

חשבתי שמחדשים רק מוצר שכבר נמכר ושמשלמים רק פעם אחת 20 סנט על מוצר אחד עד שהוא נמכר או עד שעוברים 4 חודשים. האם זה משתלם לשלם כל פעם עוד 20 סנט על מוצר שלא נמכר?

לגבי האוצר- לא הבנתי מה יוצא למוכר מזה. הרי אני בעצם באוצר מפרסמת מוצרים של אנשים אחרים, אז מי שרואה את האוצר שלי, מן הסתם יבדוק את המוצרים שהמלצתי עליהם ונראה לי שיהיה סיכוי קלוש שיעניין אותו לדעת מי יצר את האוצר, לא?

אם אני עושה לייק למוצר- האם המוכר רואה שעשיתי זאת? או מי שנכנס לחנות שלי? כי הבנתי שאנשים פה מכניסים מוכרים לאוצרות שלהם ואז מדווחים להם כדי שיגיבו להם באותר או כדי שיכניסו מוצרים שלהם בתמורה לאוצר שלהם. האם מקובל לשלוח הודעה למוכר אחר בסגנון: "אהבתי את המוצר X שלך, הכנסתי אותו לאוצר שלי ואשמח אם תבחר מוצר כלשהו שלי ותכניס אותו לאוצר שלך"?

artiseverything

New member
תשובות

אפשר לחדש מה כמה ומתי שרוצים - יש כאלו שמחדשים כמה פעמים ביום.זה מה שמייצר את הנראות שלך כי אז המוצר קופץ לראש הקטגוריה ומופיע בין הראשונים בדפי החיפוש.זה בעצם מה שעולה לתפעל את אטסי - אין דמי רישום ומהחידושים הם מרוויחים.לא תחדשי - לא יראו אותך - את בעצם לא קיימת.רצוי לחדש כמה פעמים ביום - דווקא בלילה כי אלו השעות בהם רוב הלקוחות בארה"ב פעילים.בדקי מה מתאים לך.
אוצרות הם בבחינת "שלח לחמך" - פרגון לאחר על מנת שיפרגנו לך.הרבה כן שמים לב ויכניסו אותך לאוצר שלהם בתמורה.
אחרי יצירת אוצר יש אפשרות להןדיע לכל מי שהשתתף בו כדי שיגיב וילבלב כדי להעלות את הרייטינג של האוצר וכך את סיכוייו להגיע לדף הראשי.אבל מה שבאמת עוזר הם הטימס - קבוצות מצומצמות בהן כולם מחויבים לכולם.לרוב יש בהם דרישות של מספר אוצרות בחודש שצריך לעשות.

יקירתי - אנא הרשי לי לומר לך זאת - אמנם אני לא וותיקה כמו רוב המוכרים כאן ואני בדר"כ אוהבת ללמוד לבד - כך למדתי לתפעל את אטסי וכך בניתי את כל העסק שלי ולכן זה אולי לא מתאים אבל בכל זאת -
על פי השרשור הבנתי כי אין לך עדיין חנות באטסי.כל השאלות שלך הן כרגע מיותרות לחלוטין.את צריכה להתקדם שלב שלב.פתחי את החנות תתחילי להעלות מוצרים,צלמי אותם היטב ,תבני את התאורים כותרות ותגיות ותתחילי לתפעל את החנות לאט חאט.אל תצפי למכירות בהתחלה - לא שאני אומרת שלא יהיו.תוך כדי עבודה יצוצו לך שאלות - חזרי לכאן ושאלי אותן.יש כאן אנשים מדהימים עם ידע רחב שיענו לך על כל שאלה אבל אז השאלות שלך יהיו ממוקדות וברורת יותר.וגם תוכלי להבין את הדברים יותר.אטסי זה אתר אמנם גדול אבל פשוט וחכם לתפעול.צריך פשוט להתחיל וקצת לנסות ולהסתכל סביב ולא לפחד - והכל מסתדר.ומה שלא - תמיד יהיה מי שיעזור.כרגע כל התשובות שאת מקבלת לא רלוונטיות לך בכלל.

ועוד משהו - אם את פותחת חנות באטסי תפני לקהל בחו"ל - כך שיהיה באנגלית.אפשר גם קצת בעברית אבל אל תצפי למכירות מהארץ.הפוטנציאל בחו"ל הוא ענק וחבל לא לממש אותו.אם תרצי לפנות לארץ יש הרבה אתרים כאן.עם הזמן יגיעו אלייך לקוחות גם מהארץ.
תתיחסי לכל מה שאת מוציאה על אטסי - חידושים ועמלות כאל שיווק ופרסום וקידום.זה בטוח הרבה יותר זול מלקדם את העסק בכל צורה אחרת.
שיהיה בהצלחה.
חג מאוד מאוד שמח לכ ו ל ם !!!!
איריס.

מענה

נרשמתי לפני מספר ימים באטסי.
הבנתי שאני צריכה ליצור כרטיסי ברכה חדשים המיועדים לקהל מחו"ל- כלומר עם כיתוב באנגלית, ולא רק זה- שאיני יכולה להשתמש בכרטיסים שלי ללא כיתוב, כי הם נפתחים מימין לשמאל... אני בימים הקרובים אכין ליין של 5-6 כרטיסים ואצלם אותם ואחרי שיהיו לי תמונות שאהיה מרוצה מהן- אני אפתח את החנות. כמו כן, אני כרגע עסוקה בעבודה מול מעצבת גראפית לאחר שסוף סוף יש לי לוגו על כרטיס ביקור. התלבטנו יחד אתמול אם לעשות גם לוגו באנגלית והבנתי שחבל על הכסף והזמן כי לא ראיתי כמעט שום עסק ישראלי שם שמפרסם בכלל לוגו ואם כן- אז הוא באנגלית וסביר להניח שמלכתחילה הוא היה ככה...
בינתיים אני עושה עבודת סקירה מקיפה לגבי איך אטסי עובד, בדיקת מחירים, מה הולך בשוק בתחום שלי, קוראת על שיווק וכו' כי אומנם עוד לא התחלתי- אבל אני רוצה להתחיל בנקודת הפתיחה הגבוהה ביותר האפשרית מבחינתי מבלי לצבור ניסיון רב- כמובן שהניסיון יסייע לי להתמקד.

לגבי החידושים- אני מופתעת. האם כולם מחדשים? יצאתי מנקודת הנחה שאני משלמת פעם אחת על מוצר אחד את הכמה סנטים ולגלם אותם ב- 10% של המוצר שאמור לכלול את כל העמלות. אם אני אחדש כל מוצר, אפילו פעם בשבוע למשך כמה חודשים- אני אהיה חייבת לגלם את זה במוצר וזה ייקר אותו משמעותית. השאלה אם לא כדאי פשוט לפרסם יותר מוצרים? גם ככה הבנתי שכדאי לפחות 50 מוצרים בחנות. כמו שאמרתי, הבעיה היא שדברים שאני מכינה לחו"ל- לא אוכל למכור בארץ וההיפך... (למעט מוצרים שאינם כרטיסי ברכה). כך שלא שווה לי לצור סטוק כזה אם לא יילך לי.

איפה אני מוצאת את הקבוצות האלה של שיתוף האוצרות? האם ישנה קבוצה כזו ישראלית? (אשמח לקדם מוצרים ישראלים על פני חו"לניקים).

לי אטסי מרגיש מסובך ומורכב ולכן נמנעתי במשך זמן רב להתעסק איתו, אבל הגעתי לנקודה שהבנתי שאין לי ברירה וזה עדיין נראה לי מאיים מאוד... בפרט שזה באנגלית ויש לי קושי בשפה כשמדובר בכתיבה ובקריאה (בפרט בכתיבה). לו היה מדובר במכירות פרונטליות- היה לי הרבה יותר קל.

לגבי הערתך האחרונה- לא חשבתי בכלל לכתוב בעברית. אני פונה לקהל הישראלי בפייסבוק ולחו"ל באטסי. ייתכן שאם אני אראה שיש קהל ישראלי- אעלה גם מוצרים ישראליים לאטסי.

שוב תודה על התשובה המקיפה ועל זה שלא שלחת אותי לטיזינבי להתמודד לבד :) חדשים צריכים הרבה תמיכה :))
חג שמח!

artiseverything

New member
אני לא הייתי מתחילה עכשיו להכנס לטימס.יש כאלו

הדורשים מספר מינימום של מוצרים בחנות כדי להצטרף.

למעלה