שאלות

davesh

New member
שאלות

שלום לפורום הנכבד.
אישתי ניגנה בעברה בפסנתר, וחשבתי לקנות לה אורגן ליום הולדת הקרוב.
קודם כל, מישהו יכול לעשות לי סדר במושגים בבקשה?
מה ההבדל בין אורגן, פסנתר חשמלי, סינטיסייזר?
יש דגם מומלץ? איפה כדאי לקנות בת"א?

תודה מראש.

1Reebok

New member
אהלן davesh

אז כדי לעשות קצת סדר במושגים:
את הפסנתר אנחנו מכירים - כלי מקלדת, מיתרים בפנים... כל הסיפור הזה.
"פסנתר חשמלי" - ניסיון לעשות חיקוי של הפסנתר הרגיל, אבל חשמלי. יתרונות: אפשר לחבר אוזניות (=שכנים שמחים), אין צורך לכוון אותו לעולם, הוא מגיע עם פיצ'יפקעס כמו עוד צלילים פרט לפסנתר (אפשר לנגן בו ולשמוע אורגנים שונים, גיטרות, מיתרים, חלילים וכ'ו), והוא גם טוב להקלטות ביתיות. חסרון: זה לא המגע וההרגשה של פסנתר אמיתי, ומי שמנגן שם לב..

סינתיסייזר - עוד כלי ממשפחת האלקטרופוניים בעלי-המקלדת, שהרעיון שעומד מאחוריו הוא יצירת צלילים סינתטיים, כאלו שאוזן האדם לא שמעה מעולם. לתכנת צלילים.

אורגן הוא כלי מקלדת שעובד באמצעות תנועת אוויר (אירופוני). לרוב רואים כאלו בכנסיות. בעברית הוא נקרא "עוגב".
נפוץ גם כלי הנגינה "אורגן חשמלי", שהוא קצת דומה לעיקרון של פסנתר חשמלי - הניסיון להביא את העוגב לבית, ככלי חשמלי, ולא ככלי נשיפה עצום.

אורגנית - צעצוע. לא יצא לי לראות משהו שנקרא באמת "אורגנית איכותית" והוא לרוב משמש ילדים או הפקות זולות במיוחד, ולפעמים גם בתור מקלדת שליטה (כמו אורגנית רק ללא צלילים, שכל הרעיון שלה הוא שמחברים אותה למחשב).

עכשיו כדאי שגם תשאל את עצמך אם אתה רואה אותה חוזרת לנגן, או כמה היא תיהנה מזה, וכמה תהיה מוכן להשקיע כדי לקנות לה מוצר איכותי, ולא משהו שישעמם אותה מהר.

assaf66

New member
חסרון נוסף

בפסנתר אפשר להחליף או לתקן קלידים בודדים/מיתרים בודדים.
אם זה קורא בכלי אלקטרוני.. נדפקת

1Reebok

New member
זה לא מדויק בכלל,

וזה ממש תלוי במה התקלה.
לי כבר היתה בעיה רצינית עם אחד הסולים הנמוכים ברולנד - הסוסטיין לא עבד לו משום מה.
הזמנתי טכנאי, תיקן.
היתה לי הזדמנות לראות את המנגנון הפנימי ושהוא קצת יסביר לי עליו.. ראיתי שגם תקלות בקלידים ספציפיים אפשר לתקן.

davesh

New member
קודם כל, תודה על התשובה המפורטת.

לצערי, לקנות פסנתר כרגע זה לא בא בחשבון מפאת חוסר מקום בדירה.
מכיוון שיש לנו ילדות קטנות שגוזלות המון זמן, אני לא רואה אותה יושבת שעות ומנגנת. אולי מידי פעם לשיר לילדות, ואחרי שמשכיבים אותן לישון לנגן קצת לעצמה עם אוזניות.
היתרון מבחינתי הוא שיהיה כלי מוזיקלי בבית, ולילדים תהיה אוזן מוזיקלית והן תוכלנה להתנסות בלנגן.
אז מבחינתי, הברירה היחידה כרגע זה פסנתר ל"עניים".
ראיתי כלים של יאמאהה בסביבות 2K:
http://www.kley-zemer.co.il/product.asp?product=10104
http://www.kley-zemer.co.il/product.asp?product=9535

האם זה שווה משהו?
אתה יכול להמליץ על משהו אחר באותו סדר גודל של מחיר? האם יש כלים של חברות אחרות שנחשבות ליותר איכותיות/טובות? אתה מכיר חנויות קטנות בת"א שיתנו לי שירות אישי ומחיר תחרותי?

פסנתר או אורנית

היי לך
נתת כאן שתי הצעות לפסנתרים חשמליים ולא לאורגניות
יש גם אורגניות עם טאץ שעולות כמה מאות שקלים

כמובן שעדיף לקנות פסנתר והמחירים שהבאת כאן נראים לי נמוכים וסבירים
יש אתר שנקרא זאפ שבו ניתן לעשות השוואות מחירים

כרגע אין לי להמליץ לך על חנויות פרט למיוזיק סנטר בראשל"צ תקבל שם שרות אישי וטוב
במידה ותהיינה לי המלצות על חנויות בהמשך אשמח לתת אותן כאן

הפסנתר יוכל לשמש את כל המשפחה במידה ותתחילו ללמוד

בהצלחה

אורנה מורה לפסנתר
054-5870569

1Reebok

New member
חשוב להבדיל בין "טאץ'" ו"מגע" -

טאץ' (Touch Response) היא התכונה שמאפשרת לנגן בעצמות שונות. ככה אם אני לוחץ על הקליד בעדינות הצליל יהיה שקט ("חלש"), ואם אני לוחץ עליו בחוזקה הצליל יהיה רועש ("חזק").
מגע הוא כמה שהפסנתר החשמלי מזכיר בזמן נגינה פסנתר אקוסטי. העיקר הוא המנגנון הפטישי, שהיום קיים כמעט אצל כל הפסנתרים החשמליים - אמנם באיכויות שונות ממוצלחים במיוחד ועד מיותרים, אבל קיים.

לא יצא לי לראות אורגניות שאין בהם טאץ', אלא אם כן הן זולות ברמה של מאות בודדות של שקלים.
אבל ברוב האורגניות שאני רואה אין מגע, יש עיצוב שנראה כמו פסנתר.

assaf66

New member
גם טאץ' נעשה ברמות שונות

ומתחשב בהמון פרמטרים .. העליתי לכאן תגובה פעם שעוסקת בדגימות של רולנד ובמה הן שונות מחברות אחרות (לא בקטע פרסומי)

פסנתר עדיף בהרבה

אורגן הוא כלי שאף מורה לפסנתר לא יעיז להמליץ אלא הוא עולה 10000 שח היות והם מרגישים כמו צעצועים בגלל המגע הקל ונשמעים ככה בשלוש אלף אפשר לקנות יופי של פסנתר משומש תקין שהוא גם רהיט יפה ונשמע הרבה יותר טוב מאורגן. שלך שלומי דגול

למעלה