שאלות

hollypop girl

New member
שאלות

עדיין לא הבנתי איך בדיוק פועלת ההגנה הזאת של הרוח המוזרה ההיא בכיכר גרימולד
בספר השביעי... איך היא פועלת? ממי היא נועדה להגן (הרי סנייפ נכנס למקום בכל מקרה)?
ובשביל מה סנייפ הגיע לכיכר גרימולד והפך שם חצי מהבית? הוא לא צריך מידע על המסדר כי הוא כבר יודע
כל מה שיש לדעת. אם הוא הגיע כדי לחפש משהו על לילי אז א. אין טעם להפוך חצי מהבית, רק את החדר של סיריוס
ואת זה הוא היה יכול לעשות מיד אחרי המוות שלו (עוד לפני שכל הרכוש שלו יעבור להארי) ב. מה הוא כבר ציפה למצוא שם?
אם סיריוס עזב את הבית בגיל 16 (לפני שהוא בכלל הכיר את לילי לעומק) וחזר לשם רק אחרי אזקאבן כשכל מה שהיה
לו איתו זה בעצם מה שהיה *עליו* ביום שבו נכנס לאזקבאן+עוד שנתיים של שיטוטים מי-יודע-איפה...זה אפילו לא הגיוני
שהמכתב של לילי (שנשלח בקיץ שלפני המוות שלה) יהיה איתו כשהוא נכנס לאזקבאן (אלא אם כן הוא שכב אצלו בכיס כמה
חודשים על ליל כל הקדושים). גם אם הוא עבר בבית הקודם שלו לקחת כמה דברים, מה הסיכוי שהוא ייקח איתו מכתב (!) מילא
אלבום תמונות...

עוד שאלה שהרגע חשבתי עליה...
בסרט מראים את סנייפ במכתש גודריק (כשהארי עוד שם, כלומר לפני שהאגריד וסיריוס הגיעו לשם) אבל זה לא היה
בספר נכון? (או שכן, ואני פשוט לא זוכרת
)
אבל לפני הספר אנחנו יודעים שסנייפ גילה על מותה של לילי מדמבלדור (ואז הייתה להם את שיחת ה"אתה לא תגלה
לאף אחד!") בהנחה והוא בא לשם אחרי השיחה...איך דמבלדור גילה על מותם? (לפני שמשרד הקסמים הגיעה לשם
לפינוי גופות או משהו...) ועוד גילה על זה כלכך מוקדם שהוא הספיק גם לדבר עם סנייפ וגם לשלוח לשם את האגריד
לאסוף את הארי (+ עד שהאגריד שיכנע את סיריוס לתת לו לקחת את הארי+עד ששניהם עזבו) נראה כאילו המשרד לא
ממש ממהר להגיע ל"זירת הפשע" שבה וולדמורט רצח לאחרונה...לעומת זאת, לקרב בין פיטר וסיריוס הם הגיעו דיי מהר...
אם אנחנו יודעים שגרים הרבה קוסמים במכתש גודריק הגיוני שמישהו מקורב לדמבלדור (בתחולדה?) יודיע לו אבל
מישהו בטח גם הודיע למשרד הקסמים...

HassiD

New member
לדעתי

לגבי הבית, יכול להיות שהוא היה מוגן כבר קודם, ולכן סנייפ לא יכל להיכנס, וגם אם לא, אנשים בדר"כ לא פורצים למישהו חי הביתה, זה קצת יותר "פלילי", לעומת פריצה לבית של מישהו שמת, שזה יותר "כל הקודם זוכה", מה גם, שלפני כן פחות הטריד אותו המכתב של לילי, ועכשיו, כשזה של הארי, הוא אולי פחד שזה יתן להארי מידע כלשהו עליו, ויפדח אותו "מוקדם" מידי...

לגבי המכתש, זה לא כמו שהיה עם פיטר. פיטר, עשה פיצוץ מטורף, נראה לי שאפילו אני שמעתי אותו (ואני נולדתי רק 5 שנים אח"כ...), בעוד שמה שהלורד עשה, זה כולה לרצוח מישהו ואז למות בעצמו, ככה שזה לא אמור לעשות רעש (אפילו לא כמו אקדח או משהו כזה), אלא רק אור ירוק, שמי שראה - ראה...

hollypop girl

New member
אתה מתכוון שדמבלדור שם

כשפי הגנה אחרי המוות של סיריוס ובגלל זה סנייפ לא היה יכול להיכנס? ואחרי המוות של דמבלדור הכשפים
נעלמו ובגלל זה הוא נכנס רק אז? (למשל, ההגנה של מודי לא פגה אחרי מותו, וסנייפ הצליח לעבור אותה איכשהו
למרות שהיא נועדה להגן על הבית ספציפית *ממנו*)

אנחנו יודעים שהפיצוץ מהקללה הרס חלק מהקומה השנייה (אני די בטוחה שהארי הזכיר את זה בביקור שלו שם...)
חוץ מזה שעל הבית היה קסם הסתרה אז או שהוא פתאום חזר להיות נראה (וקשה שלא לשים לב לבית שפתאום מופיע,
במיוחד בערס כשכולם בבית ועוד בערב ליל כל הקדושים כשסביר שיש אנשים ברחובות) או שהוא המשיך להיות בלתי
נראה (ואז משרד הקסמים הסיר את הכישוף כדי ליצור אנדרטה) אבל במקרה כזה האגריד וסנייפ לא היו אמורים לראות
אותו...

ההגנה של מודי היתה פשוטה מאוד

היא התכווונה לתפוס את סנייפ מתוך הנחה שהוא רצח את דמבלדור ולא יוכל לשקר, אבל זה לא היה נכון, מבחינת דמבלדור סנייפ לא הרג אותו אלא רק סיים את העבודה בצורה הומאנית ולכן ההגנה לא תפסה אותו, סנייפ אומר "לא אני הרגתי אותך אלבוס" וזה עובד כי הוא לא משקר.

באמת לא מוסבר למה סנייפ עשה חיפושים במפקדה, אני לא חושבת שהוא בא כדי לחפש את המכתב הספציפי הזה אלא שזו היתה מציאה מוצלחת, יכול להיות שהוא כן קלט משהו לגבי ההורקרוקסים מדמבלדור וחיפש רמזים.

לגבי מכתש גודריק, לא מפיע בשום מקום בספר שסנייפ היה שם, לפני או אחרי שהאגריד לקח את הארי. זה רק בסרט.
סנייפ גילה בעצמו על המוות של לילי, לא דמבלדור סיפר לו, כיוון שבזכרון מופיע שהוא באבל נוראי וזה מראה שהוא כבר ידע. ודמבלדור מגייס אותו לריגול באמצעות שימוש באבל שלו.

hollypop girl

New member
האמת שזה לא ממש ברור דרך מי הוא

גילה כי הסצנה מתחילה בזה שהוא יושב באבל על הכיסא במשך שתי דקות ואז אומר "חשבתי שאתה
תשמור עליהם"
זה נשמע כאילו דמבלדור סיפר לו, היו לו שתי דקות של הלם והבנה ואז המשך השיחה. אני מניחה שאם הוא היה
מגלה ממקור אחר (מאיזה? אם אפילו משרד הקסמים לא היה שם עדיין) אז הוא היה פותח את הדלת ויש בא
אליו בטענות שלא הגן עליהם טוב...

GolanBerlin

New member
מה זאת אומרת???

אחרי שדמבלדור מת, סנייפ הלך לבית ולקח את הדברים.

מודי שם את ההגנות אחרי זה.

GolanBerlin

New member
נראה לי שהתבלבלת, בנוגע לההגנה על הבית

ההגנה הזאת הופעלה רק אחרי המוות של דמבלדור. מודי שם אותה. זה הכל. לא הבנתי איפה התבלבלת?

למה שדמבלדור ישים כשפי הגנה נגד סנייפ לפני המוות של סיריוס???

למעלה