שאלות :)

שאלות :)

אמא שלי בעלי סורגת חובבת. נשארו לה הרבה עודפי בד והיא ביררה קצת באינטרנט מה אפשר לעשות עם זה ואחת ההמלצות הייתה לסרוג כובעים לפגים ולתרום לפגיות. היא סרגה כבר לדעתי משהו כמו 20 כובעים (מקסימים!) ואתמול היא הייתה בפגיה של קפלן ודיי שיגעו אותה שם ככה שהיא ירדה מהרעיון. שאלותי: א. האם אתן יודעות אם יש פגיה שרוצה לקבל את הכובעים או שיש איתם בעיה מבחינת סטרליות? אין לי בעיה להגיע אישית לפגיות של שיבא ובלינסיון. ב. במידה ולא יש בנות שרוצות צריכות כובעים קטנטנים לפגים שכבר השתחררו? המון תודה ליטל

smorss

New member
תשובה חלקית

סיפור שקרה אני לא כל כך זוכרת את הפרטים המדוייקים אבל זה היה בערך ככה: לפני יות מ-5 שנים נשים חביבות כמו חמותך התארגנו וסרגו כובעים מצמר לילדי פגייה כלשהיא (נראה לי ב"ש) אאל"ט, הכובעים לא עברו סטריליזציה והתינוקות נדבקו בחיידק שגרם לתמותה של כמה מהם ועד כמה שידוע לי יש אמא של ילד ששרד את הזיהום שכותבת פה בפורום באופן קבוע. בגלל ניסיון העבר מאוד נזהרים בפגיות לקבל בגדים שנסרגו בלי לוודא שהם חוטאו כמו שצריך. צריך לברר מול הפגיות השונות אם יש להם פרוטוקול של ניקוי וחיטוי הכובעים ואם הם מוכנים לקבל אותם. אני זוכרת שבזמנו אצלנו האחות הראשית בפגיה הבאה שקית עם שמיכות צמר וכובעים שהיא קיבלה תרומה ושהיא עצמה דאגה לחטא אותם ולכבס אותם כמו שצריך. כל הכבוד על היוזמה.

yayash80

New member
הצעה

קודם כל כל הכבוד לחמותך, שנית, אופציה נוספת היא להשאיר לצוות כובעים ושיציעו אכן לפגים שמשתחררים הביתה לקחת כובע ולכבסו ולחטאו בביתם. זה אכן קשה למצוא כובעים לקטנטנים שמשתחררים במשקל שני קילו ואני בטוחה שהרבה הורים ישמחו למתנה מסוג זה.

תודה על הצעתכם הנדיבה, אני מצטרפת להצעה

שאולי הורים לקראת שחרור ישמחו לקבל כובע סרוג קטן ולדאוג לנקיונו, בני הוא אחד הילדים שנפגע קשה בזיהום של כובעי הצמר בסורוקה לפני 7 שנים. ואחרי פרשה זאת נזהרים בפגיות מלקבל כובעים[ הזיהום עצמו הגיע מממכונת כביסה שכיבסה את הכובעים] ולא חלילה ממי שסרגה.. לכן שווה לנסות להציע בפגיה והם יחשבו לנכון למי לתת ואיך. תודה

אני יודעת שבשניידר

(הפגייה של ביה"ח בלינסון) משתמשים בכובעי צמר. אולי שווה להתקשר לשם ולשאול, אולי הם צריכים עוד. כשאנחנו היינו שם בקיץ ראיתי שאחיות מחפשות כובעי צמר ולא תמיד היה.

למעלה