שאלות

• פותח הנושא RMN
  • פורסם בתאריך

RMN

New member
שאלות

שלום לכולם! אני תושב נתניה המעוניין להתנדב למישמר האזרחי. אני בן 27, לוחם לשעבר ביחידה קרבית. אשמח לקבל מידע לגבי הפעילות במשא"ז. האם עלי להתנדב מספר שעות קבועות בשבוע? האם יום ההתנדבות קבוע? למי עלי לפנות? תודה מראש למשיבים.

מתנדב

New member
RMN ברוכים הבאים לפורום...

בעיקרון אתה יכול לגשת לאחד מהבסיסים של המשמר האזרחי הקרוב לביתך ולמלאות טופס של הצטרפות למשא"ז. לגבי השעות של הפעילות, לכל מתנדב יש את שעות הפעילות שהוא מחוייב לעשות, הן קלאסי והן יח"מ (שזה היחידות המיוחדות), זה הכל תלוי לאן שאתה רוצה להשתבץ. והאם יש יום קבוע?, אין יום קבוע למשמרות, אתה בעצמך יכול לבנות לך צוות ויום מסויים שתעבדו יחד כצוות, (וזה אפילו מומלץ מאוד). היות ואתה היית לוחם ביחידה קרבית, אני חושב שאתה תוכל ישר להתנדב ביח"מ מבלי לעבור את הקלאסי, בכל מקרה אתה תצטרך לבדוק זאת מול הרמק"מ.

RMN

New member
ערב טוב מתנדב

מה זה בדיוק יח"מ ואילו אפשרויות מוצעות במיסגרת זו? האם יש הכשרה שצריך לעבור? בתודה.

מתנדב

New member
יח"מ זה יחידות מיוחדות

שזה אומר, מתמיד או ית"מ. מתמיד - עובדים כפוף לתחנה עזרה בסיורים בכל המשתמע מכך, כמובן שבענייני מעצרים או שימוש בכוח, שזה כבר יש קורס מיוחד, ולא בכל המקרים והאירועים מותר למתמיד להתערב. ית"מ - זה יחידה משטרת תנועה, הם נותנים דוחות ועוסקים בכל הקשור לתנועה. יש אפשרות להתנדב גם למתנ"א - שזה התנועה הארצית אבל זה כבר שלב ב´, דבר ראשון חייבים לעבור את שלב א´, שזה הית"מ. ולגבי הכשרה - יש הכשרות וקורסים שמעבירים את המתנדבים היח"מ, לקלאסי אין שום קורס.

ישראל26

New member
RMNערב טוב להלן הסבר לשאלתך

ערב טוב לך !! במשא"ז או בשמו החדש "אק"מ -אגף קהילה משא"ז ישנם שתי אפשרויות להתנדב שבתוכם מחולקות למספר יחידות /קטגוריות : 1)המשא"ז הקלאסי : גיל ההתנדבות מ 16 עד 80 תנאי הקבלה - ללא עבר נפשי /פלילי -בריאות תקינה , הפעילות הנדרשת היא כ4 שעות בחודש -והיא נעשית בבסיסים שכונתיים בדרך כלל בבתי ספר , או במרכזי שיטור קהילתי במתקני עיריה , כאשר מפקד הבסיס הוא שוטר בחצי משרה ואילו מפקד מרכז השיטור הקהילתי -שהוא לעיתים מפקד אותו בסיס הפעלה -אם הם ביחד - הוא שוטר ותיק במשטרה . הפעילות מתמקדת במניעת פח"ע ,בולטות , אירועים מיוחדים ועוד . ההכשרה היא :בדיקת רישום פלילי והשבעה , אימון ירי רטוב /יבש ברובה קרבין M1 ,קבלת תעודת "שוטר /מתנדב " שיעורים מספר על חפצים חשודים , עזרה ראשונה , ועוד .. הפעילות נועדה במיוחד לכאלו שרוצים פעילות פשוטה ומייד להתחיל לפעול בלי יותר מידי אקשן וקצת יותר "מפגש חברתי " מאשר פעילות וגם לא צריך להתחייב לשעות רבות יותר . 2)יח"מ -היחידות המיוחדות /משטרה /אקמ - הגיוס ליחידות הללו ניתן להתגייס רק לאחר צבא או ביחידות "המתמיד והתנועה = ניתן גם באמצע הצבא -במידה ויש לך זמן להליך ההכשרה . היחידות הם דינימיות מאוד , הן מפעילות אנשים ונשים כשוטרים מתנדבים העובדים לבד , או כאנשי צוות ביחידות המשטרה הרגילות , כאשר האק"מ אחראי על ההכשרה והמנהלה והפעילות המקצועית היא ביחידה אליה אתה הולך . היחידות מחולקות לשניים :1)א- מתמי"ד -מתנדבים במדים ביחידות הסיור במשטרה (ניידות התגובה הכחולות העונות לאירועי 100 ) שם אתה משמש כאיש צוות לכל דבר יחד עם השוטר . נתוני קבלה : ללא עבר פלילי ,שירות מלא בצהל , מעבר של תחקיר בטחוני וקורס שוטרים קצר באיזור שלך (ללא כושר ) הנעשה בשעות אחהצ ובו לומדים כיצד לעבוד -קבלת תעודת מינוי ויציאה לשטח תוך חניכה בשלבים הראשוניים . ב-תנועה -ית"מ - או ית"מ בתנועה ארצית - מתנדבים המפעילים ניידות תנועה עירוניות בתחום העיר או ניידות תנועה ארציות על כבישים מהירים באיזורך (הסעה ליחידה מובטחת במידה והיא לא בעירך ) ביחידה זו המתנדבים יכולים גם לעבוד (במדים כמובן ) ללא שוטר בשכר . והפעילות כשמה היא .טיפול בתאונות , מניעה וטיפול בעברייני תנועה ועוד .נתוני קבלה כמו במתמיד -ללא הרשעות או עבירות תעבורה קשות , ומעבר של קורס שוטרים מתנדבים בתחום התנועה . ג-יומנאיות בעיקר לנשים -עוזרות ליומנאי בתחנה בטיפול בתלנות בהכוונה של ניידות ועוד -צלפים -גיפים -יחידות חילוץ מקצועיות באיזורים בעייתים -כל יחידה היא בהתאם למקצועיות כח האדם שמצטרף אליה ונתוני הקבלה קשורים למקצועיות בתחומים אלה .ודומים בשאר ליחידות האחרות . 2)בילוש ומודיעין /נוער -יחידות אלו נחשבות "חוד החנית של התחנה בטיפול בעבירות קשות ובתופעות פשיעה חמורות תנאי הקבלה ליחידות הללו מחמירים יותר : שירות צבאי מלא ללא סעיפים נפשיים ,או בעיות משמעת בצה"ל , שירות פעיל במילואים , מעבר של מבחן אישיות פסיכולוגי הבודק התאמתך לתפקיד , מעבר של תחקיר בטחוני ברמה יותר גבוהה , קורס שוטרי בילוש נוער ומודיעין למתנדבים . בריאות תקינה - הפעילות היא דינמית מאוד וכוללת קצת מאמץ גופני לעיתים . בכדי להתקבל לאחת היחידות צריך לחשוב למה הנך מתאים מבחינת דרישות הקבלה או מה מעניין אותך , לגשת לתחנת המשטרה לקצין האק"מ או לסגנו -הקמ"ד קצין המתנדבים , והם -על פי התאמתך יפנו אותך לאחד ממפקדי אותם יחידות לראיון ותחילת תהליך הקבלה .את היחידות הללו מפעילים קצינים/ מתנדבים ותיקים שאותרו כמתאימים לפיקוד ותוכל אף אתה להגיע לזה אם תרצה לאחר כמה שנים והשקעה בעניין . מקווה שהחכמתי אותך ! בהצלחה !! לפיקוד

מתנדב

New member
ישראל26 כתבת יפה מאוד.

אך בדבר אחד אני רוצה לחלוק עליך, לגבי היח"מ, מתמיד או ית"מ, לא חייבים לעשות שירות צבאי קודם.

ישראל26

New member
מתנדב ידידי

אני יודע שיש אצלינו ביחידות היח"מ -מתמיד ותנועה כאלו שלא עשו צבא בגלל פרופיל 21 רפואי -לא נפשי , והצליחו להכנס כחריגים לאחר שהומלצו . אך נראה לי שבכדי להתגייס ליחידות אלה חייבים שירות צבאי /או לאומי כל ש הוא -אם אינני טועה -מספר הנהלים רב הכרס של האק"מ. ואם אני טועה -מודה לך על התיקון .

מתנדב

New member
ידידי, אתה עדיין טועה, אבל בכל מקרה

תבדוק את זה מול הרמק"מ.

RMN

New member
תודה רבה למתנדב ולישראל על המידע

השבוע אני מתכנן לבקר במפקדת המשא"ז בעיר ולהתחיל את התהליך. נראה איך זה יתגלגל.

למעלה