שאלות...

אפפ

New member
שאלות...

לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל בכל זאת. אני משתמשת בטמפונים בזמן המחזור וכתוב שיש להשתמש בגודל הכי קטן שמתאים לך. אני בדרך כלל משתמשת במיני, אבל בימים הראשונים אני שמה נורמל כי זה מחזיק יותר זמן. אז האם זה בסדר שאני שמה נורמל שזה יחסית גדול לי למה שאני רגילה להשתמש? ועוד שאלה, האם זה נכון שטמפון עוצר את הזרימה של הדם ורצוי לפחות בלילה לשים תחבושת? אני פשוט עם טמפון מהמחזור הראשון ואני מרגישה עם טיטול כשאני שמה תחבושת אבל אני באמת מרגישה שיש פחות זרימה עם טמפון אז יכול להיות שזה באמת עוצר את הדם? תודה!

שאלות...

אין שום בעיה להשתמש באיזה גודל שסופג לך מספיק. אין הבדל ממשי ברוחב של הטמפונים , רק בכושר הספיגה שלהם. חשוב שתקני טמפונים שגדלים לאורך ולא לרוחב ואז גם הקוטר לא ישתנה במיוחד. טמפון לא יכול לעצור את הזרימה של הדם , בוא רק סופג ומונע מהדם לצאת החוצה מהנרתיק עד שהוא ספוג לגמרי ואז הדם כן יוצא החוצה. הבעיה בלילה היא שמדובר במשך זמן ארוך מאד שהטמפון נשאר בנרתיק ( אם את ישנה עד מאוחר זה יכול להיות אפילו 12 שעות או יותר) ואז יש סיכון מוגבר לזיהום. אם את ישנה 6-7 שעות - אין שום בעיה. רק תשימי טמפון חדש לפני השינה והחליפי מייד בבוקר.

אפפ

New member
תודה

ומה הכוונה זיהום? למה זה עלול לגרום? אולי עדיף בלילה לשים תחבושת אז ולא טמפון?

papertiger2

New member
...

גם ככה אם את משתמשת בטמפונים אז צריך פעם ב24 שעות להיות עם תחבושת אז עדיף לשים בלילה.

למעלה