שאלות

gennady9

New member
שאלות

התחלתי לקרוא על חלומות צלולים לפני כ3 ימים [ מNANA PLANAT ] עוד לא היה לי חלום צלול...ואני בן 14 אגב עוד מעט 15 בכל זאת, אני מתמיד לעשות בדיקת מציאות ורציתי לדעת, כמה זמן מאז שמתחילים לוקח בדרך כלל עד שחולמים חלום צלול(או לפי מה שראיתי פה "חצלול")... הרי יש את חוש המישוש, וקראתי שמישהו אמר שהוא דרך על זכוכית והוא הרגיש כאב רב, וכולם פה מספרים שהם עפים וזה ומה יקרה אם תתנגשו באיזה משהו או תפלו על האדמה בחוזקה, או אפילו, איכשהו תמותו בתוך החלום? ירגישו את הכאב? מה יקרה אם אני יכנס לתוך המראה? מה יקרה אם אני יראה משהו מפחיד, כמו מפלצת, אני יהיה צריך פשוט לחשוב שהיא תיעלם או משהו? ובאיזה תדירות קורים חלומות צלולים וכמה זמן הם נמשכים? זה פחות או יותר מה שרציתי לדעת...אני מרגיש ובטוח ששחכתי כמה שאלות...אז אני ישאל אותם אחר כך, ותודה על העזרה =]

EndOfAllHopes

New member
המממ

בעקרון מה שיקרה בחצלול הוא מה שאתה מאמין שיקרה - אם תאמין שיכאב לך מאוד כשתדרוך על זכוכית יכאב לך, אבל נראה לי פחות מבמציאות (בעצם לא תרגיש כאב אמיתי אלא רק זיכרון של כאב, נראה לי). גם יש סיכויים גדולים שאם תרגיש כאב חזק בחלום הדבר יגרום לך להתעורר - כמו גם במקרה של מוות בחלום. אני לא חושב שיש לך ממה לחשוש, הקטע הוא שההרגשה של הפחד גורמת לחלום מפחיד שמגביר את הפחד שגורם להמשך חלום מפחיד וכ"ו, מין מעגל קסמים כזה. אבל אם באמצע תבין שזה "רק חלום" ושאתה שולט עליו ה"סיוט" ייפסק. אבל לפני שאתה חושב על העניין הזה אני מציע להמקד ביצירת חצלולים וכשתצליח לחצלל תחשוב על העניין הזה. תדירות של חלומות צלולים משתנה - יש אנשים שחווים כל לילה הרבה אבל רוב האנשים לא חולמים כמעט בכלל. לדעתי תדירות החצלולים של מחצללים תלויה ברמת ההשקעה בנושא - ככל שתקדיש לו יותר זמן ומחשבה התדירות תעלה - כמובן שהתהליך דורש השקעה רבה בד"כ. משך הזמן של חצלולים בהתחלה הוא לרוב מספר שניות בודדות, אח"כ שכבר לא מתרגשים ומשתמשים בשיטות להארכת החלום משך הזמן האובייקטיבי יכול להגיע למספר דקות או אפילו עשרות דקות, מה שבחלום יכול להראות כמספר שעות/ימים או אפילו יותר בהצלחה

gennady9

New member
תודה ו...

תודה ותזכיר לי איך להאריך את החצלול(זה נשמע כזה מצחיק XD ) וגם לא עניתה לי על השאלה מה קורה כשאני נכנס למראה.. :S

EndOfAllHopes

New member
המממ

אי אפשר לדעת מה תראה במראה (לכל אחד זה שונה) למשל אני כמה פעמים ראיתי את עצמי רגיל במראה, וכמה פעמים ראיתי את עצמי באופן מוזר(שיער שונה, אף ענקי וכ"ו). יש מספר שיטות להארכת החצלול - שיטה אחת היא כשרואים/מרגישים שהחלום הולך להיגמר מסתחררים (מסתובבים) במקום. שיטה זו כנראה גם תשנה את הנוף של החלום (למרות שאני יכול להעיד שלא תמיד...) שיטה אחרת היא לשפשף את כפות הידיים כמו שעושים בשביל לחמם את הידייים ויש עוד שיטות

gennady9

New member
לא הבנתה אותי

1.שאלתי מה קורה אם נכנסים לתוך המראה, מה שרואים אני יודע כבר קראתי על זה... 2.ואת הסחרור וכל זה כבר קראתי אני יודע את זה לא התכוונתי לזה אבל לא משנה.. בכל זאת הלכתי לישון ומי יודע אולי יהיה לי חצלול או לפחות חלום שאני יזכור :)

EndOfAllHopes

New member
צודק צודק

1- משום מה כשאני קורא מראה בקשר לחצלולים תמיד זה מתקשר אצלי מיד ללהסתכל במראה אז אני לא קורא מה באמת כתוב. אז האמת היא שלא יצא לי להיכנס למראה אז אני לא יודע ממקור ראשון איך זה. 2- אז התכוונת איך לגרום לחלום להימשך יותר מהזמן האובייקטיבי שלו? לא יודע אם זה עובד, לא היו לי חצלולים כאלה, אבל היו לי חלומות רגילים כאלה לכן זה בטוח אפשרי - אפשר לנסות פקודות קוליות כמו "האט את הזמן", "עצור את הזמן" וכ"ו, אבל אני סקפטי אם זה עובד, כי נראה לי שכדי שחלום ימשך יותר ממשך הזמן האמיתי שלו צריך להיות בחוסר-מודעות לזמן האובייקטיבי, וכאשר החלום צלול דווקא יש מודעות...

למעלה