שאלות

tweeg

New member
שאלות

איך פצצות תאורה נשארות באוויר במשך 20-30 דקות? ואיך חלליות משנות כיוון בריק?

Snir2121

New member
אתה לא חייב חומר שיקיף את החללית כדי

לשנות כיוון. כמו שאפשר לגרום לפיצוץ במקום ללא כל חומר, ככה גם אפשר לנצל אנרגיה לדחיפה של אותו הגוף בחלל. (ניסיתי למצוא תמונה רלוונטית, על הפתחים בחרוט של מעבורת חלל של נאסא ולא מצאתי. הפתחים האלו את המפתח לניווט המעבורת.)

tweeg

New member
לא הבנתי

פיצוץ? אתה מדבר על אש? אז נגיד שאתה יוצר אש ע"י מכלי חמצן שאתה מביא איתך ומשחרר בנוסף לדלק אני עדיין לא מבין איך אתה יכול להשפיע על מהירות/כיוון וכו' בריק תנועה זה הפעלת אנרגיה לכיוון משהו כדי שההתנגדות שלו תזיז אותך לכיוון השני (לכל תגובה יש תגובה נגדית,נראה לי חוק ניוטון) אך אתה יכול לעשות את זה בריק? לפי מה שאני זוכר,החלליות של נאסא משתמשות בכוח המשיכה של כוכבים(הירח וכדוה"א) בשביל לשנות כיוון,ע"י מסלולים קבועים מראש (אני לא כ"כ בטוח בזה)

Snir2121

New member
טעות שלי, התחלתי לדבר על מעבורת חלל

ואתה בכלל שאלת על חלליות. המשך התשובה לגבי המעבורת: נניח שמפוצצים פצצה גרעינית על הירח (זה כמובן לא דורש חמצן, כי התהליך אינו בערה) - עדיין יהיה מכתש ענק והדף - כלומר יש הדף במקום של ריק. החוק השלישי של ניוטון קובע כי אם גוף A מפעיל כוח על גוף B, גוף B יפעיל את אותו הכוח בכיוון המנוגד על גוף A. אם אני מבין נכון, השאלה שלך היא מאיפה יש גוף B אם אנחנו בריק - לדעתי התשובה היא שגוף B מסופק מהחללית עצמה (אם הם מזרימים אוויר בכוח רב ועל ידי כך דוחפים את המעבורת, למשל, אז האוויר מתפקד כגוף B). לגבי חלליות זה אחרת. נותנים לחללית את הדחיפה הראשונה כשהיא עוד בכדוה"א, ולפי החוק הראשון של ניוטון - היא תמשיך בתנועה לינארית כל עוד אין כוחות אשר פועלים עליה. את הכוחות הקיימים בחלל (כוח המשיכה בעיקר) אכן מנצלים לצורך התנועה שלה (בד"כ החללית מקיפה את השמש כמה פעמים עד שהיא בכלל מתרחקת ממערכת השמש. אבל מחשבים את זה, זה עובד
).

tweeg

New member
מה ההבדלים בינהם?

על הירח יהיה הדף כי יש את האדמה שממנה יש הדף(בוא נעזוב את סוג הכוח,לא רלוונטי) אבל בחלל אין מי שיחזיר את ההדף אני לא חושב שזה יעזור, זה כמו לנסות להרים את עצמך מהאוזן אתה צריך "נקודת יחוס" חיצונית בשביל לשנות כיוון אתה אומר שכרגע לפי הטכנולוגיה של היום חלליות לא יכולות לשנות כיוון בלי הקפה של כוכב כלשהו? הבנתי את הקטע של איך החלליות ממריאות,ואיך הם יכולות להמריא מהירח אבל נגיד חללית טסה,באמצע הדרך בין כדהו"א לירח הם רואים מטאור הם יכולים לשנות כיוון? "תן לי נקודת משען,ואני יוכל להסיט את כדור הארץ ממקומו" (טוב,בערך)

Snir2121

New member
אין אפשרות לשנות כיוון.

אבל גם אין צורך, כי המסלול מחושב ודואגים שהיא לא תיתקל בשום דבר. אחרי שהיא מסיימת את המשימה שלה, החללית יוצאת ממערכת השמש - ומטיילת לה בגלקסיה. יש מספר חלליות כאלו כבר היום.

Uדית

New member
מוזר לחשוב שהחללית תשאר במשך כל חייה

פונה לאותו הכיוון

TotalCommnader

New member
לפצצות תאורה יש מצנח שמאט אותן

ניווט חללית נעשה באמצעות חוק שימור התנע: אם אתה דוחף משהו דרך צינור בחללית (עדיף גזים בוערים כי בגלל הלחץ הם מהירים) החללית נדחפת לצד השני. הגזים הם תערובת מימן וחמצן וכך הם בוערים למרות הריק

tweeg

New member
לא הבנתי

איך זה שאתה דוחף גזים מחוץ לחללית משנה את הכיוון שלה? תודה על התשובה השניה

TotalCommnader

New member
תחשוב על זה כחוק הפעולה והתגובה או חוק שימור

התנע. אדם שעומד על הקרח (חיכוך נמוך - כמו בחלל) וזורק משהו כבד או יורה ברובה חזק יזרק לצד השני. תחשוב על החללית בתור היורה ועל הגזים בתור הכדור. זה אותו דבר

tweeg

New member
אה הבנתי

תנע=מסהXמהירות ואז אני מוריד מסה והמהירות עולה? או שאפשר להגיד שמעצם הזריקה של חומר לכיוון אחד מפעיל כוח לכיוון השני? מצטער על ההטרדה והבלאגן,אבל לא למדתי פיזיקה בכלל

TotalCommnader

New member
נכון לגבי הכח אבל לגבי שיקולי תנע צריך לחשב א

ת סכום כל התנעים. אפס לפני (בהנחה שהחללית עמדה) ואפס אחרי. למה אחרי - כי כיוון מהירות החללית הפוך לכיוון הפליטה ואז החיבור שלהם נותן אפס. גם המסה משחקת תפקיד. חללית גדולה תוסט מעט ע"י גז שיעוף מהר.

למעלה