שאלות

shimale3

New member
שאלות

בס"ד מה מדברים בפגישה ראשונה? כמה זמן אמורה להיות פגישה ראשונה?(או יש הבדל בין חסידים לליטאים אז אני חסיד) תודה רבה

שלום לך.

קודם כל: ברוך הבא אל פורומינו הקט. שנית: על השאלה הראשונה ששאלת - ענינו כאן לא מעט פעמים, ואני מציעה לך לדפדף קצת בדפי הפורום ולקרוא. ובכל מקרה אענה לך בקצרה: פגישה ראשונה היא כמו כל פגישה עם מישהו שאתה לא מכיר. מדברים בעיקר על פרטים מזהים ראשונים - הורים, משפחה, לימודים, עבודה, ישיבה וכו'. שלישית: אורך הפגישה משתנה בד"כ לפי ההרגשה. אין כללים. תזרום, תרגיש, תגשש. נעים לכם? שבו עוד קצת. אבל תמיד תשאיר טעם של עוד. בהצלחה.

shimale3

New member
|נצל"ש| עוד שאלה.

בס"ד אני הייתי מזרוחניק ואני שנה שניה בישיבה (אני בן 19) אם הציעו לי חרדית מבית יכול להיות שיש איזה פגם במשודכת? או שאולי כבר השתלבתי? או שהם מוכנים להתפשר?(היא קצת מבוגרת) תודה רבה.

לצערינו,

אדם שלא נולד אל תוך החברה החרדית - נחשב ל"פגום" (ואני כותבת את זה בכאב), כך שסביר מאד שאם מציעים לך חרדית מלידה - יש איזשהו קושי (משפחה מפורקת, בית עני, מבוגרת קצת, גרושה, וכו'). אבל לפעמים - ה"פגם" שלה יכול להיות יתרון בשבילך.

shimale3

New member
יכול להיות שזה בגלל שהיא מבוגרת?

בס"ד היא בת 21 ואיך אפשר לברר על פגמים אחרים?

יכול להיות

(מבוגרת? בת 21? וואלה!) לא בטוח שיש פגמים אחרים. חוצמזה, את כל הפגמים שלך אתה כבר יודע?

shimale3

New member
זה נקרא מבוגרת?

בס"ד שאלה שניה...אני מקווה שזה שאלה רטורית...
ובכלל איך אפשר לברר על פגמים הרי אף אחד לא יגיד...?

ברוב הפעמים -

את ה"פגמים" תגלה אחרי החתונה. כולם מגלים אחרי החתונה את כל מה שהם לא היו רוצים לדעת, אלא שאלו דברים שאפשר לחיות איתם. (או יותר נכון, הם לא עילה לגירושים). וחוצמזה, לאף אחד אין ביטוח. תתפלל, תבקש שהזיווג יתאים *לך* מכל הבחינות, כולל "פגמים". ויהיה בסיידר.

אתה לא מברר?

הכי טוב לפני שתצא לברר על הבחורה מכל כיוון כדי שלא יהיה איזשהו ספק. לדעתי זה שאתה לא חרדי מבית לא אמור להוות מכשול עבורך ואתה לא צריך להתפשר על זה. אני שמנה לשעבר... נו אז? לא הסכמתי להתפשר בעבר ובטח לא אסכים עכשיו. והשאלה השאלתית.. מה בשבילך נחשב לפשרה

shimale3

New member
../images/Emo207.gif שאלה בקשר לפגישות.

בס"ד בפגישה השניה מדברים על השקפות דעות וכו'. איך אפשר להבין באמת מה הדעה\ההשקפה בקשר לעניין מסויים הרי בפירוש לא שייך לשאול, אם כן איך? אם אפשר להביא דוגמא... אגב בקשר לנושא הקודם...באמת אי אפשר לברר על פגמים של ממש.? ואם כן איך? תודה רבה

אפשר להעלות נושאים, כמו למשל

מה היא חושבת על עיתונים / רדיו / אינטרנט... לשמוע אם היא תיתן לילדים שלה גישה חופשית לזה... זה אומר הרבה על השקפה. לפי איזה רב היא הולכת, את מי היא שואלת אם יש לה שאלה.. לאיזה מוסדות חינוך היא תשלח את ילדיה... (בית יעקב / ממ"ד...) זה שאלות שאומרות הרבה על השקפה. בהצלחה!!

shimale3

New member
שאלות ישירות מדי לא?

בס"ד אם אשאל רק שאלות בסגנון זה, זה יראה כמו בחינה...

זה שאלות בגדול. כמובן שאפשר לפתח את זה כמו

שיחה ולא כמו שאלון... אבל תזרמו כבר. כי גם היא בטח אוצה לדעת על ההשקפות שלך...

../images/Emo45.gif

ואני גם בעד לשאול ישירות. אחרי הכל - מדובר כאן על משהו רציני.

למעלה