שאלות

Q T g i r l

New member
שאלות

1. תוך כמה זמן מהצהרת הצבא על זה שיש לי פטור עד שהם שולחים אותו בדואר? 2. אני יכולה להירשם עם הפטור הלא רשמי? (כלומר- הדף שנותנים כשמודיעים לך שאתה מקבל פטור) זה די דחוף לי להירשם עכשיו כדי לא להידפק עם התקנים... 3. אם אני נרשמת באמצע שנה אני יכולה להתחיל ישר או שאני צריכה לחכות לספטמבר?

תשובות

לפי מיטב זיכרוני זה לוקח משהו כמו חודש חודש ומשהו.
את יכולה להירשם כבר עכשיו והייתי אומרת אפילו רצוי. אבל לפני זה את מסיימת יב' השנה
שנת שירות לאומי בעקרון מתחילה בספטמבר
אני מכירה מקרים שבהם בנות/בני שירות התחילו כמה שבועות לפני, זה תלוי במקום השירות.

Q T g i r l

New member
תגובה לשירן-

1. תודה :) אמרו לי 3 חודשים התחלתי להילחץ... 2. אמרו לי שאי אפשר בלי פטור רשמי ביד... אבל לא ממש ביררתי. כעקרון מחר אני מקבלת את "האור הירוק" מהצבא. אבל עד שישלחו את הפטור אני עלולה לפספס את ההרשמה...ואת התקנים. 3. תודה רבה אבל אני מתכוונת משהו כמו אמצע שנה מרץ וכאלה- זה אפשרי?

תשובה../images/Emo13.gif

בעניין הקבלה לשירות לאומי שעדיין אין לך פטור: יש לי המון חברות שעדיין מתלבטות אם להתגייס או לעשות שירות לאומי והן כבר בדקו כמה מקומות שירות לאומי ואף אחד לא ביקש מהן את הפטור הצבאי....גם בשלבים המאוד מאוחרים (של הסיירות) יש לי חברה שבשנה שעברה שעדיין לא הצהירה, סגרה שירות לאומי, ובסוף השנה החליטה שהיא בכלל מתגייסת... אז ממש אין לך מה לדאוג! אבל, יש ממש קצת מקומות (למשל שירות לאומי בשב"כ), שכן דורשים לדעת אם את הולכת לצבא או לא, אבל בכל מקרה נראה לי שהמיונים שלהם הסתיימו.. בהצלחה!

Q T g i r l

New member
אני דווקא רוצה

ללכת לפתחון לב או לקופ"ח. רציתי גם שב"ס אבל אין בראשון ונורא חשוב לי הקירבה...:)

הי קיוטי...

עם צה"ל אי אפשר לגמרי לדעת כמה זמן זה ייקח, אבל בערך חודש-חודשיים. אבל את יכולה כבר להרשם. תתקשרי לחני מהאגודה להתנדבות והיא תרשום אותך ותקבע לך ראיון. וכן, אפשר להתחיל שירות לאומי באמצע שנה. אני גם התחלתי באמצע. פשוט יש פחות תקנים פנויים עכשיו.

Q T g i r l

New member
תודה רבה אבל

אין תקנים פנויים באגודה להתנדבות בראשל"צ אז אני עושה דרך שלומית והם יותר מקפידים... =/

את בטוחה?

פשוט יש לי חברה שעושה שירות לאומי בראשון, והיא אמרה שמחפשים עוד בת שרות איפה שהיא משרתת...

Q T g i r l

New member
אהה

כן אבל אני רוצה פקידות... היא אמרה לי שיש להם כל מיני אבל אין פקידות

../images/Emo35.gif

אני מניחה שהתכוונת למרץ 2009... נכון? למה לך להתחיל באמצע שנה אם את יכולה להתחיל כבר בספטמבר. לא הבנתי, יש לך פטור כבר? באיזה כיתה את?

Q T g i r l

New member
התכונתי

למרץ השנה- מרץ 08. כאילו עוד כמה חודשים ולא בתחילת שנה הבאה (ספט' 08) יש לי כעקרון פטור אבל עוד לא קיבלתי את הרשמי בדואר...

אם סיימתי יב כבר

למה לא התחלת כבר
איך זה שלא היה לך פטור
צרי קשר עם אחת העמותות, אולי יהיה להם מקום כבר עכשיו.

Q T g i r l

New member
כי

הפטור שלי הוא רפואי, והייתי אמורה להתגייס... וגם היום הייתי בלשכה ושוב שמו לי ועדה רפואית מיוחדת ב20.1 ורק אז יהיה פטור ודאי. לעזאזל. נראלי אני הולכת להידפק מאוד.

למעלה