שאלות

שאלות

אשמח אם תענו לי בבקשה: 1-הנחתי בבוקר תפילין,ולא שמתי לב שהכיפה נפלה לי אז זה נחשב שקראתי....? 2-שמנשקים מזוזה צריכים לשים יד על הראש...? 3-האם זה נכון שה' יתברך שמו לעד יתן לך כול מה שאתה רוצה אם רק תסמוך עליו ותבטח בו...?

Admiral19

New member
תשובות

א. כן, בוודאי. להבא לשים לב. ב. לא, רצוי לשים כיפה על הראש. ג. האמונה עפ"י היהדות אומרת כי הקב"ה לא בהכרח יתן לך את כל מה שאתה רוצה, אלא את מה שטוב עבורך. תחשוב על זה כמו ילד ובן. הילד אומר לאבא "אבא, אני לא ללכת לבית הספר יותר, אני רוצה לשבת כל היום בבית ולשחק במחשב", אבא שאוהב את הבן שלו יגיד לו "אין בעיה, בסדר"? , הוא לא יתן לו, כי הוא יודע שמה שטוב עבורו זה כן ללכת לבית הספר, ללמוד ולרכוש ידיעות, הבן כרגע לא מבין את זה אבל כשיגדל יבין כמה אבא צדק.

Blackpanter1י

New member
לא חייבים כיפה שמנשקים מזוזה...

החובה מדרבן לחבוש כיפה היא רק בשעת אמירת פסוקים, קריאה בתורה, תפילה, ברכה וכו'... כל השאר (לחבוש כיפה במשך כל היום) זה מנהג חסידות במקור שפשט בקרב כלל ישראל והפך לדין.

Admiral19

New member
וסתם הערה, בשבת לא מניחים תפילין.

אני מקווה מאוד שהתכוונת לאתמול בבוקר ואם לא, תדע להבא.

שלוווווום! עידן ../images/Emo8.gif

כמו כן תוכלו לצפות בסירטונים מדהימים ומעניינים באתר הידברות בנושא: אמונה ובטחון: http://www.hidabroot.org/Site/ProDetile.asp?id=9609&CategoryID=9&subID=9141&StrCategory=אמונה%20ובטחון ובעוד נושאים שמעניינים אותך בעמוד של הסירטונים: http://www.hidabroot.org/site/ProductsList_Index.asp?CategoryID=9 בהצלחה רבה!! ושבוע טוב

לעידן שלום

1- אם לא שמת לב לא נורא, להבא הישתדל לשים לב. 2-בוודאי שצריך להשים כיפה כשמנשקים מזוזה , זה דבר קדוש. 3-אני מסכימה עם 2, הקב"ה יתן לך רק מה שטוב בשבילך ולא יתן לך דבר שיכול ליכשיל אותך בחיים הרוחנייים. לכן לא להתעצבן אם משו לא יוצא בסדר, כי הכל לטובה. חזק ואמץ.

asaf2000

New member
2. ../images/Emo31.gif

לא צריך לשים כיפה כשמנשקים מזוזה וגם לא חייבים לנשק מזוזה. לגבי 3. אם יורשה לי להוסיף, הקב"ה יתן מה שבאמת טוב בשבילנו ולפעמים גם לפשוט את הרגל ולקבל התקף לב זה טוב כי זה התיקון שלנו בעולם אלא שבעיננו זה נקרא "רע".

ירון 5

New member
כולם מבלבלים אותך!!!

1.אם הנחת תפילין אפילו אם ברכת ללא כיפה יצאת. (להבא תזהר)(וכמובן בשבת לא מניחים תפילין וגם אסור לגעת בהם זה מוקצה!) 2.לא צריך ללבוש כיפה כשמנשקים מזוזה רק כשמברכים ומזכירים שם השם. ובדרך אגב כיסוי יד בדרך כלל לא מועיל צריך מגבת או בד. 3.בעקרון כן אבל צריך דרגה גבוהה באמונה להאמין באמת שזה נכון!

ירון 5

New member
נכון

אמת כל כיסוי חיצוני גם אם משהו אחר שם לך את היד שלו על הראש שלך רק לא היד של המברך עצמו

earth station

New member
אני חושב שאם כדי להגיע אל המזוזה

צריך ללכת נראה לי 4 אמות לפחות אז כן צריך לחבוש כיפה בלי קשר למזוזה אלא אם כן מתי שהוא נמצא ליד המזוזה נפלה לו הכיפה והוא יודע שהיא נפלה והוא מעניין להישאר באותו המקום מול המזוזה אז כניראה שבמצב כזה מותר לו לנשק מזוזה בלי כיפה, תקנו אותי בבקשה אם אני טועה, אם אדם לא משנה בשביל מה,רוצה ללכת מרחק של ארבע אמות לפחות אז הוא צריך לשים כיסוי ראש כמו כיפה, תקנו אותי בבקשה אם אני טועה,

asaf2000

New member
תגובה

אתה צודק בעיקרון שכיפה זה מנהג שהתקבל בהלכה כחובה אבל אם מישהו שלא נוהג לחבוש כיפה (ואני מכיר כמה דתיים כאלה) שואל אם צריך לנשק מזוזה עם כיפה דווקא אז התשובה היא לא.

שתוק במקום להגיד להם לשים כיפה

אתה עושה עוון הם לא ישימו כיפה בסוף צריך להשים כיפה וזהו כמו שאישה חייבת בכיסוי ראש

asaf2000

New member
אין שום מצווה לשים כיפה

יש הבדל עצום בין המנהג היהודי לחבוש כיפה ובין האיסור המפורש לאשה נשואה ללכת בגילוי ראש. בפורום הזה אני עונה על השאלות הנשאלות ולא מנסה להחזיר בתשובה בכוח.

earth station

New member
אני חושב שלשים כיפה למשך רוב שעות היום

זה מנהג שמי שתומך במנהג אז בשבילו זה חיוב ומי שלא תומך במנהג בשבילו זה לא חיוב

אופירA

New member
מנהל
סליחה, במטותא ממך

קודם כל, אין להגיב בפורום בגסות! דבר שני, יש חובה לגבר לכסות את ראשו, וכן חובה לאשה הנשואה לכסות את ראשה. אלא שיש מצבים רבים שבהם ההוראה ההלכתית היא שהגבר לא יקבל על עצמו כיסוי ראש, והאשה גם היא לא תקבל על עצמה כיסוי ראש (הגם שזה איסור חמור). מצבים אלו צריכים תשובה מה לעשות - האם לנשק המזוזה או לא. והתשובה היא - כן. אם לברך או לא (ללא כיסוי ראש) שמענו כאן כמה דעות של פוסקים. הדיון הזה הוא המשך של דיונים קודמים שהיו בפורום, וחבל לא להתייחס למה שנאמר בהם, ולהתחיל להתבלבל מחדש. המצבים עליהם מדובר הם מצבים נפוצים מאוד בין שואלי הפורום - מצבים בהם אדם חילוני מתחיל להתקרב לקיום המצוות, ומקבל על עצמו בהדרגה ולפי סדר עדיפות הלכתי את קיומן. לחלוטין לא נכון לומר לו שהוא חייב לשים כיפה, כאשר ההנחיה הנכונה היא שלעת עתה לא ישים כיפה. זו עבירה גדולה לשדל אשה נשואה לכסות את ראשה אם אינה מוכנה לכך, משום שהתוצאה היא שהיא תישבר ותוריד את כיסוי הראש, וזו עבירה גדולה יותר מאשר להימנע מלקבל על עצמה לעת עתה את כיסוי הראש. לכן תקבל על עצמה רק כאשר וודאי לה שלא תוריד אותו. הדברים נאמרו בשם דעת תורה של גדולי התורה של דורנו.

earth station

New member
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?i

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=1950 נראה לי אבל אני לא בטוח שמה שרשום שם זה הדבר הנכון

למעלה