שאלות

שאלות

1. מה הדרך הכי נכונה לשים סוס על "המתג"..?? 2. בגאלופ יש יותר מסוג אחד של רכיבה? 3. איך גורמים לשער של סוס לצמוח יותר מהר? 4. האם יכול להיות שיש לסוס גוון ירקרק בפרווה לב דווקא בגלל שהתגלגל בעשב? 5. האם יש סוגים רבים של מחלות עור שיכולות |דגש| להרוג ? 6. אם אדם נדבק ממחלת עור (מסוס או פוני), מה הסימנים לכך? 7. מה יכול לגרום לסוסה, שהיא רק בת 15-16 להתנהג כמו בת 27??? תודה מראש! אאווין

abup

New member
בסןף מקבלים גם ציון??

לא סתם תאמת אני יכול לענות רק על שאלה אחת והיא הראשונה יש שתי דרכים להוריד סוס למתג אחת, השיטה של האינגליש ואחת של הווסטרן. באינגליש אמורים לסמל עם רגל נגדית ליד, לחיצה קטנה ולסחוט את המושכות (שהמתק קצת ישחק לסוס בפה) עם היד הנגדית ובווסטרן היד והרגל שמתשמשים בהם הם מאותו הצד מה שלי נראה יותר נכון (ולא בגלל שאני רוכב ווסטרן כי גם רכבתי אינגליש בעבר) כי אם תנסי ללחוץ לעצמך עם היד איפה שלוחצים לסוס (קצת מתחת לצלעות) תראי שאת תתקופי לצד של היד שלחצת איתה וככה זה בווסטרן אם לוחצים עם הרגל לסוס בצד ימין אז הוא מזיז את כל חלק הגוף הקידמי מהכתף עד לראש לכיון היד שמשחקת לו במתק ולדעתי זה גורם לו לרדת למתג טוב יותר. מקווה שהבנת כי די קשה להסביר את זה בכתב ...

מריושי

New member
לדעתי אתה

קצת מבלבל אתה מתאר משהו שנראה לי יותר ככיפוף בעיקרון הענין שבשימוש עם יד נגדית הוא שהסוס לא "ייפול" פנימה (לצד של הרגל) ולשמור אותו מאוזן. חוסר איזון הפוך (כמו שימוש חזק מדי ביד חיצונית, ושמוש לא טוב ברגל פנימית), יכול לגרום למצב הפוך- בריחה החוצה. וכמו שאנרכיסטית אמרה, המטרה היא שהסוס יעבוד מהרגליים האחוריות, ולא בהכרח שיוריד את הראש.

לגבי שאלה 1...

לפי דעתי ההגדרה של "לשים סוס על המתג" היא די מעורפלת. הרבה לא מבינים מה בכלל הכוונה ואיך עושים את זה, ואני אנסה להסביר לפי מה שאני יודעת. הדרך הכי מקובלת לשים סוס על המתג היא כינוס הסוס - או "אסיפה". סוס אסוף נחשב לסוס שנמצא על המתג. אבל זה לא תמיד נכון, לפעמים כינוס לא מספיק. הסוס גם צריך לעבוד מתוך רצון ולא מתוך הכרחה - לשים סוס על המתג באמצעות כוח זה לא חוכמה. התנאי הראשון לכינוס הוא הורדת הראש עד למצב בו הצוואר אופקי (בווסטרן בכל אופן). הורדת הראש היא לא כינוס מלא, זה מה שנקרא "להוריד לסוס את המוח" - שהוא יחשוב מתוך הפקודות שהוא מקבל. הדרך לכנס את הראש היא ע"י עבודה עדינה מאד של הידיים - כמעט בלתי מורגשת, כשהמטרה הסופית היא עבודה דרך הרגליים (כלומר ללחוץ לסוס על הבטן כדי שיוריד את הראש). כינוס מלא הוא כינוס בו הסוס לא רק מוריד את הראש, אלא גם מכניס את הרגליים האחוריות אל מתחת לישבן ועובד כשהכוח שלו נובע מאחורה (אם תשימי לב, סוסים לא מכונסים בד"כ עובדים חזק על החלק הקדמי והרגליים האחוריות שלהם "נזרקות" בקאנטר בלי לעבוד ממש. אפשר לומר שהן נגררות אחרי הקדמיות. כשיושבים על סוס שעובד חזק מקדימה אפשר להרגיש את זה מצוין - זה פשוט מרגיש כמו נדנדה). כשסוס עובד מכונס לגמרי יש לו פי כמה יותר עוצמה בעבודה ולכן הוא נחשב על המתג. הדרך הכי נכונה לשים סוס על המתג היא עבודת רגליים. כמובן שקודם צריך ללמד את הסוס איך לכנס את עצמו, ויש סוסים שיותר קל להם להתכנס וכאלה שהשרירים שלהם בצוואר נוקשים ו/או קשה להם להכניס את התחת. הדרך ללמד סוס להתכנס היא קודם כל ללמד אותו להוריד את הראש ע"י עבודה עם המושכות (יש שיטה לזה) ואחר כך ללמד אותו לעשות את אותו הפעולה דרך הרגליים. כינוס עם מתג שלם מתבצע בצורה שונה מאשר עם מתג שבור. צריך גם ללמד את הסוס להכניס את הרגליים שלו אל מתחת לגוף. בעצם, כשסוס מוריד את הראש ומכנס את הישבן, הגב שלו מתרומם (דומה לגאלופ) והרוכב מרגיש את הכינוס מצוין, העבודה הרבה יותר עוצמתית אבל גם יותר איטית (סוס מכונס לא יוכל להגיע למהירות המקסימלית שלו). כינוס מלא הוא שלב מתקדם, אבל בשבילי לשים סוס על המתג בשלב הראשון זה לגרום לסוס להיות מסודר - בלי קשר לאיפה נמצא הראש שלו, שיעבוד בצורה טובה ונקייה. זה כבר התחלה של סוס על המתג.

לגבי שאלה 2...

גאלופ הוא מקצב רכיבה, וכמו כל מקצב הוא מתאפיין בתנועת רגליים מיוחדת של הסוס. הסוס ניחן ביכולת להאיץ למרחקים קצרים מאחר והוא חיה נטרפת, והרבה פעמים רואים סייחים "מתרגלים" יציאה לגאלופ סתם ככה - הם פשוט עובדים על האינסטינקטים שלהם. אע"פ, גאלופ הוא מקצב מאמץ ולא מומלץ להדהיר סוס בגאלופ לזמן ממושך. בגאלופ הרגליים של הסוס (הקדמיות והאחוריות) עובדות בשיא הכוח, כלומר שהסוס ממש יוצר משולש עם הרגליים שלו ומקמר את הגב (כמו שכתבתי לגבי כינוס). ולשאלתך - אין דבר כזה סוגים של גאלופ, יש מקצב גאלופ אחד ויחיד והוא המקצב המהיר ביותר. אבל כעקרון זה לא משהו שהסוס נהנה לעשות (תלוי איזה סוס. בן כמה הוא ואיזה דם זורם בו. יש סוסים שפותחים לגאלופ בלי בעיה, יש סוסים שגם לא אוהבים לדהור קאנטר) הרבה ולכן אל לנו ללמוד מהערבים למשל שמוציאים את סוסיהם לטיולי "פתיחות" והנזקים - נראים ונשמעים: דלקות בפרסות, פרסות סדוקות, שרירים תפוסים ורגליים הרוסות.

vet

New member
תשובות

3. לא חושב שאפשרי. הזנה טובה בטח עוזרת. יש בעיות הומונליות שגורמות לגדילה לא נורמלית של הפרווה. 4. לא חושב. פיגמנטים שמקורם ברכיבי דם יכולים לקבל גוון ירקרק אבל אלה נראים ברקמות אחרות ולא בפרווה. 5. קשה לי לחשוב על אחת . 6. תלוי, פריחה? גירוד? אדמומיות? רופא עור הוא הכתובת!!! 7. נא לפרט דר´ אהוד אלישר

קודם כל סליחה, לא הייתה לי גישה

לאינטרט לזמן מה בעקבות שיפוצים. שנית כל, הסוסה הנ"ל שכתבתי שהיא מתנהגת כמו זקנה, אז התכוונתי: בקושי הולכת, אם הולכת אז נורא לאט. מתנהגת בצורה מדוכדכת ובכלל במראה שלה נורא: שקעים מעל העניים (נורא עמוקים) שערות לבנות ברעמה וראש נמוך ועצוב. אני מבינה שיכול להיות שזה עקב התעללות, אך היא כבר הרבה זמן בחווה שלנו ואנו מטפלים בה היטב. אך בכל זאת היא לא חזרה להיות צעירה ומלאת אנרגיה כמו שמתאים לגילה.

vet

New member
מומלץ לפנות לרופא

יכולות להיות סיבות רבות לאובדן משקל כרוני כפי שאת מתארת. מומלץ שהסוסה תבדק ע"י רופא. הוא יקח בדיקות דםת יבצע בדיקה רקטלית, יבדוק את השיניים את אכות וכמות המזון וכו´. דר´ אהוד אלישר

למעלה