שאלות Mustapha

ofir1948

New member
שאלות Mustapha

אוקיי אני יודע שזה שיר מוזר אבל אבל שיא החמוד כזה.... טוב אז למי שמבין את השפה ששרים בחלק מהשיר.... אז מי שמבין יכול לפרש לי מה הוא אומר בשפה הזאת (הלא מובנת לי) עוד משו... האם יש לקווין עוד שירים "ערביים" כאלו כלומר בשפה לא ברור (לא באנגלית)? הלינק למילים של השיר: http://www.sing365.com/music/lyric.nsf/Mustapha-lyrics-Queen/7AF413D6AADFDBF24825689400064AD0

Hikary

New member
היי!אני גם שאלתי פה פעם..חח=]

ומה שהבנתי זה שהמלים בבפרסית. =] השיר עצמו מגניב. P: ויש שיר של קווין עם פזמון ביפנית... Teo Toriatte אחלה שיר! =]

Teo Toriatt

New member
כן כן כן

כבר דנו בזה כאן המילים בפרסית אבל אף אחד לא יודע בדיוק מה הן.... לגבי שפות אחרות יש את היפאנית שהזכירו יש קצת ספרדית (Las Palabras De Amore) יש ערבית מאוזכרת Bismillah עברית עם בעל זבוב גרמנית משירות יקיצה מוזמן במלון בגרמניה ממממ נדמה לי שזהו וכמובן יש ביטויי בצרפתית פזורים לאורך השירים ובשם השיר Bijou

Hikary

New member
איפה יש עברית?^^

ובאיזה שיר גרמנית? ובעיקרון הם שרו באנגלית. P: חחחחח=] "You just gotta be strong and believe in yourself" =]

Beatles Forever

New member
חלק מהמילים הם בולשיט, בשום שפה.

אין משמעות לשום דבר חוץ מ"איברהים"- אברהם, "אללה, אללה, נתפלל אליך" ו- "סאלאם עליכום"- שלום עליכם. ichna klibhra him, rabbla fihmtrashim, זה ג'יבריש. וחוצמזה, שיר זוועתי, לדעתי. זה הסיבה העיקרית שבגללו אני כמעט ולא שומע את Jazz, השיר הזה עושה לי בחילה. (כןכן, התחלה מצויינת לאלבום).

sashka15

New member
לא מסכימה בענין..

אני דווקא מאוד אוהבת את "מוסטפה" זה שיר ממש מקפיץ ומגניב. והוא נורא שימושי,אני גרה בבת-ים וכול פעם שערסים מציקים לי אני שמה אותו והם בורחים הצרחות אימה.

Mrs Mercury

New member
אני ד"א ממש אוהבת את השיר הזה.

הוא חמוד ומצחיק וצוחק על ערבים. XD זה מספיק לדעתי. XD

../images/Emo45.gif

מצטערת עם פגעתי במישהו, אבל הנושא הזה מאד רגיש אחרי דיון מפגר שהיה לי עם המדריכים שלי..

Beatles Forever

New member
../images/Emo3.gif לא בדיוק.

אני לא מבין כמעט כלום בקווין, כל מה שיש לי שלהם זה 2 אלבומים ואוסף, אבל אני יודע שפרדי מרקיורי ממוצא לבנוני או משהו בסגנון, ובעקבות השורשים הערביים שלו הוא כתב את השיר, לא בשביל לצחוק על ערבים.
וחוצמזה, זה לא משנה לי אם השיר צוחק על ערבים, או משהו כזה. אני לא אוהב את השיר מאותה סיבה שאני לא אוהב שירי כנסייה, ולא אוהב שירים דתיים ליהודים (לא משנה איך תקטלגו את זה (שירים יהודיים, נגיד)). לא אוהב לשמוע בשירים כשמהללים את ישו, מוחמד, משה, ה' וכו'.
ועד מה שאני יודע, מרקיורי הראה את דתו גם בשירים שונים, כמו למשל הרפסודיה הבוהמית (ביסמאלאח, באלזבב), וגם ב"מישהו לאהוב"- "I get down on my knees and I start to pray"- כמו המוסלמים, על הברכיים.

אמרתי שזו גזענות

כי אמרו לפני שהוא צוחק על ערבים אז הוא טוב (או משהו בסגנון..) חוץ מזה בעל זבוב זה לא משהו ערבי, בעל זבוב זה שם לשטן ואם לא שמת לב זה בעברית.. ובהקשר של בעל זבוב, יש ספר נהדר שקוראים לו בעל זבוב והוא מומלץ בטירוף..

אתה ממש טועה.

נתחיל בזה שפרדי לא היה מוסלמי אלא זרטוסטראני... פרדי מעולם לא הלל, לא את מוחמד ולא את זארטוסטרה, הוא הכניס אלמנטים ערביים ל[מעט מאד]שירים בגלל שאלו השורשים שלו ולא בגלל שהוא רצה להראות או להטיף על דתו... הוא לא נולד בלבנון, הוא נולד בזנזיבר והוא בילה את הילדות באיזור הודו. הוא חי חיים חילוניים לגמרי... והכניס אלמנטים ערביים מסיבות אמנותיות לדעתי ולא מישום סיבה דתית שים לב למה שכתוב ולא לאיך שהוא כתוב, המלים הערביות היחידות במוסטפה הם "עליכום סלאם"...

Mrs Mercury

New member
ג'יבריש. כבר דיברנו עלזה בהייד פארק P:

היידפארקהיידפארקהיידפארק עכשיו תירו בי.

למעלה