שאלות

• פותח הנושא kley
  • פורסם בתאריך

kley

New member
שאלות ../images/Emo92.gif

אני לא כל כך יודעת איך לשאול רק לאחרונה התוודעתי לעולם האלכוהול (דתייה) - די מביך.... אז ככה: יש תוספי טעם אלכוהוליים לקפה?(כמו הרגילים) חוץ מהאייריש. ומאיפה קונים? ועוד משהו:איזה מרטיני נחשב לעדין? והאם מוסיפים לו בצד ספרייט? וקרח גרוס? ואיזה עוד משקה הוא בסגנון של המרטיני?(כי הוא היה לי טעים....)

כמה שאלות.... ../images/Emo13.gif

1. אייריש קרים הוא לא "תוסף קפה", הוא משקה בפני עצמו, אבל הוא מסתדר איתו טוב באמת. וויסקי אירי גם הולך טוב עם קפה. עוד ליקרים שהולכים טוב עם קפה: פרנג'ליקו (ליקר אגוזים), דוליס (ליקר טופי), קהלואה (ליקר קפה. גם דורנגו הוא ליקר קפה), ליקרי קקאו, ליקר קוקוס, אמרטו (ליקר שקדים). מרטיני ביאנקו הוא המרטיני העדין, מומלץ עם קרח (לא גרוס, קוביות), אפשר להוסיף פלח לימון. ספרייט זו אופציה, אבל לדעתי מיותר. עוד משקאות בסגנון של מרטיני ביאנקו.... נסי מידורי סאוור, פיגלינג סאוור, אמרטו. הם לא דומים בטעם, אבל קלילים ומתקתקים.

kley

New member
../images/Emo51.gifאלון...../images/Emo9.gif אני אנסה

ועוד קטנטנה: המרטיני נחשב למתקתק? אה... ואמרת שאמרטו זה ליקר שקדים שאפשר להוסיף לקפה ואח"כ המלצת לי בתור אופציה לשתיה- אמרטו אז איך? ליקר שותים ככה?

איך שבא לך.

יש כאלה שאוהבים אמרטו נקי, עם קרח, אמרטו סוור, בקוקטייל, בקפה, מה שבא לך. המרטיני נחשב מתקתק.

למעלה