שאלות

amitali

New member
שאלות../images/Emo53.gif

בוקר טוב, קצת רקע ונתונים לפני השאלות: הפרופיל הורמונלי שלי תקין (לפי הרופא כמו של בחורה בת 15 ואני בת 33 כמעט) אבל מחזור לא כ"כ סדיר (נע בין 24 ל- 32 יום) עד שהתחלתי עם האיקקלומין והכוריגון. בעלי (בן 33) הדגים בדיקת זרע בינונית - ריכוז 3 סמ"ק, תנועתיות 50% קרוגר 8%. חודשיים עם איקקלומין כדור ביום, מעקב זקיקים הראה בכל פעם ביום ה- 12 שני זקיקים יפים וחייכניים ובמקביל רירית ירודה (בגלל האיקקלומין) בפעם הראשונה 5.5 מ"מ ובחודש אחריו 4 מ"מ. החודש הרופא החליט להכפיל את מינון האיקקלומין ולחזק את הרירית עם אסטרופם (2 מ"ג ליום למשך שבוע) ובנוסף לעשות הזרעה. שאלותי: א. האם מוצדק להכפיל את מינון האיקקלומין - הרי הגבתי יפה למינון הרגיל מבחינת הזקיקים ומאידך מינון כזה יכול לפגוע עוד יותר ברירית? ב. האם כדאי כבר החודש להתחיל הזרעה (אני קצת פוחדת מההליך)? ג. הבנתי מקריאה בפורום כי יש רופאים לא כ"כ עדינים - האם שמעתם על מידת העדינות ד"ר גדעוני מהכללית (עובד גם במחלקת IVF בהלל יפה)? ד. כרגע אני עדיין מטופלת במרפאת הכללית - האם בשלב ההזרעות כדאי לעבור לפרטי ואם כן מי מומלץ באיזור המרכז? תודה וחג שמח AMITALI
יש לי הרגשה שהחודש אנחנו מצליחים

לי מ ו ר

New member
ברוכה הבאה

כמה חודשים את עם איקקלומין? לאיקקלומין, יש נטייה לפגוע ברירית הרחם, ולכן לא כדאי להמשיך לקחת אותו הרבה זמן. אני חושבת שצריך להיפרד מהאיקקלומין, כי הרירית שלך כבר התחילה לרדת. הזרעה, זהו תהליך פשוט. מתחילים במתן הורמונים, איקקלומין או זריקות, ועושים מעקב us ובדיקות דם. שמגיעים למועד הביוץ, מזריקים כוריגון. ואחריו יום יומיים עושים הזרעה. ביום ההזרעה אתם מביאים את הזרע של בעלך למעבדה, הוא עובר טיפול של השבחה, ואחריה את יושבת כמו בבדיקה גניקולוגית, ומחדירים את הזרע בצינורית לתוך הרחם. אחרי 10 דקות את קמה, וממשיכה בחייך. שיהיה בהצלחה

amitali

New member
תודה ושאלה נוספת

איקקלומין +כוריגון חודשיים. רק עקב הלחץ שהפעלתי על הרופא בנוגע לרירית הוא אמר שחודש הבא אם לא נצליח אני אעבור צילום רחם ואח"כ עולים כיתה לזריקות (אבל זה הרי לא יקרה, אז אין מה לפחד כבר מעכשיו) לגבי ההזרעה - אני בכללית ובעלי במכבי לפיכך את ההשבחה עושים ברמת מרפא ואת ההזרעה בקופ"ח שלי - איך שומרים על הזרע המשובח בין שני האתרים? תודה amitali

amitali

New member
עוד שאלה ששכחתי

רירית ירודה משתקמת עם הפסקת האיקקלומין?

איקקלומין ורירית

גם אני עברתי שני מחזורי טיפול עם איקקלומין, כוריגון והזרעות ובשני הפעמים הרירית לא עברה את החמש, גם שילוב של אסטרופם לא שיפר את המצב, ולכן עלינו כיתה. הרירית חוזרת לעצמה לאחר הפסקת השימוש באיקקלומין.

לי מ ו ר

New member
תשובה נוספת

הספירה זרע טובה, יש פה הרבה שהיו מוכנים לקבל ספירה כזו. חשוב לשמור על הזרע בטמפרטורת הגוף. בכל מקרה אם את בידיים טובות עם רופא שמתייחס אלייך לפניותייך, אני לא רואה סיבה לעבור לרפואה הפרטית. בכל מקרה בהצלחה

debby12

New member
מנהל
אל תפחדי מהזרעה

לא כתבת כמה מחזורי טיפול כבר עשיתם בשיטת "עשה זאת בעצמך" - אז קשה לי להביע את דעתי אם כדאי כבר לעלות כיתה להזרעה. גם נתוני הזרע שכתבת לא לגמרי ברורים - ריכוז 3 סמ"ק - התכוונת ל- 3 מיליון לסמ"ק? או שכתבת את הנפח? (הריכוז הוא משהו אחר). בכל מקרה רציתי לכתוב לך שאל תחששי יותר מדי מהזרעה. אני פחדנית דגולה, ואחת שמשטח גרון בערך כואב לה... ן - IUI (הזרעה) היא באמת פעולה פשוטה יחסית ולא מכאיבה. נכון שמדי פעם מישהי פה מציינת שזה כאב לה. אבל מנסיוני האישי זה באמת לא נורא בכלל, בעיקר אם נושמים כמה נשימות מרגיעות לפני (לא שזה כיף כמו "עשה זאת בעצמך...
-- אבל מה לעשות - אין הכל בחיים....) אני לא מכירה את ד"ר גדעוני. נראה לי שאולי כדאי לך לנסות לשאול את Kasa - נדמה לי שהיא מכירה את המחלקה בהלל יפה. אהבתי את החתימה שלך - מקוה שהיא תתממש...

amitali

New member
תודה ועוד שאלות

א. עשינו שני מחזורי "עשה זאת בעצמך" - מה דעתכן זה מספיק בשביל לעבור הלאה? ב. התכוונתי לשלושה סמ"ק - ו- 20 מליון ילדים פוטנציאליים בסמ"ק ג. האם כדאי לעשות פרטי או להשאר בציבורי? ד. שמעתי המלצות על לב-רן, פרחי ולסינג - מי מבין שלושתם מומלץ להזרעות תודה לכל העונות amitali

debby12

New member
מנהל
זה גם קצת ענין של השקפה אישית

איכה זה השמצת ככה את הבעלול?
לדעתי זאת לא תוצאת זרע "בינונית" אלא בינונית++ שלא לאמר תקינה... אני לכשעצמי הייתי מעדיפה עוד חודש חודשיים של "שיעורי בית" עם כאלה נתוני זרע. אמנם אין מה לפחד - אבל זה לא כל כך כיף IUI... ציינת גם שבאופןטבעי ללא טיפול המחזור לא סדיר - אז יכול להיות שבכלל לא בייצת לפני שהחלתם אם האיכס-קקלומין. מה שאומר שהיה לגוף שלך עד עכשיו רק שני מחזורי סיכוי להצליח. מבחינה סטטיסטית מדברים על בערך 20% סיכוי בכל מחזור אז עוד לא כיסית את הטווח הסטטיסטי. לגבי הרירית - יש כאלה שנכנסו לבעיות מתמשכות יותר - אבל זה בד"כ אחרי תקופה ממושכת של איכס-קקלומין (מעל ל-5-6 חודשים). ויש כאלה ש"משתקמות" מיד אחרי שהן מפסיקות לקחת אותו. זה לא מדע מדיוק - כל אחת והמרורית שלה. דיקור סיני יכול לעזור אם יש בעיה ברירית.

amitali

New member
דבי את מקסימה - איזו סבלנות

ראשית, לא אני השמצתי את הבעלול אלא הרופא שהגדיר אותו כבינוני ועוד שלח אותו ל- US אשכים. מחזור לא סדיר משמעו נע בין 24 ל- 32 יום (כל חודש...) ולפי הפרופיל ההורמונלי (יום 3 ויום 21) נראה כי כן בייצתי. לפי הנתונים האלו כבר מזמן היינו צריכים להיות הורים, לא?! אני לא רוצה להגיע לטווח הסטטיסטי כי כך אטרך לעבור לפחות 5 מחזורי איכסקלומין שיהרגו את המרורית. בעקבות ההמלצה שלך אני אתקשר היום למדקר/ת סיני/ת אם לא יעזור בנושא הרירית לפחות אני קצת ארגע - אני מרגישה לחוצה כל הזמן (בעיקר בגלל הסביבה) תודה על הכל amitali

debby12

New member
מנהל
שמחה שעזרתי במשהו

ת'אמת באמת נתונים טובים. נראה לי שאתם אוטוטו הורים - רק מעכבים אותכם איזה חודש-חודשיים ביציאה כי יש לחץ באולם הנוסעים היוצאים... אני ממליצה בחום על דיקור - לי זה עוזר מאוד להתמודד על הטיפולים גם ברמה הפיסיולוגית (רירית ותגובה טובה לטיפול) וגם ברמה הנפשית (זה שעוד לא פתחנו תיק ברבנות זה גם הרבה בזכות המדקרת האלילה שלי). עוד טיפ שלנו עזר המון עם אתגרים ב"מחלקת הזרע" הוא ליקופן - תחפשי אחורה - כתבתי על זה פה לפני כמה ימים.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. מאחר והרירית עד היום היתה דקה מידי הצעד המתבקש הוא לשפר אותה. העלאת כמות האיקקלומין לא תעשה את זה, אבל מתן אסטרופם יכול לשפר. (האיקקלומין הוא אנטי אסטרוגן ולכן פוגע ברירית.) אפשר לעשות הזרעה ואפשר גם לא, שכן קשה ללמוד משני הטיפולים הראשונים אם היו מספיק זקיקים או האם הזרע היה מספק, מאחר והרירית היתה דקה מידי. קחי בחשבון שהגדלת מינון האיקקלומין יכולה להביא למספר גדול של זקיקים ויחד עם הזרעה את בסיכון להריון רב עוברי. תאומים זה יופי ולכמה מהחברות שלי יש תאומים מעוררי קנאה, אבל אם אפשר למנוע את זה (שלא נדבר על שלישיה ומעלה) עדיף להמנע. אם את מטופלת אצל מומחה פוריות או במרפאה פוריות אין סיבה לעבור לרופא פרטי. במידה ואת לא מרוצה מהרופא נסי לחפש אחר, שעובד עם הקופה. את הכסף תחסכי לעוזרת בהריון ולבגדים הכי יפים בשילב. שיהיה בהצלחה מועדים לשמחה נועם

למעלה