שאלות...

שוהם א

New member
סיכוי הצלחה בתביעות קטנות

שלום רב, לפני שנתיים הייתי מעורב בתאונת דרכים קלה והגעתי למיון בהדסה. לפני כחודשיים הם פנו אליי ממשרד עו"ד בגין חוב למיון. החוב האמור היה צריך להיות משולם ע"י חברת הביטוח והיווה עניין פרוצדוראלי בלבד מבחינתי של שליחת מסמכים. אבל בגלל שלא קיבלתי מהם כל פנייה לא יכולתי לכסות את החוב. הם אגב טוענים ששלחו לי מכתבים - אני לא קיבלתי מהם כלום. הם גם טוענים ששוחחו עם זוגתי בטלפון והיא לא זוכרת שדיברה איתם. (גם מחשיד - אם דיברו איתה אז איך זה הגיע לטיפול עו"ד????) לאחר שפנו העו"ד הצלחתי לשכנע את קופת חולים לשלם את התשלום למיון, אבל נותר חוב שכ"ט עו"ד בסך 440 ש"ח (לי ולזוגתי) שהדסה לא מוכנים לוותר/ולהתפשר. אני חושב שכדאי לי לשלם את השכ"ט ולתבוע את הדסה וזה גם מה שנציג פניות הציבור שלהם הציע לי. האם אתם חושבים שיש לי קייס?

N יxוe כלל

New member
שאלה לגבי מנתח פלסטי

לה'ו שלום אני עברתי "ניתוח" באף..לא ממש ניתוח אבל הרופא הוריד לי חתיכה קטנה מהאף ותפר לי תוך 10 דק'. עכשיו אני ממש לא מרוצה כי הוא לא עשה את זה כמו שצריך (האף מתחיל לחזור כמו שהיה חלקית,קצת קשה לפרט את זה כאן) אך השאלה שלי האם הוא לא יסכים לתקן את זה יש דרך כלשהי לתבוע אותו או לגרום לו להחזיר החזר כספי או משהו? כי הבנתי מאנשים שהוא רופא חרא! ושלא מענין אותו ואחרי שבאים לבקש לתקן הוא מתנער מהאחריות.. אז מה עושים בנידון? מיותר לציין ששילמתי קרוב ל10 אלף על טיפול של 10 דק'..

מיסוי בתמ"א 38

הייתי שמח לדעת האם משהו מתמצא בנוגע למיסוי בתמ"א 38... במקרה שהיזם נותן לכל דייר סכום כסף מסוים, לדוגמה 100,000 ש"ח, האם זה ממוסה? ואם זה ממוסה אז באיזה אופן? האם זה מס רוו הון ואם לא אז באיזה גובה הוא? בתודה מראש, נועם

רץ סביר

New member
שאלה בנושא מפגע תברואתי

אני מקווה שזה אכן הפורום הנכון לשאול בו שאלה זו... אני שוכר דירה בחיפה, והדירה מול הדירה שלי נטושה כבר מספר שנים. יונים וחיות אחרות השטלתו על הדירה ומהדירה עולה ריח פילוגים נוראי, הדבר באמת ובתמים מפריע מאוד. בעל הדירה (עפ"י בעל הדירה שלי, וראש ועד הבית) נמצא בחו"ל כבר מספר שנים המשטרה אומרים שזו בעיה של העירייה והעירייה אומרת שהיא לא יכולה לעשות כלום חוץ מלשלוח דו"ח... האם קיימת דרך יעילה לאתר את הבן אדם? אין לי מספר נכס שלו, רק את השם... תודה רבה

u u u 21

New member
שכר דירה

אני משכיר דירה בעלת הבית שגרה בדיוק דירה מעל הדירה שאני שוכר ומגיעה כמעט כל יום לבקר (יש לה מפתח של הדירה) הגיע היום ואמרה לי שהיא איבדה את הצ'קים שהבאתי לה אני מכיר את האישה והיא לא אמינה באינטרנט מופיע שדיירים קודמים טבעו אותה וניצחו במשפט ולי היא עשתה חיים קשים היא ביקשה ממני שאני אשלם לה במזומן עבור החודש שהיה ולהביא לה צ'ק עבור החודש הבא היא אמרה לי שהיא צריכה מזומן ולא צ'ק כי היא צריכה לשלם בעוד יומיים הוצאה גדולה במזומן היא אמרה לי שאני יכול לבטל את הצ'קים שנתתי לה והיא מוכנה לחתום איתי על דף שהצ'קים האחרים מבוטלים בדקתי בחשבון בנק שלי וראיתי שאכן היא לא הפקידה את הצ'ק של חודש שעבר משהו לא ניראה לי בסדר ולכן אני שואל בפורום מה אלי לעשות כדי להגן על עצמי ממצב שהיא תפקיד את הצ'קים ברגע שאעזור את הדירה בעוד חודש וחצי אני רוצה להאריך את החוזה בחודש אחד אבל היא אמרה שהשכר דירה החודשי עולה בעוד אלף שקלים והיא לא מוכנה להתגמש

שאלה

לפני כ-15 שנה הייתי חייבת כ-4,000 ש"ח על משכנתא שלא שולמה. שילמתי את החוב בתשלומים דרך עו"ד של ההוצאה לפועל, וכל החוב סולק. היום, הערב שלי קיבל מכתב מההוצאה לפועל עם החוב הנ"ל שבו רשום הוראת ביטול ושמו של העו"ד שטיפל אז במקרה מופיע על הספח. האם מישהו יודע במה מדובר? מה זה אומר? האם יכול להיות שמחייבים אותי לאחר 15 שנה שוב למרות ששילמתי? ומה זה הוראת ביטול? האם יש לי ממה לדאוג? תודה מראש

שלום כולם, עזרה בבקשה.. . .../images/Emo10.gif

בבואנו לצאת מחניון כלשהו בחיפה בשעה 01:00 בלילה עם רכבנו (רשום שפתוח עד 01:00) נתקלנו בשער ברזל נעול בשלשלאות (נעלו אותנו בעודנו בפנים) לא הייתה נפש חיה במקום ובשיחה לרוב מספרי הטלפון שהיו רשומים שם נתקבל סינון עצבני. (במספר שהיה רשום כהנהלה ענתה פקידה נרגזת שכעסה שהערנו אותה משנתה ונתנה מספר של "המנכל" שכלל לא ענה) תוך כדי כך הגיע אל השער איש צעיר שרכבו ננעל בתוך החניון.. אחרי מספר שעות התקשר האיש אל מכבי אש שבאו לחלץ אותנו , האיש לקח את הרכב והתפוגג ואנחנו נאלצנו למסור פרטים למכבי אש ובקרוב נצטרך לשלם את ההזמנה שלהם (כמה מאות שקלים). ישנו תיעוד בפלאפון של השיחות שנעשו בשעה אחת בלילה וקרוב לוודאי שגם במצלמות האבטחה שלהם. השאלה היא האם שווה להגיש תביעה בגין עוגמת נפש וסביב איזה סכום הייתם ממליצים ? תודה רבה לכל המתייחסים.

ד1963

New member
שכר טרחה לעו"ד

כמה מקובל לשלם לעו"ד שליווה עסקת רכישת דירה? [לא מקבלן, אלא יד שנייה.] העו"ד קרא את החוזה, לא העיר ולא תיקן, נכח בפגישת ההסכמה ובפגישה נוספת של העברת הכסף. [רישום הערת אזהרה בוצע ע"י העו"ד מהצד השני.]

o yes

New member
עבירת תנועה

מישהו מכיר עורך דין טוב לעבירות תנועה? עצרו אותי הבוקר על מהירות ואני לא כזה...

אל תשלם את שכ"ט העו"ד

ואל תלך שולל אחר נציג פניות הציבור. אתה צריך להתעקש ועובדה ששיכנעת את קופת חולים לשלם. עלייך לעמוד על שלך ולהגיש שלא הגיעה עליך הוראת תשלום בזמן. הם חייבים להציג אישור מסירה כדת וכדין המציין שקיבלת מהם בעבר את הדרישה לתשלום. אם הם לא יכולים להציג אישור כזה הרי שאין להם קייס נגדך כך קובע החוק בנושא ראיות.

u u u 21

New member
המשך ...

הצ'ק רשום על שם משפחתה של בעלת הבית ללא השם הפרטי שלה כי היא לא רצתה שאני ארשום את השם הפרטי שלה כך שגם שאר בני משפחתה יוכלו להפקיד את הצ'קים על הצ'קים יש קרוס אבל לא רשום למוטב בלבד מה זה צ'ק מוגבל סחירות ? ואיך אני גורם לצ'ק להיות מוגבל סחירות בחוזה שחתמתי איתה רשום שהבאתי לה 12 צ'קים מראש בעלת הבית לוחצת אלי וכל שעה מגיעה לבקש ממני את הכסף

יש פורום תעבורה

שם תציג את הבעיה שאירעה לך בדיוק ותוכל לקבל שם ייעוץ בחינם ותדע אם אתה צריך בכלל עו"ד.

כאשר עו"ד לא מבצע

רישום הערת אזהרה בטאבו ורק נוכח הגיוני ש0.5% ובכלל בעקרון הוא אל ביקש ממך סכום מכתחילה?

ד1963

New member
שכ"ט לביצוע עסקת מקרקעין

הוא לא ביקש, כי הוא "חבר",מכר שלי כבר 25 שנה. כשפניתי בתחילה ושאלתי, הוא ענה "אקח ממך פחות ממה שייקח כל אחד אחר". לצערי, לא חתמתי על הסכם שכ"ט, אך יצאתי מתוך הנחה שזה יהיה פחות מחצי אחוז. בפועל, הוא עבר על החוזה, שנשלח במייל, לא היו לו תיקונים, הוא נכח בשתי פגישות, ואין העברה בטאבו אלא בחברה משכנת, כי הבנין עוד לא רשום בטאבו.

שימי לב אם הייתם בדיוק בשעה הנקובה או שפיספסת

בדקה זה מאוד מאוד משמעותי. אם הייתם בדקה לפני הסגירה או בדיוק בזמן הסגירה כדאי להגיש תביעה, אך לפני כן שילחי מכתב רשום לבעל החניון וספרי אם כל ההשתלשלות, צייני את ההוצאות על מכבי אש ודירשי פיצוי. הייתי מבקשת כולל מכבי אש 1500 שקלים פיצוי בשל הזמן ששהיתם במקום הטלפונים הכסף למכבי אש. הקפידי לצלם את כל הראיות במכתב אליו אם לא יגיב פני לתביעות קטנות או למועצה לצרכנות והכי מהיר לרדיו 103 לגבי גזית.

למעלה