שאלות IFR בישראל

• פותח הנושא lir67
  • פורסם בתאריך

lir67

New member
שאלות IFR בישראל

אהלן 1. מצאתי מפה שנקראת Lower Ats Routs עדכון 13 דצמבר 2002 האם זו המפה לניווט מכשירים בישראל? האם זה הכי מעודכן מבחינת מה שקיים ברשת? 2. מבקש את נתיב שדה דב-אילת אם אפשר קצת הסברים מילוליים אני מאוד אשמח. (מטוס ברון58) תודה

אכן

1. מפה זו היא אכן מפת נתיבי ה IFR של ישראל . אני גם משתמש בעדכון זה , לא ידוע לי על עדכון אחר על פני הרשת (או אם יש כזה בכלל) . 2. הנתיב לפי מה שידוע לי משדה דוב לאילת - יציאה צפונה לנקודת INTRO ולאחר מכן ל JOSEF , פנייה מזרחה ל VOR נתניה . משם ישירות ל TALMI ועלייה על J10 עד לאילת .

lir67

New member
אבל...

המטוסים שמגיעים מאילת מגיעים ממזרח די קרוב לשדה דב, האם הנתיב חזרה שונה? וגם בהלוך לאילת נראה לי קצת דרך ארוכה לעבור בנתניה, לא שיש לי משהו נגד נתניה.

כן , זה הנתיב

הדרך משדה דוב אכן ארוכה בכחמש-עשר דקות מהדרך שיוצאת מבן גוריון , אבל בכל זאת זה לא עיקוף כזה גדול .

davidfainshtein

Member
מנהל
תשובה:

1. לפי הידוע לי, לא קיימת ברשת מפה עדכנית יותר וחבל. בפועל העדכון האחרון יצא במסגרת עדכון 20 לפמ"ת ביוני 2006. 2. הנתיב משדה דוב לאילת הוא: INTRO YOSEF NAT J10C ALROD TALMI SIVAK J10 MZD ZFR NURIT SAMAR LOT

מה שאמרתי

רק בשפה מקצועית יותר

lir67

New member
אז איך זה ש

רואים את מטוסי ארקיע שחוזרים מאילת מנמיכים מעל רמת אביב בגישה לנחיתה בשדב דב? זה ממש לא בנתניה.

tcu6

New member
זו דפית חדירת עננים ונוהל זה

מבוצע בעת כיסוי נרחב של עננות נמוכה. גישה זו בה להסדיר את דרך ההנמכה לפני הנחיתה עצמה. לדעתי בגישת ראיה, הנתיב עובר מצפון לבן גוריון- לאזור סגולה- צומת גהה- חציית אזור שדה דב ואז פניה לעם הרוח מעל הים ווגישה לנחיתה. בכל מקרה ההקפות מבוצעות כרגיל מערב למסלול ולא מעל השטח הבנוי. אני חושב שבמזג אויר נאה לא משתמשים בדפית חדירת עננים ולא מרחיקים עד לנתניה.

uvdude

New member
שלילי

אין גישת מכשירים לשדה דב הגישה שבה מטוסים עוברים מעל רמת אביב (מעל הבית שלי גם) הינה בVFR (ראיה) דרך נקודות מסילה-פרדס-רוקח, חליפה מעל שדה דב וכניסה לעם הרוח, לרוב למסלול 03

4XMIA

New member
תבדוק את עצמך - נדמה לי...

ולא רק מדמיון אלא גם מטיסה שהיציאה היא BGN (אלפא או בראבו), אמנם עוברים את INTRO 2500 אבל משם ממשיכים לב"ג ל J10 או בוקטורים אם גישה ב"ג מחליט שהגישה ממערב צפופה. לגבי הגעה לש"ד - עוברים ממכשירים לגישת ראייה לרוב, כאשר ממסילה ממשיכים פרדס וכניסה לעם הרוח. יש גישת מכשירים לש"ד - חדירת עננים, עוד לא יצא לי אף פעם "לחדור" במציאות לשדה דב במכשירים, השדה הזה ברובו נמצא תחת תנאי ראייה (כמו גם בן גוריון).

למעלה