שאלות תם

itaysk

New member
שאלות תם

היי,
אני מבין שזה פורום של רוכבים מנוסים שבשבילהם אופניים זה תחביב רציני. אני לא כזה :)
סה"כ מנסה ללמד את אישתי לרכב על אופניים ולכן מעוניין לקנות לשנינו אופניים פשוטות מאוד. הנסיעה תהיה בעיקר בכביש ואולי בשבילי עפר מותאמים לרכיבה.
הכיוון הוא לקנות מיד 2 בתקציב של עד 1500 לשנינו. אני חוזר ואומר שאין לי שום דרישות מהאופניים ולכן אני מוכן להתפשר בערך על הכל.
מכיוון שהתחום הזה רווה במושגים, אני צריך קצת עזרה:
1. רק היום הבנתי מה ההבדל בין זנב קשיח לשיכוך מלא והבנתי שאני צריך לחפש זנב קשיח בעיקר בגלל המחיר (?)
2. מישהו יכול בבקשה להסביר מה הולך עם המידות והגדלים של אופניים? ראיתי מידות S\M\L וגם באינצ'ים 21", 26" וגם בס"מ. וגם באינצי'ים מהתמונות שראיתי זה לא עקבי.
3. תוכלו בבקשה לעזור לי להבין איזה מידה לחפש עבורי: גובה 183 ועבור אשתי: גובה 162?
4. מה לחפש או לא לחפש מבחינת פיצ'רים של האופניים?
5. מה אתם אומרים על המודעה הבאה:
[URL]http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.php?CatID=3&SubCatID=0&RecordID=5b62b8d16e8b626130009daaf8074ac13b9&SalesCatID=14&Code=926c2978be70e88657f8f33fda232645[/URL]

תודה,
איתי.

ravravhav

New member
זנב קשיח הוא ללא משכך זעזועים אחורי.

1. יכול להיות משכך זעזועים קדמי, לכידון. משכך זעזועים אחורי, שלמעשה הוא באמצע, לכסא. ושניהם. זנב קשיח אומר שאין משכך זעזועים אחורי.
2. S\M\L, ויש גם מידות בינים, דומה לבגדים: קטן/בינוני/גדול. "21 ו "26 היא אינדיקציה מקורבת לגודל הגלגל. קרוב ל "21, קרוב ל "26, ויש מידות נוספות. בחלק ממקרים, אולי בעיקר באופניים זולים, גודל הגלגל נותן אינדיקציה לגודל האופניים.

steiff

New member
הרבה שאלות, כמה תשובות...

1. כן, בתקציב שלך שני זוגות זה רק זנב קשיח.
2. מידות צריכות להתאים לגובה הרוכב. לאשתך תתאים מידה S (או משהו בין 15-17 אינטש, או האקוויוולנט בסנטימטרים). לך תתאים מידה L (או משהו בין 19-20 אינטש). בשני המקרים כדאי מאד ״למדוד״ את האופניים ברכיבה כדי לוודא התאמה. בתקציב שלך לא יהיה לך כדאי להחליף חלקים כדי לבצע התאמה מושלמת (כידון, סטם) והכיוון היחיד שתוכל לבצע יהיה הגבהה או הנמכה של מוט האוכף. יש גם מידות של הגלגל שנעות בין 24, 26, 27.5, ו-29 (אינטש). באופן כללי אין קשר ישיר בין מידת הגלגל לגובה הרוכב. רוכבים קטנים במיוחד (ילדים) יצטרכו גלגל 24 ועלולים לחוש שלא בנוח עם גלגל 29 (וכנראה גם לא ניתן יהיה למצוא עבורם שלדה במידה קטנה מספיק). ברמת המחיר שלכם כנראה שמה שתמצאו יהיו גלגלי 26. זו היתה המידה הכי נפוצה משך שנים רבות.
3. ראה למעלה.
4. ברמת המחיר שלכם אין הרבה מה להתלבט. מדובר באופניים באבזור בסיסי. הפיצ׳ר העיקרי שחשוב שתחפשו יהיה: מידה מתאימה ופעולה תקינה של המערכות. שהכל מסתובב חלק, שהידיות נעות חופשי, שהמעצור עושה את מלאכתו, זה הילוכים עוברים תקין.
5. קלהארי זה דגם בסיסי של ״מרידה״ (מותג מוכר בתחום האופניים) והוא בהחלט עונה על צרכיך. לוודא שהכל תקין. אפשר לקחת למכונאי ל״השמשה״ (החלפת כבלים, רפידות מעצור חדשות, שימון גרוז, בדיקת צמיגים) ויחד עם קסדות, כפפות, משאבה וכלי תיקון פנצ׳רים הגעת כבר ל-1500 שקל. כמובן שאת כל זה צריך לעשות בתנאי שמידת האופניים מתאימה לך ולאשתך.

itaysk

New member
תודה רבה! בקשר למידות

אני מבין שיש מידה לשילדה ומידה לגלגלים. אני מבין שהמידה של הגלגלים לא כל כך משנה בהתאם לגובה?
בנוסף? כשרשום מספר באינצ איך יודעים אם מדובר על שלדה או גלגל?

steiff

New member
מידות

שלדות הן בגודל 15 עד 21 אינטש. לעיתים נדירות אפשר למצוא, לרוב בהזמנה מיוחדת, מידות 22 או 23 אינטש.
גלגלים באופניים למבוגרים הם בגדלים בין 26 ל-29 אינטש, כך שאי אפשר להתבלבל. אם מופיע מספר בין 26 ל-29 הוא מתיחס לקוטר הגלגל, לא לגודל השלדה. אם מופיע מספר בין 14-21 (או האקוויוולנט בס׳מ) הוא מתייחס לגודל השלדה.

itaysk

New member
שוב תודה. הרים\כביש

כפי שציינתי השימוש הוא בעיקר בעיר אולי לפעמים טיול בשבילים בטבע אבל שהוכנו לרכיבה. לא "הרים" באמת.
אתה חושב שזה משנה אם אני מחפש אופני הרים או כביש? ההבדל הוא בעיקר בצמיג שבכביש יותר עדין?
&nbsp
תודה רבה על העזרה.

steiff

New member
ההבדל

ההבדל הוא שבאופני הרים אפשר לרכוב בכביש. באופני כביש אי אפשר לרכוב בשטח, אפילו אם מדובר בשביל כורכר מהודק.
יש גם קטגוריית ביניים של אופני ״הייבריד״ בעלי מבנה קצת יותר חזק מאופני כביש, גיאומטריה קצת יותר סלחנית וגלגלים וצמיגים שמותאמים גם לשבילי כורכר מהודקים.
אופני הרים בעלי מזלג שניתן לנעילה יכולים להתאים לרכיבה בכביש. הרכב עליהם צמיגים צרים וחלקים או חלקים-למחצה.

yesrt

New member
קח בחשבון עלויות השמשה לכל אופניים שיכולות להגיע לכמה מאות

קח בחשבון (מנסיון...) שאופניים במחירים נמוכים או סתם אופניים משומשים דורשות הרבה פעמים יישור קו כמו במכונית משומשת שיכול לכלול טיפול ברפידות , כבלים , צמיגים וכדומה שיכולים להגיע למאות שקלים לאופניים ויכול להיות שעדיף לחפש חדש בזול .
אני בחיפושי מצאתי (למרות שבסוף לא קניתי) אופניים חדשות 21 הילוכים עם מפרט סביר (הילוכים כולל הכל שימנו, אלומניום , מותג מוכר ולא מדבקה) בסביבות ה 1000 ש"ח (כמובן לא תמצא כאלו ברשתות הידועות והמוכרות)

zoharzafon

New member
מסכים

ככל שעלות האופניים נמוכה יותר הכדאיות של יד 2 יורדת בגלל שתיקון אחד עלול להביא למצב בו אתה משלם מחיר של אופניים חדשות ברמה נמוכה עבור גרוטאה באותה רמה

למעלה