שאלות תם(בל)

Or Amit

New member
שאלות תם(בל)

ככה: אני מעוניין לרכוש מכשיר מבוסס אנדרויד אחד המכשירים שאני בוחן מגיע עם אנדרויד גרסה 1.6, האם יש אפשרות לשדרג לגרסה האחרונה (כלומר 2.2, למיטב הבנתי)? איזה הבדלים משמעותיים יש? בהנחה ואני קונה מכשיר (נניח את ה-Desire) בארץ, ואח"כ מתקין עליו דברים\מעדכן גרסה מערכת הפעלה וכו' - האם האחריות על המכשיר נשמרת? אני כל הזמן קורא על 'חיי סוללה קצרים' באופן מיוחד במכשירי האנדרויד. כמה קצרים? בהנחה שהשימוש שלי במכשיר הוא (יחסית) בסיסי - יחזיק יום שלם (וכשאני אומר שלם אני מתכוון 7 בבוקר עד 12 בלילה)?

BravoMan

Active member
תשובות:

1. אפשרות עדכון גרסה תלויה בדגם המכשיר הספציפי. 2. יש תוספות נחמדות כמו תמיכה ב-Flash, teathering מובנה ושיפור לחלק מהתכנות. 3. התקנת אפליקציות אינה מבטלת אחריות. שדרוג מערכת - תלוי במקור: שדרוג רשמי (שיוצר ע"י יצרנית המכשיר) אינו מבטל אחריות, אבל שדרוג ל-ROM לא רשמי, כזה שנוצר ע"י מפתח צד 3 (יש הרבה כאלה בפורומים שונים) יבטל את האחריות. בנוסף, פרטים לגבי מי נותן אחריות ועל מה תלויים במקור שמוכר לך את המכשיר. 4. "חיי סוללה קצרים" בהשוואה למה? מכשיר חכם כמו מכשירי Android מחזיק הרבה פחות זמן ממכשיר טלפון פשוט, אבל הוא גם עושה הרבה יותר. עדיין, קשה לומר לגבי "יום שלם" בלי לדעת בדיוק איזה מכשיר ואיזה שימוש, אבל לדעתי, לפחות במכשירי HTC שלי אישי יצא לראות (כמו ה-Desire) זמן הסוללה סביר בהשוואה למכשירים בעלי יכולות דומות עם מערכות אחרות.

Or Amit

New member
תודה

ההתלבטות היא בין הסוני אריקסון אקספריה x10 (הרגיל, לא המיני) לבין ה-desire. הX מגיע עם גרסת תוכנה 1.6, ואני אקנה אותו מחו"ל (כיוון שאין בארץ) ה-desire יקר יותר, אבל יש את היתרון של גרסת תוכנה מתקדמת יותר בנוסף לאחריות על ידי גורם כלשהו בארץ (ההבדל בין רכישה בחו"ל - לפחות לפי מה שראיתי בebay - לבין רכישה בארץ הוא לא משמעותי מאד). טקסט בעברית אני בכל מקרה לא רושם במכשירים, וכל עוד אני יכול לזהות פונטים עבריים (להודעות SMS וכו') אני מסתדר עם זה מצוין. אז השאלות שלי הן: האם אפשר לשדרג גרסה בX10? עד כמה ההבדלים בין שני המכשירים משמעותיים (בהנחה שהשימושים שלי הם לצרכי טלפון-SMS-גלישה-יומן בעיקרם)? לפי המכשירים הללו, ובהנתן השימושים שהגדרתי - עד כמה סוללה יכולה להחזיק (פחות או יותר)

Shpritz

New member
אני אשאיר לbravoman לענות על רוב השאלות

אבל באשר לגרסאת 1.6 - קראתי די הרבה ביקורות לא טובות לגבי הגרסא הזו של אנרואיד כיאילו היא עדיין לא הייתה מוכנה במכשירים שיצאו איתה. מצד שני, מצאתי כאן קישור שיכול לשמח אותך אם תרכוש את הX10.

BravoMan

Active member
אני לא מכיר את X10 מעבר לשם, אבל

ממבט על המפרט שלו נראה כי הוא לא רק שלא נופל מה-Desire מבחינת חומרה, אלא אף עולה עליו מבחינת כמות אחסון פנימית וגודל מסך. כמובן, שצפרט יבש זה לא הכל וצריך לראות את המכשיר הפועל כדי לדעת איך הוא מתפקד. מה שידוע לי הוא: א) Desire כבר קיבל עדכון רשמי ל-2.2 ב) ל-HTC יש יבואן רשמי בארץ (ניופן) ג) לדעתי הסוללה שלו אכן יכולה להחזיק יום, אבל קח בחשבון שגלישה סלולרית (בזמן שמתבצעת העברת נתונים בפועל) היא למעשה כמו שיחה, כלומר זו הצריכה הגדולה ביותר של חשמל במכשיר. אז סה"כ זה מאוד תלוי בסוג השימוש. למען גילוי נאות: איני בעליו של מכשיר כזה, אבל יצא לי לשחק אתו לזמן מה והוא באמת מכשיר נחמד מאוד. אבל היות וכפי שרשמתי בהתחלה אין לי ניסיון מעשי עם X10 אני לא אוכל לעזור לך בהשוואה בניהם...

למעלה