שאלות תזונה
ביום שבת הייתי בכנס מגדלים שהיה בענייני תזונה לסוסים.
קודם כל היה מעניין ומי שרוצה אז אלה האתרים של מעביר ההרצאות:
www.ker.com
www.equinews.com
ההרצאות התחלקו לשלושה נושאים. תזונה כללית, תזונה של סוסי ספורט ותזונה של סוסות ממליטות והסייחים שלהן.
הדברים שעלו בהרצאות, גרמו לי להרהר על עד כמה אנחנו רחוקים מחו"ל בענייני תזונה. נניח מה שבארץ מוגדר כחציר, מבחינת המרצה זה סוג של קש.
התערובות שלנו רחוקות מלהיות מלאות. עניין התוספי תזונה גם כן אינו מפותח באותה מידה. חלק מהחוסרים בתזונה, אינם מתבטאים מיד ולכן אנחנו חושבים שאם סוס ניראה בסדר, אז הכל טוב אצלו.
השאלה האם בסדר זה מספיק? אני כל הזמן חושבת איך אני יכולה לשפר להם את המצב.
עד כמה אתם משקיעים בנושא התזונה אצלכם? (זה לא חייב להיות אתם, זה יכול להיות מנהל האורווה בחווה בה אתם רוכבים וכו').
האם אתם נוהגים לתת תוספים? אם כן איזה?
האם כל סוס אצלכם מקבל את מה שמתאים לו? או שכולם מקבלים אותו הדבר?
איך אתם מתזמנים את מתן המזון הגס והתערובות? איך אתם מתזמנים זאת מול העבודה?
איך אתם יודעים שהסוס מקבל את הטוב ביותר?
ולשאלה יותר ספציפית. המרצה המליץ על סלק סוכר\שבבי סויה. האם למישהו יש נסיון עם זה?
ביום שבת הייתי בכנס מגדלים שהיה בענייני תזונה לסוסים.
קודם כל היה מעניין ומי שרוצה אז אלה האתרים של מעביר ההרצאות:
www.ker.com
www.equinews.com
ההרצאות התחלקו לשלושה נושאים. תזונה כללית, תזונה של סוסי ספורט ותזונה של סוסות ממליטות והסייחים שלהן.
הדברים שעלו בהרצאות, גרמו לי להרהר על עד כמה אנחנו רחוקים מחו"ל בענייני תזונה. נניח מה שבארץ מוגדר כחציר, מבחינת המרצה זה סוג של קש.
התערובות שלנו רחוקות מלהיות מלאות. עניין התוספי תזונה גם כן אינו מפותח באותה מידה. חלק מהחוסרים בתזונה, אינם מתבטאים מיד ולכן אנחנו חושבים שאם סוס ניראה בסדר, אז הכל טוב אצלו.
השאלה האם בסדר זה מספיק? אני כל הזמן חושבת איך אני יכולה לשפר להם את המצב.
עד כמה אתם משקיעים בנושא התזונה אצלכם? (זה לא חייב להיות אתם, זה יכול להיות מנהל האורווה בחווה בה אתם רוכבים וכו').
האם אתם נוהגים לתת תוספים? אם כן איזה?
האם כל סוס אצלכם מקבל את מה שמתאים לו? או שכולם מקבלים אותו הדבר?
איך אתם מתזמנים את מתן המזון הגס והתערובות? איך אתם מתזמנים זאת מול העבודה?
איך אתם יודעים שהסוס מקבל את הטוב ביותר?
ולשאלה יותר ספציפית. המרצה המליץ על סלק סוכר\שבבי סויה. האם למישהו יש נסיון עם זה?