שאלות שק

LolliP0p

New member
שאלות שק

לבת שלי יש כתם לידה אדום (שטוח) בעורף..
ראו אותו מספר רופאים כולם אמרו שזה כלום שזה לא כואב או מגרד ושלא צריך למרוח עליו כלום ושיש מצב שהוא יעלם .
יחד עם זאת הילדה ממש שורטת את עצמה שם, אז לי כאמא נראה שזה כן מגרד או מציק, יש איזושהי משחה שיכולה להקל על עור מגורה?
שאלת עור נוספת, יש לה טיפונת אדמומיות בקפל בפולקעס, מה מורחים שם?

תודה..

LolliP0p

New member
רציתי לכתוב שאלה בנושא משחות עור

לא מבינה בעצמי איך זה הפך לשק 0-:

LolliP0p

New member
לא.. זו נשיכת חסידה

זה סימן מאוד שטחי ונפוץ.. פשוט נראה שיש שם כתם אדמדם בלי גבולות ברורים , למרות שיש ימים שזה יותר אדום (בעיקר כשחם) ..
כשאני הייתי קטנה היתה לי נשיקת מלאך והיא נעלמה, מקווה שגם לה זה יעלם, למרות שהשיער יסתיר זאת ממילא..
והיא בכלל יצאה מסומנת, יש לה גם כתם לידה מונגולי קטנטן ומתוק שאני מנשקת בכל הזדמנות

Pixelss

New member
נשיכת מקור החסידה/ נשיקת המלאך

אלה הם כינויים לתופעה ידועה.
&nbsp
הנה משהו שכתב על זה פרופסור שאול דולברג:
&nbsp
"רבים מן התינוקות נולדים כאשר על העפעפיים שלהם יש כתמים אדומים. בתינוקות אחרים מופיע כתם דומה גם באזור המפגש שבין שיער הראש ובין העורף. במספר קטן של תינוקות, כתם כזה אינו מופיע כלל.
&nbsp
האגדה העממית מספרת שכאשר החסידה נושאת את התינוק במקורה היא מחזיקה אותו בשתי נקודות: העורף והעיניים, ושמכאן הכתמים. חלק מהחסידות מחזיקות את התינוק בעורפו בלבד ומשם הכתם בעורף.
&nbsp
וברצינות, מדובר ברשת של כלי דם דקים ביותר שניתן לראות במקומות רבים בגוף, מבעד לעור באזורים שבהם הוא דק ועדין במיוחד. העיניים והצוואר כולל העורף הם האזורים היחידים בגוף בהם בנוי העור שתי שכבות במקום שלוש בשאר האזורים. המקום השכיח ביותר להופעת הכתמים, הוא העפעפיים ועל העורף. בתינוקות בעלי עור בהיר רואים זאת יותר. הכתם שעל העפעפיים נעלם במעל 95% מהילדים וזה שעל העורף בכ 60%. זה שעל העורף בדרך כלל מכוסה בשיער ולכן איננו מפריע."

Cafe Latte

New member
בקשר ל-2, מורחת את משחת ההחתלה התורנית. וולדה/בפנטן.. מה שיש

בהשג יד.

yoyo268

New member
לבת שלי יש גם כתם כזה

וגם לאבא שלי ולי-ממש חותמת משפחתית...
מדי פעם מגרד לי העורף האמת אבל זה מרגיש לי סוג של אלרגיה מקרית. אישית.
לא נתקלתי בגרד אצל הבת שלי באזור.
אולי הגרד לא קשור לנוכחות הכתם?

Pixelss

New member
אין קשר בין הכתם האדום לגירוד

הכתם הזה הוא תופעה מאוד ידועה ואין מה לעשות איתו וגם לא צריך, באחוז גדול מן הילדים זה נעלם עד גיל שנתיים.
גם לנו יש את הכתם הזה והיום בגיל שנה וחצי כמעט ולא רואים אותו, הוא בולט יותר כשהילד חולה/ בוכה או עייף.
&nbsp
נושא הגירוד/ שריטות בעורף - גם זו תופעה ידועה של הרגעה, גם אצלנו הוא עושה את זה המון גם בעורף וגם בכתפיים, זה לא באמת נובע מהעובדה שמגרד שם ולכן אין ממש מה למרוח.
לנו הרופאה והניורולוג ייעצו לא לעשות כלום בנידון וגם לא למנוע ממנו או להזיז לו את היד כשהוא עושה את זה, רק להקפיד על גזירת הציפורנים בכדי שלא יעשה לעצמו פצעים.

LolliP0p

New member
תודה!

לא ידעתי שגרד זו תופעה של הרגעה..
כשאני חושבת על זה היא באמת עושה את הרבה כשהיא עייפה..
כל יום לומדים דברים חדשים

למעלה